Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Mi a közös Justin Bieberben és Hitlerben?

Az, hogy ott legbelül mindegyikükben van illetve volt valami jó. Például a májuk vagy a veséjük, hiszen legyenek is bármilyenek, a szerveiket donorként tovább adhatják, és azok még jók lehetnek valakinek, megmenthetik valakinek az életét. Így húz veszélyes és szándékosan botránykeltő párhuzamot egy kampány, amely a szervdonorság fontosságára szeretné felhívni a figyelmet. Hogy nyilvánvaló legyen a szándék, a sorozat harmadik tagja George Busht ábrázolja stilizáltan, így még szebb lesz a donorjelölt csapat. Hogy ez kit és miért győzne meg a donorság fontosságáról, azt nem tudom, de attól tartok, maguk a készítők sem. Pedig az üzenet fontos, és még ennek a megközelítésnek is lehetett volna létjogosultsága, például ha a jóízlés határain belül marad (a Bieberes szerintem magában működőképes), és nem kever bele szándékosan botránykeltő párhuzamokat. De így már kevésbé. Kár...

Organ_Donation_Something_Good_Hitler_ibelieveinadv.jpg

Organ_Donation_Something_Good_Bieber_ibelieveinadv.jpg

Címkék: botrány nonprofit

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr984656972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Foray Nándor · http://foraynandor.blog.hu 2012.07.15. 13:33:25

Szerintem már egy tinédzser kölyök élethez való jogának elvitatása se vall jóízlésre, kampányszinten pláne.

hipokrita 2012.07.15. 14:50:18

Szerintem mind a kettő egyformán ízléstelen, de én leginkább a Bieberest tartom annak, lévén ő élő személy, és bár egy túlhájpolt tömegcikk, mint zenei előadó, egyáltalán nem helyes ilyen "benne is van valami jó" szöveggel felrakni egy donoros plakátra. Hitler pedig közhely, itt oldalt is egy rózsaszín egyenruhás Hitler feszít a "Botrányos reklámok" kategóriánál.

Foray Nándor · http://foraynandor.blog.hu 2012.07.15. 16:28:17

@hipokrita: Egyetértek, a hitleres annyiban ízléstelen, hogy azzal is csak ezt a kisfiút akarják alázni, amúgy önálló poénnak pont Hitler menne el, hiszen nem éltetik ebben a kampányban, hanem dehonesztálják. Az a gusztustalan, hogy ugyanezt csinálják a gyerekkel is.

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása