Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Közelebb hoz vagy elidegenít a Facebook?

Sok ismerősömtől hallom, hogy az eszük ágában sincs beregisztrálni a Facebookra, mert annál személytelenebb és lélekölőbb helyet el sem tudnának képzelni. Mások kipróbálták, de vagy nem fogta meg őket a dolog, vagy épp ellenkezőleg, elriasztotta őket az az irány, amibe a Facebook és a twitter tolja a kommunikációt. Szerintük nincs rendben, hogy egy ismerős szülinapját lerendezzük egy a falára írt HB2U üzenettel, esetleg guglizunk neki egy "vicces" képet, vagy posztoljuk az Alma együttes szülinapi dalát, esetleg a Happy Birthdayt Chewbacca előadásában. Mint ahogy szerintük az sincs rendben, hogy a környezetünkkel való kommunikációt 140 karakteres üzenetekbe sűrítjük, és ezzel azt gondoljuk, hogy beszélgettünk az ismerőseinkkel. Én nem vagyok ellensége a social média oldalaknak, de tény, hogy sokan nem mindig és nem arra használják őket, amire elsősorban kellene. 

Ezen a ponton támad a Skype teljesen hagyományos ATL kampánya, amely azóta az első komolyabb megmozdulása a márkának, mióta a Microsoft felvásárolta őket. Épp arra szeretnének rávilágítani a hirdetésekben, hogy a személyes kommunikáció (már persze ha egy képernyőn folytatott beszélgetést annak tekinthetünk) mennyivel gazdagabb, mint a közösségi vagy mikroblog oldalakon folytatott beszélgetés vagy üzenetváltás. Mennyivel többet adhat egy direkt kontaktus néhány 140 karakterbe foglalt üzenetnél vagy egy lustán benyomott lájknál. Persze az egész sarkítás, hiszen nem önmagukban rosszak ezek a felületek, csak éppen nem kellene olyan kontaktusokat is rajtuk keresztül lebonyolítani, amik gazdagabb alkalmakat váltanak ki. Szerintetek mennyi igazság van a hirdetésekben?

 

 

Címkék: humor online

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr334362790

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner.Média blogajánló 2012.04.05. 10:09:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner.Média blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

oszintenmondom 2012.04.05. 10:54:44

Azért akinek HB2U-t postolsz, azt FB nélkül valószínűleg fel se köszöntenéd (kezdve ott, hogy azt se tudnád, mikor van a születésnapja...), nyilván aki közelebb áll hozzád, azt nem rendezed le így (ha normálisan állsz hozzá). A fekete-fehér gondolkodás mindig féligazságokhoz vezet.

Ketszeri 2012.04.05. 11:09:47

Ugyanolyan érzésem van, mint az "a fontos beszélgetésekhez vezetékes telefon kell" kampánynál.

Az elvándorlás csökkentésére valamennyire alkalmas, de csak lassítani tudja, tartósan megfordítani valószínűleg nem.

matermuter 2012.04.05. 16:59:35

Ha a Skype nem Microsoft tulajdon lenne vajon nekimenne a facebooknak?

no mail, no problem 2012.04.05. 18:26:44

"Én nem vagyok ellensége a social média oldalaknak, de tény, hogy sokan nem mindig és nem arra használják őket, amire elsősorban kellene."

omfg, ezt a mondatot te elovastad? és értetted is? magas labda, és nem annyira csúnyán, amennyire lehetne, de egy kicsit csak lecsapom.

- feltéve, de meg nem engedve, hogy létezik olyan dolog, amelyre "elsősorban" használni kellene a szociális médiát, az mégis mi a frászkarika lenne?

- közöd hozzá, h júzerek mire és hogyan használják?

TH 2012.04.06. 15:58:52

@matermuter: mivel a MS befektető a facebookban, ezért ez egy jó kérdés. :)

@Ketszeri: elvándorlás? EGYELŐRE a skype-tól még nem vándorolnak el. :)

TH 2012.04.06. 16:00:38

@no mail, no problem: mondjuk azt, hogy ez egy olyan "tény" (mármint, hogy a userek "rosszul" használják a FB-ot), ami erősen vitatható. ;)

Ketszeri 2012.04.06. 16:27:43

@TH: csak a saját környezetemet látom, abban erősen csökkent a felhasználása. Akikkel skype-on szoktam tartani a kapcsolatot, azokkal mára szinte kivétel nélkül FB-n. A kivételekkel Twitteren vagy Google chaten. Engem mlékeztet arra a folyamatra, ahogyan az ICQ eltűnt a "nem tudok létezni nélküle" alkalmazások közül.

Ettől még nem temetem, de a marketingnél többre lesz szükségük.

TH 2012.04.06. 16:32:02

@Ketszeri: ICQ-t soha nem használtam, google chatet én is szoktam, twittert és FB-t nem használok a napi kommunikációra. Illetve van, hogy valaki FB-n ír nekem, de az is a skype kliensben jelenik meg nálam. :D

TH 2012.04.06. 16:33:04

@Ketszeri: globálisan egyébként nő a skype: aktív felhasználók száma, egyszerre online felhasználók száma stb.

Mr. RP 2012.04.08. 22:28:13

@oszintenmondom: Teljesen egyet értek veled. Akit az üzenőfalán köszöntök fel, az nem a hozzám igazán közel álló emberek társaságának büszke tagja.

"Szerintük nincs rendben, hogy egy ismerős szülinapját lerendezzük egy a falára írt HB2U üzenettel"
Szerintük inkább az van rendben hogy elfelejtjük mintha nem is lenne. Senki nem csap rá fűzfavesszővel a kezükre amikor üzenőfali bejegyzés helyett inkább a telefonhoz nyúlnak, hogy felhívják őket. Jobb nem tudni és fel sem köszönteni.

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása