Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Ne adj pénzt a koldusoknak!

Koldusok valószínűleg a világ minden nagyvárosában vannak, mára természetes részei lettek a modern városképnek. Eltérések elsősorban abban vannak, hogy az adott országban hogyan viszonyulnak hozzájuk. Van, ahol eltűrik a jelenlétüket, máshol keményen fellépnek ellenük. Hogy miért? Egyrészt, mert nyilván egyszerűbb elzavarni, kiszorítani őket, mint megoldást találni a problémájukra. Egyszerűbb kriminalizálni a koldulást, mint a jelenség mögött meghúzódó problémákat kezelni. Másrészt sok esetben valóban bűncselekményről van szó, mivel a nemzetközi koldusmaffia szervezetten foglalkoztatja a szerencsétlen sorsú embereket, már ha foglalkoztatásnak lehet azt nevezni, hogy valakit koldulásra kényszerítenek.

A gyerekeikkel ringatózó asszonyok nem csak úgy maguktól kerülnek az utca szélére, és az az összeg, amit összegyűjtenek, nem is az ő zsebüket gazdagítja, legfeljebb egy keveset megtarthatnak belőle. A többi a koldusok mögött álló bűnszervezetet gazdagítja. Éppen ezzel érvel a bukaresti városi rendőrség kampánya is, amely arra buzdítja a járókelőket, hogy ne adjanak pénzt a koldusoknak, mert azzal nem az üszkös lábú szerencsétlent vagy a másfél éves gyerekét magára kötöző lányanyát támogatják, hanem egyenesen a koldusmaffiát. Ehelyett olyan szervezeteknek kellene adni a pénzt, akik fel tudják karolni a rászorulókat, és kis szerencsével kiutat tudnak találni ebből  a reménytelen körforgásból. Ti hogy vagytok ezzel? Adtok vagy nem?

 

Címkék: nonprofit

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr444381142

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.04.11. 10:21:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mr. RP 2012.04.10. 20:04:30

Én nem éppen nagy városban élek, így a koldusmaffia fogalma erre felé tényleg csak fogalom.
Nem szoktam nekik semmit adni, mert sosem az igazat mondják hogy mire kell. Erre felé nagyrészt alkoholt vesznek rajta és borítékolhatónak tartom hogy pontosan emiatt kerültek annak idején az utcára. Aki ennyire nem képes tanulni a hibáiból annak csak azt tudom mondani, hogy "Aki hülye haljon meg. - Mondta a hal és kifeküdt napozni"

Imurai 2012.04.11. 13:28:42

Én bemennék a boltba és vennék nekik egy zsömlét...

off:
@Mr. RP: azt ugye érzed, hogy ez önirónia? (gy.k. "hülyeséget csinálsz, de egyébként én is ezt csinálom")

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása