Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Hihetetlenül látványos balesetmegelőzési reklám

A balesetmegelőzési kampányok készítői általában egymást licitálják túl a tekintetben, hogy ki tud elrettentőbb, véresebb, sokkolóbb filmet forgatni. Az auzstrál Victora állambeli közlekedési felügyelet ( TAC) talán épp ezért választott egy kicsit eltérő megközelítést, és az elrettentés helyett a beláttatást tűzte ki célul. Persze ebben a filmben is van egy-két brutális rész (a nyaktörés hangja elég borzalmas), de a lényeg sokkkal inkább a látványon és az azt kísérő, egyszerű magyarázó szövegen van. Ez az elképesztően szép kivitelezésű akciójelent ugyanis távolról sem öncélú, azt az egyszerű célt szolgálja, hogy demonstrálja a szabályok be nem tartásának következményeit. 

A filmben egy rendőr azt magyarázza el tárgyilagosan, hogy mi vezetett a balesethez, és hogy miként zajlott le az egész, és nem a véres részletekre koncentrál közben, hanem a nyers fizikára. Egész megdöbbentő, ahogy a kiindulópontig visszakövethetjük az eseményeket, ahol kiderül, hogy ha a motoros 68 helyett 60 km/h-val hajtott volna, simán elkerülhette volna az életébe kerülő ütközést. Azt, hogy a reklám működik, jól jelzi, hogy a végén nem az sokkol bennünket, hogy milyen véres egy ilyen baleset, hanem az az egyszerű tény, hogy ha egy kicsivel lassabban megyünk, és betartjuk a szabályokat, az mennyit számíthat egy kiélezett helyzetben. Mert ilyenkor már csak a fizika számít. Meg néha egy jó reklám...

Címkék: autó nonprofit látvány

2012.05.01. 10:44 reklámbuzi Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr534481955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása