Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Pornószínész a nők egyenlő fizetéséért

Sajnos nem tudom pontosan megítélni, mekkora celebritás is valójában Sasha Grey a pornóiparban, de a wiki szerint elég nagymenőnek tűnik a hölgy, aki ezúttal nem egy durva gangbangben, hanem egy társadalmi célú kampányban tűnik fel. A nők egyenlő munkafeltételeiért, és különösképpen ea férfiakéval egyenlő fizetéséért síkra szálló, nemzetközi Equal Pay Day kampány keretén belül ugyanis ezúttal a pornózás felé kacsintgató lányokat, nőket vették célba. A filmben Sasha úgy mondja el különféle filmélményeit, mintha valóban azokat a munkákat végezte volna (iskolás lány volt, aztán titkárnő, majd nővérke) azt állítva, hogy többet keresett mint a főnöke vagy éppen egy orvos. Aztán a végén jön a koppanás - már annak, aki nem tudja, ki is ő valójában, vagy nem figyelt a háttérben finoman zajló akciójelenetekre - , és kiderül, hogy ezt a pénzt a pornóiparban szedte össze.

Az üzenet elég merész, de épp ezért elgondolkodtató, a szervezők szerint ugyanis a nők többsége azért kezd el pornózni, mert csak így tud több pénzt keresni mint a férfiak. Bármi mást is kezdene el dolgozni, ott háttérbe szorítanák a pályán a férfiak. A szervezet előző kampánya sem volt kevésbé merész, hiszen itt egy régi, jól ismert Benny Benassi klipet csavartak ki teljesen, de valószínűleg a kis Sasha is nagy port kavar majd maga körül. Hogy aztán ettől a nőknek jobb lesz-e, vagy elgondolkodnak-e a választásukon, azt döntse el ki-ki maga. 

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr814323723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr. Aullah 2012.03.18. 23:29:09

"Az üzenet elég merész, de épp ezért elgondolkodtató, a szervezők szerint ugyanis a nők többsége azért kezd el pornózni, mert csak így tud több pénzt keresni mint a férfiak."

Ekkora baromságot már nagyon nagyon régen nem hallottam... Ezért a reklám is egy nagy hülyeség.

neoteny · http://word.blog.hu 2012.03.19. 00:52:57

Sasha Grey egy ügyes üzletasszony: őt nem kell félteni hogy "háttérbe szorul".

Egyébként pedig:
www.psy.fsu.edu/~baumeistertice/goodaboutmen.htm

IronLowrider 2012.03.19. 01:21:00

Ha a nők ugyanolyan jól dolgoznának, mint a férfiak, de kevesebb pénzért, akkor én csak nőket alkalmaznék.
De nem csak én, hanem mindenki, ami abszurdum. Ebből következik, hogy a nők vagy
- ugyanannyi pénzért dolgoznak, mint a férfiak, vagy
- nem végeznek olyan jó munkát.

Blogger Géza 2012.03.19. 01:32:44

@IronLowrider: Vagy egész egyszerűen a munkaadók beépítik a fizetésükbe azt a rizikót, hogy bármikor elmehetnek szülni, számos gondot és többletköltséget okozva ezzel a munkaadóknak.

Amúgy elég jó ez demagóg szöveg (az azonos bért azonos munkáért),de ha én ugyanazt a munkát végzem, mint egy német kolléga Németországban, de ő háromszor annyit keres, akkor én is követelhetem, hogy kapjam meg ugyanazt a bért, mint a német? Vagy egy szabolcsi mérnök kapja meg ugyanazt a fizetést, mint egy budapesti?

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2012.03.19. 07:03:12

Azert az is vicces, hogy az EU-n beul is nagyok a berkulonbsegek.
A nemeteknel ugyan azert a munkaert joval tobbet kap az ember, mint a gorogoknel.

▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒ 2012.03.19. 08:09:51

Az nem úgy van, hogy én minél kevesebbet igyekszem fizetni bárkinek a cégemben és a nőkkel ezt könnyebb megtenni? Nyilván ennek sokféle oka van.

Bicepsz Elek77 2012.03.19. 08:12:18

Egy rakas allasra eleve fiatal, csinos noket keresnek, ami.szinten diszkriminacio ha ferfi vagy, oregecskedo no vagy, esetleg csunyacska no vagy.
Aki meg pornozni/kurvalkodni megy el, az eleve "csal".
A masik, hogy az atlag nok eleve kevesebb penzert mennek el, mert olyan ferfit keresnek ferjnek, aki eltartja oket es ok max 30-40%-at adjak a ket kereset osszegenek.

Bicepsz Elek77 2012.03.19. 08:21:08

A munkaber is piaci termek, amit igy-ugy le kell szoritani. Egy kulfoldi oruljon, hogy Nemetorszagban dolgozhat. Az mas kerdes, hogy ha mar 5 eve ott van, megilletne az egyenlo ber.

[megmondoember] 2012.03.19. 08:21:16

A női egyenjogúságért folytatott kampányok
1. 10 esetből 9 alkalommal nem egyenjogúságért, hanem előjogokért folynak
2. a maradék 1 esetben pina- és csöcsvillantással kampányolnak azért, hogy ne csak pinának és csöcsnek nézzék a nőket.

Jimbo75 2012.03.19. 08:36:12

Nyihihi, a wiki oldalán egy szó sincs durva gangbangről, lehet, hogy mégis tudod, hogy mekkora celebritás Sasha?:))))

Rammjaeger83 · http://katpol.blog.hu 2012.03.19. 09:22:31

A hirdetés végén olvasható állítás nem felel meg a valóságnak:

www.npr.org/templates/story/story.php?storyId=129584041

OFWGKTA 2012.03.19. 10:57:03

ő már tuti jol meg van fizetve

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.03.19. 11:25:25

Sajnos általában igaz, hogy ha egy szakma elnőiesedik, akkor a társadalmi megbecsültsége csökken. Plusz az is igaz, hogy a nők fizetés alacsonyabb mint a férfiaké. Az, hogy ez megváltozzon még kell pár generáció. Ki kellene halnia annak a sztereotípiának, hogy a nő otthon van a gyerekkel. Pláne, hogy egyre kevesebbet van otthon, mert a gyerek is egyre kevesebb. Ez viszont egy másik baj. :(

Francekellregisztralni 2012.03.19. 12:35:46

Van egy rossz hirem fiuk. Ti akik itt azzal jottok, hogy majd a ferj eltartja a not, meg egyebkent is gyereket akar (fujj eloskodo) es amugy is gyengebbek a kepessegei. ...igazatok van. Sot 100% visszaigazolast is fogtok kapni. Es majd sirtok, hogy minden no kurva es rajtatok eloskodik. Es nem ertitek majd, miert ilyen igazsag talan az elet.
Pedig igazsagos az...csak isten nem bottal ver es stricikkel csak kurvak allnak szoba;)

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása