Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Ember az ATM automatába zárva

Sok mindenre számít az ember, amikor egy ATM-hez lép, csak éppen arra nem, hogy valaki ül a vele szemben lévő automata belsejében. Pedig épp ezt tapasztalhatták meg a peruiak nem sokkal ezelőtt, köszönhetően a Volver reklámügynökség ötletének, amellyel a BBVA Banknak a perui gyerekek oktatási körülményeinek javítását célul  tűző programja számára igyekeztek adományokat gyűjteni. Az alap problémát az jelentette, hogy a perui gyerekek olvasásértése rendkívül rossz eredményeket mutat. A felmérések szerint 10-ből 7 gyerek nem érti, hogy mit olvas, vagyis hiába képes elolvasni az adott szöveget, nem tudja annak jelentését összerakni. Ezzel a problémával Magyarország is régóta küzd, és a 2000-es évek elején a PISA teszteken mért uniós átlag alatti szövegértési eredmény csak mostanára kezd javulgatni. 

A kampányban ott szerették volna megcélozni a célcsoportot, ahol relevánsan jelentkezhet ez az üzenet, ráadásul könnyen átfordítható adományozásba. Erre tökéletesen megfelelt az ATM automata, mint médiafelület. Amikor az "áldozat" az ATM-hez lépett, egy kamu, érthetetlen szöveg jelent meg a kijelzőn. Az ember csak nézett nagy szemekkel, hogy mi is történhetett, amikor egy előre felvett videó indult el a képernyőn, aminek köszönhetően úgy tűnt, mintha valaki, aki az automata belsejében ül, levenné ezt a kis táblácskát, és elkezdene hozzá beszélni. A bent kuporgó férfi elmagyarázta, milyen fontos is az olvasásértés promlémája és a perui gyerekek segítése, és arra kérte a pénzt felvenni igyekvőket, hogy egy mozdulattal, innen az ATM-ből utaljanak egy kisebb összeget a szervezetnek. Nem tudom, hogy rám a frászt hozta volna egy ilyen akció, vagy én is boldogan mosolyogtam volna az automatás törpére, de hogy eredeti a megoldás, az biztos. Nektek bejön? 

Címkék: humor nonprofit bank

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr874582494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

egygrafikus 2012.06.12. 12:14:13

"...a BBVA nevű, a gyerekek oktatáásáért küzdő szervezet..."

A BBVA az egyik legnagyobb spanyol bank és a La Liga névadó szponzora.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2012.06.12. 13:21:44

Az ötlet régi, évekkel ezelőtt ment már Kész Átverés Show-ban meg hasonlókban az ember az ATM-ben.

A megvalósítás tetszik, bár egy kicsit hosszúnak tűnik. Fizetésnapon, amikor sorok állnak az ATM előtt, biztos mindenki örül neki...

Érdemes lett volna a posztolónak utánanézni, mi az a BBVA.

Radu (törölt) 2012.06.12. 14:14:40

@online távmunkás: Nem mindenki veszi fel a fizetését kp-ban.

reklámbuzi · http://addict.blog.hu/ 2012.06.12. 15:51:20

@egygrafikus:
Teljesen igazad van, javítottam is. Most visszaadom a Barca és a Real mezemet is, és egyúttal megszüntetem a FIFA 2012-es profilomat.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2012.06.12. 17:52:08

@Radu: Magyarországon az emberek többsége csak arra használja a bankkártyáját, hogy felvegye a fizetését készpénzben. Nekem van egy olyan tippem, hogy Peruban is hasonló lehet a helyzet.

Persze én alig használok készpénzt, de ezzel kisebbségben vagyok :)

Radu (törölt) 2012.06.12. 21:50:53

@online távmunkás: Világos, értelek.

Mondjuk Magyarországon sem láttam még sorbanállást ATM-nél. Létezik ilyesmi? (mármint hosszú sor. 4-5 személy nem sok! :D)

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2012.06.12. 22:23:27

@Radu: Manapság is előfordul, hogy 7-8 embert látok ATM előtt, főleg plázákban, de néhány éve még minden hónap elején rendszeresen láttam 10-15 fős sorokat az utcai ATM-eknél.

2007-es adatokat találtam, akkor Magyarországon 429, Peruban 109 ATM jutott egy millió emberre. Vagyis Peruban tuti hosszabbak a sorok :)

Radu (törölt) 2012.06.12. 22:26:09

@online távmunkás: Köszi az infót! :)

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása