Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A dohányosok megérdemlik a halált

lung-cancer-alliance_no-one-deserves-to-die_cat-lovers.jpg

hipsters.jpg

A macskaimádók megérdemlik a halált, mint ahogy a hipsterek, az őrült nagynénik, a tetováltak, és még nagyon sok mindenki, de csak akkor, ha dohányoznak, és ennek következményeképpen tüdőrákjuk van. Így hangzik az ameikai Tüdőrákellenes Szövetség legújabb kampányának hihetetlenül provokatív fősora, amelynek célja természetesen a megbotránkoztatás volt. Ahogy az előre megjósolható volt, a botránykeltés sikerrel is járt, de az ötlet nem éppen úgy sült el, ahogy azt a szervezők szerették volna. A nem sokkal ezelőtt indított kampány plakátjai, amelyeken ehhez hasonló headline-ok voltak olvashatók sokaknál kivágták a biztosítékot, és el sem jutottak a valódi főüzenetig. Merthogy a kampány valójában épp arra szerette volna felhívni a figyelmet, hogy senki sem érdemel halált, akinek tüdőrákja van, szemben azzal a közvélekedéssel, amely a tüdőrákosokat megkülönbözteti a többi rákos betegtől, mondván, ők maguknak köszönhetik a kórt, így valahol meg is érdemlik annak következményeit.

Ez ellen az ártalmas közvélekedés ellen szerettek volna tiltakozni a szervezet tagjai ezekkel a provokatív képekkel, amelyek épphogy nem az ő álláspontjukat képviselik, hanem azt mutaják be, mennyire abszurd is az a gondolat, hogy bárki is megérdeleje a halált, függetlenül attól, hogy dohányzott-e vagy sem. A plakátokon és a honlapjukon is igyekeznek is elmagyarázni ezt a gondolatsort, de elég kis sikerrel, és egyelőre úgy tűnik, hogy a negatív és káros diszkrimináció helyett inkább csak maguk ellen sikerült irányítni a közfelháborodást. Nagy kár, erről a kérdésről igencsak érdmes lenne értelmes beszélgetést folytatni, hiszen hihetelenül káros ez a vélekedés, ami egyfajta stigmát tesz a tüdőrákosokra, és sokaknak teszi még nehezebbé a halálos kór elleni harcot.

via:adfreak

Címkék: botrány nonprofit

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr214623430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

különvélemény 2012.07.02. 15:05:51

Ameddig a statisztika úgy néz ki, hogy dohányzik? akkor attól rákos, addig tök mindegy ki mit mond.

Styxx 2012.07.02. 15:15:01

@különvélemény:
csak hogy nem minden esetben dohányos a tüdőrákos. Ugyan a dohányosok között jóval nagyobb a valószínűsége, de haltak már meg olyanok is tüdőrákban, akik életükben nem dohányoztak. Ráadásul még az: "Egy dohányos megérdemli a tüdőrákot!" is durva.

Nazarin 2012.07.02. 15:29:00

Szerintem nem durva. Úgy kell neki, magának köszönheti.

nomad · http://szkaresz.blog.hu/ 2012.07.02. 15:31:06

A születés, az élet halált okozhat:) A dohányosoknál van mire fogni:)
Üdv

Mahi-mahi (törölt) 2012.07.02. 15:42:32

A dohányosok sajnos nem csak maguknak okoznak károkat.
Passzív dohányzás, ugye, egészségbiztosításon élősködés, táppénz, óránként 10-15 perc cigiszünet, míg a nemdohányos melózik keményen...

A májrákot sem csak alkoholfogyasztás okozza, de sajnos a magyar egészségügyben akinek májrákja van (még ha pl bélrák máj áttéte is) automatikusan alkoholistaként kezelik és megalázzák, leszarják.

A tüdőrákot sem csak az aktív dohányzás okozza. Passzív dohányzás, dízel kipufogógázok, légszennyezés, munkahelyi ártalmak, vegyszerek, fűtéssel keletkező korom stb.

De a dohányos, alkesz, drogos szerintem is megérdemli a kínhalált. De szigorúan saját költségén.

kvadrillio 2012.07.02. 15:44:36

hmmm.....AZOK ÉRDEMLIK MEG A HALÁLT, AKIK HOSSZÚ ÉVTIZEDEKIG ORRBA-SZÁJBA HIRDETTÉK A CIGARETTÁIKAT, A CIGARETTÁZÁST...PHILIP MORRIS, MARLBORO....STB....ÉS MILLIÁRDOKAT KASZÁLTAK BEVÉTELKÉNT, MIKÖZBEN MILLIÁRD EMBEREK HALTAK MEG !!! AKKOR AZ ÉRDEKEIK AZT KÍVÁNTÁK ???!

MÁS...."Nu, AKIK EZT A "VÁRÓLISTÁS-MILLIÁRDOK-KIVONÁSÁT AZ EÜ-BŐL" DEFORMOT ILYEN ALJASUL MEGTERVEZTÉK, KIVITELEZTÉK, A BETEGEK HALÁLA ÁRÁN IS, AZOK KEGYETLENÜL LASSAN DÖGÖLJENEK MEG RÁKBAN, ÉS AZOKAT SZEMREBBENÉS NÉLKÜL MEGFOJTANÁM !

Pénzed legyen, vagy szerencséd
Csak a negyedik kórházban tudta meg a súlyos autoimmun-diagnózissal élő, alig harmincéves nő: miért is nem jut hozzá hónapok óta a mozgásképességét visszaadó úgynevezett immunglobulin-terápiához. Ott, a Honvédkórházban az orvos végre egyenesen megmondta: a legbiztosabban akkor juthat hozzá az Országos Egészségbiztosítási Pénztár által amúgy finanszírozott kezeléshez, ha maga vásárolja meg a hatmillió forintos kúra 2-3 milliós első adagját.
Danó Anna| Népszabadság| 2012. július 1. |23 komment
nyomtat email plusz mínusz Küldés Facebook-ra Küldés Twitter-re Felvétel Google Bookmarks-ra
Cikk értékelésBe kell jelentkezni az értékeléshez!
KommentekBe kell jelentkezni a hozzászóláshoz!
Ghanima | 2012. július 2. | 14:39:18

Il Matto | 2012. július 2. | 11:08:59
Eldönthetetlen,hogy valóban az vagy, ami a nickneved, vagy szimplán senkiházi briganti.
Majd gondolj az általad virgoncan leírt baromságra akkor, amikor selejtes génjeidet egy téged rokkanttá tevő baleset miatt kihullva nem tudod továbbadni.
Il Matto | 2012. július 2. | 11:08:59

Én amúgy oké vagyok ezzel. Az ilyenek így kihullanak, nem tudják továbbörökíteni a selejtes génjeiket. Ergo csak az egészségesek és erősek szaporodnak (meg a gazdagok, de ők nyilván találékonyak és erősek azért vannak a tápláléklánc csúcsán) javul az adott társadalom génállománya.
Hahaha a nácik mekkora lúzerek voltak, nem tudták, hogy koncentrációs táborok helyett liberális demokráciát kell építeni a selejt kigyomlálására és az übermencs kitenyésztéséhez.
Pasinszki | 2012. július 2. | 09:15:05

Kedves rigolya3! (2012. július 1. | 17:34:07)
"pajzs a résen
Rasszistán gondolkodhat, de akkor azt is gondolja végig, hogy bőrszínre tekintet nélkül mindenkire ugyanaz vonatkozik... Még magára is, ha munkanélküli lesz!"
A rasszista nem így gondolkodik. Ő felsőbbrendű, neki minden jó jár születési alapon.
Pasinszki | 2012. július 2. | 08:59:47

Bocsánat, mintha lett volna erről egy népszavazás. A nép ilyen egészségügyet akart. Mi akkor a baj?
Balogh1 | 2012. július 2. | 07:08:29

Már előre elnézést kérek a nem érintett örvosoktól! Az orvosok jó része dolgozik magán eü intézményekben és elemi érdekük oda irányítani a betegeket. Az államnak szintén ez az érdeke, ezért nehezíti, az eü-tb alapon történő "szolgáltatást" Minél több embert tud átirányítani, annál kevesebb az eü. kiadás. Hogy a többség ezt nem tudja megtenni? Hát hulljon a férgese. Több legyet egy csapásra. Nem kell rokkant vagy sima nyugdíjat fizetni, nem kell finanszírozni az eü ellátást, tiszta nyereség! Orbánék rokonai biztosan megkapják a legjobb ellátást, a többi nem számít!
rigolya3 | 2012. július 1. | 20:31:08

pajzs a résen | 2012. július 1. | 20:04:59
"Olyan országokban is SÚLYOS válság van az egészségügyben, ahol a lakosság 60%-a dolgozik- és átlagban 800 EUR-t fizet havonta járulékként a népség."
Hát még a miénk mekkora gondban lesz, ha az ottani bérek min. 50%-át lesz kénytelen fizetni, mert különben nem lesz 15-20 év múlva itthon orvos és ápolónő...

"No most, nálunk mindenkinek-minden-ingyen-jár."
Ahogy itt is olvashatja, ez NEM ÍGY VAN!

"Lehet még mese- mesketézni meg szolidaritásról hablatyolni, meg 300 Ft- okról. Legalább 300 milliárd kéne AZONNAL."
A 300 Ft-os időben valahogy béremelésre is futotta a befolyt összegekből... Ma épp a kormánynak nincs fogalma, hogy honnan szedje össze azt a néhány mrd-t, amit már a munkabéke érdekében megígért.

S igen, a következmény egyértelmű: haladunk a fizetős eü felé. Csak ahogy már a fogászati ellátás az lett. Egyetlen bibije van a dolognak: manapság a lakosság úgy 50%-a nem engedheti meg magának...
pajzs a résen | 2012. július 1. | 20:04:59

rigolya3 | 2012. július 1. | 17:34:07
Lófütty barátom.
A 300 Ft. Meg a "pluszba vitt EÜ- kassza" is.
Olyan országokban is SÚLYOS válság van az egészségügyben, ahol a lakosság 60%-a dolgozik- és átlagban 800 EUR-t fizet havonta járulékként a népség.
No most, nálunk mindenkinek-minden-ingyen-jár.
3,4 millió fizet EÜ- járulékot, annak is a fele (kamu)- minimálbér után.
Azaz kb 21 EUR-t havonta. Szemben a havi 800- zal.
És mondom, az eszközeink, gyógyszereink 95%-a ugyanazoktól a nagy nyugat, északi cégektől van.
Lehet még mese- mesketézni meg szolidaritásról hablatyolni, meg 300 Ft- okról.
Legalább 300 milliárd kéne AZONNAL.
Tudod, mint a ZsOL- részvényekre. Ráadásul az jó nagy bukta is volt, de legalább egy magyar?országi? maffiavállalat nyert vele.
Hűdejónekünk...
A "sürgősségi ellátásra" meg gyakorlatilag bármit rá lehet húzni jogászisztánban -"maradandó egészségkárosodás" címszóval bárkit lehet, bármiért perelni.
Működő gazdaság nélkül nincs egészségügy sem.
Feketegazdaságban fekete- egészségügy van.
rigolya3 | 2012. július 1. | 17:34:07

pajzs a résen | 2012. július 1. | 16:30:24
Aki 90 napnál régebben munkanélküli (vagy ha még munkanélkülisége előtt nem dolgozott legalább 180 napot, akkor szinte azonnal) eü-ellátatlanul marad abban az értelemben, hogy csak sürgős ellátást vehet igénybe térítésmentesen. Ez már egy ideje így van!
Ha nem tetszik az államnak a rendszer, akkor mondja meg, hogy mi tartozik az alapellátásba, amit mindenki megkap, s mi a kiegészítő biztosítással igénybe vehető szolgáltatások köre.
Észrevette, hogy a fizetős eü-ellátás előhírnökeként idén jan. 1-től már adómentesen támogathat a cég munkavállalói eü-biztosítást?
A jelenlegi kormány a kismértékű fizetési kötelezettséget, ami igenis pluszba vitte az OEP-költségvetést, s csökkentette az eü-ellátás igénybe vételé, szóval a vizitdíjat politikai okokból leszavaztatta!
A munkahelyteremtésről meg csak tündérmeséket szőnek, konkrét cselekvés nem hagyta el Parlamentjüket!
Rasszistán gondolkodhat, de akkor azt is gondolja végig, hogy bőrszínre tekintet nélkül mindenkire ugyanaz vonatkozik... Még magára is, ha munkanélküli lesz!
rygan | 2012. július 1. | 17:31:01

OFF
Egy masik cikk kapcsan mar kerdeztem, de nem kaptam valaszt, igy itt megismetlem.
Nagyon kivancsi lennek arra, hogy friss vagy 10+ eves termeszettudomanyi
PhD-vel milyen allaslehetosegek vannak ma Mao-n, ha valaki kutatassal akar foglalkozni. Ha van allas, mennyit lehet keresni vele?
Kerem, valaszoljon valaki.
rigolya3 | 2012. július 1. | 17:28:27

Gátőr | 2012. július 1. | 15:56:28
Az egészségügyi ellátás igenis költségeket okoz, így áruként is kezelhető. A fiskális meggondolások nem mindig erkölcsi és etikai alapon történnek!
Az ősember is megvolt eü-ellátás nélkül, csak akkor 25 évesen haltak. Igaz, hogy nálunk egy átlagférfi 5 évig élvezheti a nyugdíját is!
pajzs a résen | 2012. július 1. | 16:30:24

rigolya3 | 2012. július 1. | 15:09:44

Hát, mondjuk b:o:dzásék nem hiszém hogy fizetnének bármit is.
Miközben csak a születésük többszázezres tétel- fejenként.
És mondjuk egy 6 órán belüli szívinfarktus kezelése- koszorúér- tágítás- stenteléssel / db= 1,2 MILLIÓ Ft. Na ennyi EÜ- járulékot (NEM TB-t!!!(abban nyugdíj meg egyéb szoc ellátás is benne van ám!!)
Ön hány száz év alatt fizet be
Vagy a minimálbéres?
És pl. a fentebb említett soha-semmiért-nemfizető-mindig-minden-ingyenjárók?
Nem a kormányokat kell csak szidni.

Gátőr | 2012. július 1. | 15:56:28
Hát ha "fizet is az állam", az max. a havi 6390 Ft....
Falatka | 2012. július 1. | 16:12:09

Moderálási alapelvek- moderált komment -

Fdsz "gszsg"gy: H nncs pnzd (mrt nm lptl-csltl gsz ltdbn, mnt k) kkr dglj mg. Lzr Jns szrnt, "knk nncs smmj, z nnyt s r...", s hdmzvsrhly krhzbn kll tbb mnt 2 vt vrn gy szrkhlyg-mttr, hth ddgr mghl btg. Lssn mr z kvtkzk, m Cssc djn 65 vn flttkhz k sm mgy mnt.....
Gátőr | 2012. július 1. | 15:56:28

de nem fizeti ki kedves rigolya, csak papíron, így aztán élünk a nagy orbáni hazugságban (az egyikben a sok között), amennyiben az egészség nem áru. Dehogynem.
rigolya3 | 2012. július 1. | 15:09:44

pajzs a résen | 2012. július 1. | 14:28:33
Kik is azok a 3,5 milliónyi magyar, akikre ennyire pipa?
Mert a diákok, hivatalos munkanélküliek (max. 90 nap), gyes-en és gyed-en lévők, nyugdíjasok után az állam állja törvényileg az egészségbiztosítási díjat!
Ezen kívül nincs már 1 millió ember se!
Gondolkozzon egy kicsit!
hajdemák | 2012. július 1. | 14:58:27

Le a vizitdíjjal!
Szociális népszavazást!
burry | 2012. július 1. | 14:41:45

Szakemberként, had engedjek meg magamnak egy megjegyzést. A cikkben emlegetett kezelés nagyon drága eszköz az immunbetegségek kezelésében, ráadásul az ég világon semmit sem tud gyógyítani! Egy életen át kell a betegnek kapnia a biológiai terápiát. Ez így van minden autoimmun betegség esetében! A biológiai terápia a gyógyszergyártók újabb nagy hókusz-pókusza. Nem gyógyít és méreg drága. Aki nem hiszi járjon utána hány beteget tesz tünetmentessé hosszú távon a biológiai kezelés. Senkit. Ehhez képest egy egyszerű módszerrel megszüntethető az Áteresztő Bél Szindróma mely a kórélettani megoldás az autoimmun betegségek kezelésében. Az ÁBSZ hihetetlen egyszerűen és rendkívül hatékonyan, és nem utolsó sorban rendkívül olcsón meggyógyítható! Evolúviós-paleolit táplálkozás a megoldás! Az orvosudomány régen felismerte az ÁBSZ és immunbetegségek kapcsolatát, a megoldást azonban az evolúciós orvostudomány fejtette meg.
pajzs a résen | 2012. július 1. | 14:28:33

Megnézném, melyik MAGÁNintézményben végeznek ilyen kezelést...
Mert a legtöbben anyajegy- eltávolításon túl max. visszérműtéteket esetleg csípőprotézist ültetnek be.
De egy többhónapos- éves- többmilliós kemoterápiát nem hiszem, hogy megérné nekik.
Az állami rendszerben meg ugye nincs elég pénz- feketézés, kamu- minimálbér, 3,5 millió nemfizető...
Ja és nem a 300 Ft a megoldás.
Minimum 1000 Ft- os vizitdíj és ÖNRÉSZ fizetése az ilyen nagyköltségű kezeléseknél.
Dehát ugye, a Tákolmányba meg a zátkosba is "ingyen járt minden"- most is jár, csak nem jut.
Csókolom, kapitalizmus van. A gyártók, fenntartók- de még az egészségügyi dolgozók is pénzből élnek.
És mivel kapitalizmus van- még az a szemét profit is játszik...
Főleg a gyártóknál.
Aki szocializmust meg ingyenebédet akar mindenkinek az saját magának az ellenség.
Mert járni jár, csak nem fog jutni- mert addigra az ingyenélők már rég elhasználták.
hajdemák | 2012. július 1. | 14:20:39

...azemúttnyócév meg a rohattvizitdíj miattvanminden...
csataval | 2012. július 1. | 14:15:15

A gazember Orbán tesz azért, hogy minnél több ember hamarabb dögöljön.
silona43 | 2012. július 1. | 14:12:48

Karabíner
Igaza van, teljes mértékben.Ezért fizettük a betegbiztosítást?Istenem, add , hogy ne kelljen igénybe venni az ilyen intézményeket, mert felháborító, ami itt történik!!!!!!!!!!
csataval | 2012. július 1. | 14:12:24

"A főorvos szerint gazemberség, hogy aki fizeti a járulékot, az könnyen kiszorulhat a rendszerből, míg, aki elcsalja a közterheket, és ezért van pénze, megveheti a soronkívüliséget, a magánszolgáltatásokat."

pajzs a résen | 2012. július 1. | 14:10:03

Ez eddig is így volt.
Mivel a nagy gyógyszer- eszközgyártó cégek nem Kecskeméten meg Győrben vannak- hanem Nyugat- Észak- Európában és Észak- Amerikában- ezért a bérköltségük is nyilván a mienk kb 5-10x ese.
Az anyagköltség sem utolsó, csúcstechnológiákról lévén szó.
Másrészt szabadalmi díjak is léteznek.
No most a magyar minimálbér után fizetett havi 6390 Ft- os járulékokkal mennyi idő is lenne a fenti kezelést finanszírozni...
És még van ugye 3,5 millió nemfizető is.... Akikből 1- 1,5 millió munkaképes korú.
Most senki ne jöjjön a hálapénzzel, 1000 Ft- okból meg 10.000 Ft- okból nem lesz- pláne legálisan!- 6 milliós immunglobulin- készítmény SEHOL SEM.
Úgyhogy ezért- IS- felesleges hálapénz adni. Eddig is ezután is.
Ha mindenki maga fizetni a teljes kezelést 100%- ban legálisan- az bizony 10- 100x ennyibe kerülne, mint amennyit most akár hálapénzzel együtt is befizetnek...
Mondom, mellette ráadásul 3,5 millió NEMFIZETŐ.
Na ezért nem lesz Magyarországon egészségügy.
Ahhoz normális gazdaság kellene, legalább a nyugati átlagbérek felével.
Karabiner | 2012. július 1. | 13:45:33

Megkaphatná a kedves vezér ezt a bajt de úgy hogy a gyógyszer meg hiánycikk lenne.
HIRDETÉS

-
Fotó: Kurucz Árpád A kórház ugyanis nem tudja meghitelezni ezt az összeget, márpedig két-három hónap, amíg az egészségbiztosító fizet az ellátásért. Ha a beteg „áldozatkész”, akkor esély nyílik arra, hogy a következő adagot már az intézmény állja. Segítségként az orvos még a gyógyszert szállító cég képviselőjének a telefonszámát is megadta.

A példa nem rendkívüli: a milliós terápiák megtérülése a kórházaknak meglehetősen rizikós, ha utóbb a biztosító nem találja kellően indokoltnak a terápiát, akkor egyáltalán nem fizet. Az utóbbi hónapokban az úgynevezett csillagos elszámolási kóddal (ez a nagyon súlyos betegek drága terápiája, ezek közé tartozik az említett infúziós kúra is) jelentett esetek 50 százalékát visszadobta az egészségbiztosító, ezért a kórházi menedzsmentek nagyon is meggondolják, mi az, aminek használatát még bevállalják.

Az egészségügyi rendszer tömegével produkálja az ehhez hasonló eseteket: a fizetős egészségügy bevezetődött. Magától „termett meg”, hiszen az emberek azt tapasztalták, hogy az állami ellátás lassú, szűkös és bizonytalan. Aki tehát tudja, megveszi magának a gyógyulást, és lemarad róla, aki nem. Az egészségügyi szolgáltatásra szorulók a leggyakrabban diagnosztikára költenek. Erre készteti őket például az MR- és CT-vizsgálatokat megelőző több hónapos várakozás, ráadásul éppen ezek a magánszolgáltatások integrálódtak elsőként az állami egészségügybe.
HIRDETÉS

– A betegek jó ideje háborús terepként tekintenek az egészségügyre, így 2004 óta romlik a lakosság bizalma – állítja Lantos Zoltán egészséggazdasági szakértő, a GfK HealthCare ügyfélkapcsolati igazgatója, aki szerint mind többen választják a fizetős rendelőket. Évente háromezermilliárd forintnyi gyógyító szolgáltatásra lenne igény, de az állam ennyit nem képes finanszírozni. Ha a beteg azt tapasztalja, hogy a korlátozott hatékonyságú ellátásra várva esetenként 6-8 órát kell töltenie egy zsúfolt váróban, embertelen körülmények között, akkor nem csoda, hogy inkább fizet, csak ezt elkerülje.

Lantos Zoltán szerint ma úgy egymillióan képesek vásárolni a magánszolgáltatóktól, s évente 17-35 százalékkal nő az arányuk. Tavaly az emberek 28 százaléka többet költött az egészségére, mint egy évvel korábban.

-
Fotó: Reviczky Zsolt Egyre kevésbé viselik el az állami ellátórendszer kiszámíthatatlanságát, azt, hogy csak a vakszerencse dönti el, hogy ki mennyire felkészült orvoshoz kerül, az mennyi időt szán rá, milyen kapcsolatrendszere van, hová utalja tovább."

HÁNYNOM KELL.....

Mahi-mahi (törölt) 2012.07.02. 15:44:50

Ja, szerintem a hipszterek akkor is megérdemlik a halált, ha nem dohényoznak :P

Szelid sunmalac 2012.07.02. 16:03:42

Nagypofajuak! Szoval szerinted latatlanban barki megerdemli a halalt, mi?! Le merned-e bokni az elso szembejovot aki dohanyos, mert ugyis megerdemli a halalt? Szerintem meg a nagypofaju szuklatokoru barmok erdemlik meg. Na es?

Anders Behring Breivik 2012.07.02. 16:22:19

Mar pedig a dohanyosok megerdemlik a halalt. Es nem csak ugy, hogy tarsadalom tukon ulve varja, mikor hal mar meg geci a cigi miatt. Hanem mar elotte is, egyszeruen az utcan le kene lovoldozni oket. Illetve taborokba zarni oket, es hagyni oket meghalni.

Anders Behring Breivik 2012.07.02. 16:44:27

Es csak a halott dohanyos a jo dohanyos !

Dour ® 2012.07.02. 16:46:04

@Anders Behring Breivik:
A nicked szerint már a lepedőn kellett volna megszáradnod.
A statisztika szerint viszont többen halnak meg évente a nem dohányzók, mint a dohányosok. (Te idióta)

LFC 2012.07.02. 17:06:03

Azt miért nem említi meg senki hogy a dohányosok egy rakat jövedéki adót fizetnek ami megy a közösbe, hamarabb meghalnak ergo nem kell kifizetni a nyugdíjukat plusz felszabadul munkahely is ezáltal. Nem akarom védeni a dohányosokat de ennyi erővel én nem akarom fizetni azoknak az embereknek a problémáit akik betonon futnak és szét megy a lábuk.

szanalmas 2012.07.02. 17:06:17

Ki nem szarja le az ameikai Tüdőrákellenes Szövetséget, de most komolyan? Nehogy már elhiggyem, hogy egy ilyen nyomorult megélhetési társaság az én életemet akarja megvédeni...
Pörögnének rá inkább a világnál kétszer dagadtabb amerikai elhízottakra, akiket 50 féle betegség veszélyeztet a hájuk miatt, még az ipari technológiákat is alakítani kell miattuk.
Lúzerek.

nistvan3 2012.07.02. 17:14:35

Senki nem érdemel halált. Biztos az alkotmány vagy alapizéből is levezethető, hogy az élethez való jog itt is korlátozhatatlan.

Nervus 2012.07.02. 17:15:23

Mennyi ostoba nyomorék kommentel itt gyerekek.
Ennyi gyűlölködő faszt egy rakáson, csak azért, mert valaki dohányzik.
Óránként 10-15 perc cigiszünet? Meg a nemdohányos hajt keményen?
Szinte mindenhol van szünet, ahol nincs, az meg egy szar melóhely, ez van.

Azok meg, akik meg itt kommentelnek arról, hogy meg kéne döglenie minden dohányosnak, alapból megérdemelnék a tarkónvágást.

onedinline 2012.07.02. 17:22:11

A halállal én sem viccelődnék. Én nem cigizek, de nem is foglalkozom vele, hogy más mit csinál. Kivéve, ha az arcomba tolja a füstöt. De akkor én is arrébb állok, meg ő is - normális esetben.
A tb-oldalról megközelítés viszont nem hülyeség, de akkor bele kéne venni a többi szenvedélycuccot is.

különvélemény 2012.07.02. 17:24:17

@Styxx:
Pont ezt mondom.
Azt mégsem lehet mondani, hogy én nem a cigitől, hanem az autóktól kaptam tüdőrákot, mert az autót nem lehet hibáztatni.

Prostatikus Vogon Jeltz 2012.07.02. 17:34:03

...valamint az is megérdemli, aki elhízik, aki városi szmogot szív, aki mesterséges ételt vásárol, aki alkoholt fogyaszt, vagy akinek egyszerűen nem tetszik a pofája.

És ne is említsük azokat a tb-n élősködőket, akik pl "focizás" címszóval széjjelrúgatják magukat, aztán az én befizetett járulékomból gipszeltetik magukat és henyélnek hetekig, míg a többiek keményen dolgoznak.

Meg persze akik munkaidőben ide járnak kommentelni.

Istenem... Bár nekem is olyan könnyen menne baromságokat kitalálni, mint a fenti ostobáknak. Biztos "megérdemelné" még pár, másokra és önmagukra igazoltan káros csoport.

Idióták.

Mu Deng 2012.07.03. 12:53:00

@Anders Behring Breivik:

Mikropénisszel is lehet teljes életet élni, szal ne aggódj, te is lehetsz még boldog!

vizsla_barat 2012.07.05. 02:29:04

De kevesen figyeltek oda matekoran a statisztika es valoszinusegszamitas resznel (meg altalaban sehol, lsd swajci franc hitel...) tehat osszefoglalva, a dohanyzas bizonyitottan emeli a leguti betegsegek kockazatat!
ugye mindenki emlexik meg a csernobilt jart soforokre? Meg abban az extrem esetben sem bizonyithato 100%osan a rak eredete. Bar azert tegyuk hozza,hogy ugyved es orvos szovetkezve a legkartekonyabb part hozza letre.

szanalmas 2012.07.05. 12:22:25

@vizsla_barat:

Na végre, valaki gondolkodik! A dohányzás legundorítóbb része a tahó paraszt dohányos, akiből minden kultúra hiányzik és szarik a társadalmi alapvető illemszabályokra! De ez minden másnál ugyanígy érvényes nem csak a dohányzásnál!

sorica123 (törölt) 2013.05.05. 21:14:23

@nomad: hát ez az. A sok adóforintozó tiszta(hahaha)tüdejű nikotinnáci viszont örül, hogy még valakinek a halálát lehet várni. Gratulálok, ha egyeseknek az az egyetlen eredmények a tikszaros kis életében, hogy nem dohányzik. Csak aztán el ne bassza a busz, mert akkor a kis szemét az én ádaófointyaimból fog nyaralni a kórházban, amiért egy bamba segg és nem néz körül... (irónia alert).
@szanalmas: amúgy meg ja. Nem maga a dohányzás a gáz, hanem, hogy annak is megvan(lenne) a maga helye és menete, amit ha valaki nem tanul meg, akkor fog esze nélkül bárhol rágyújtani, szétdobálni a dekket és így tovább. Vagy például úgy rágyógyulni a cigire, hogy tíz percenként szívja az enba, aztán meg van lepve, hogy az emeletre nem bír felmászni, mert nem kap levegőt. Utóbbi mondjuk ugyan nem velem szemben bunkóság, de kibaszik magával, meg a családja nagyon sírni fog, mikor kiderül, hogy évek kemény munkájával tönkrevágta az érrendszerét meg a tüdejét... De érted, ezért magát A Dohányzást satanizálni, meg pláne _bárkire_ kimondani, hogy dögöljön meg... dögöjjé meg te, kedves reklámozó, valamint ijesztgessed az öregapádat.

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása