Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Jó útra tért diktátorok?

Úgy tűnik, hogy Kony után egy újabb diktátor bukkant fel a Youtube-on. Ez a népirtó azonban már nem Ugandában, hanem 1500 kilométerrel északra, Szudánban keseríti meg az emberek életét. Omar al-Bashir uralkodása alatt több százezer embert gyilkoltak meg, kényszerítettek menekülttáborokba vagy tettek földönfutóvá. Bár a diktátort már több emberjogi szervezet és bíróság is megvádolta, mégsem tesznek ellene semmit.

Erről a nagy igazságtalanságról szól a TBWA Paris és a Stop Bechir két vírusvideója is, ám két különböző megközelítésből. Az első – humorosabb hangvételű – videóban nagy diktátorokat láthatunk új köntösben, hiszen Hitlert kisállat-kereskedőként, Szaddámot büfésként, Milosevicset pedig ügyes virágkötőként ábrázolják. A videó végén persze jön a tanulság és az üzenet, na meg persze pár korhatáros (0:40-től) jelenet, ami szinte már kötelező ebben a műfajban, hogy hihetőbb legyen a történet.

A második – komorabb hangvételű – videóban már többet láthatjuk Omar al-Bashirt, hiszen ő a főszereplője annak a különleges mesének, amely megmutatja, miként lehet egy ember egyszerre elítélt és diktátor. Bár a film képi világa nagyon tetszik, kicsit ellentmondásosnak érzem az üzenetet, hiszen a  készítők végig azt mutatják nekünk, hogyan tud a diktátor újra és újra megmenekülni a gonosztettei elől. Vajon a néző fejében felmerül, hogy mennyit is ér az aláírása, ha még ezek a vádak sem elegendők? Az enyémben felmerült.

Ennek ellenére szerettem volna támogatni az ügyet a weboldalon az aláírásommal, de sajnos az angol videó mellett már nem maradt idő az angol website-ra. Ezúton is kérnék egy franciást, hogy szavazzon helyettem, már csak ezért a jelenetért is!

 

Címkék: reklám film nonprofit online

2012.04.17. 10:00 Exo 5 hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr864455874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr.Zemberevő 2012.04.17. 17:03:59

Nekünk is volna kit megállítani a mi házunk táján.

Mankurt 2012.04.17. 19:52:50

@Dr.Zemberevő: A zorbán műve! Meg a gyucsánytakarodjé!

Mr. RP 2012.04.18. 00:12:16

"... a készítők végig azt mutatják nekünk, hogyan tud a diktátor újra és újra megmenekülni a gonosztettei elől."
??? ő menekül a saját gonosztettei elől? o.O

Revolutionist 2012.11.29. 03:04:30

Van erről a dologról egy dokfilmje is amúgy Clooney-nek és Dan Cheadle-nek... ők megpróbálták 5-6 éve kilobbizni a kongresszusnál hogy legyen valami, de minimális eredménnyel....

e helyeken akciózgatnak ilyen ügyekben mostanában is:

www.huffingtonpost.com/don-cheadle/sudan-genocide_b_1526146.html

abcnews.go.com/Politics/OTUS/george-clooney-arrested-sudan-embassy-washington-dc/story?id=15936415&page=2#.ULa0XJhmL64

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása