Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Megrázó kampány elhunyt betegekkel

Jó halál nincs, legfeljebb kegyes. Az ALS, egy eddig általam egyáltalán nem ismert betegség nem ilyen. A lényege, hogy a szervezetet megtámadó kór következtében a beteg izmai egyenként mondják fel a szolgálatot, egyik a másik után sorvad el, míg végül a szervezet nem képes már tovább működni. Az ALS nemcsak hogy gyógyíthatatlan, de az okai is majdnem teljesen ismeretlenek, és ami még nagyobb baj, hogy források hiányában, és a gyógyszergyárak érdektelensége miatt nem is nagyon kutatják azokat. Ezért sokszorosan életbevágó, hogy a közvélemény tudjon erről a kórról, és hogy elinduljon egy folyamat, ami egy kis fényt gyújt az egyelőre teljesen sötét alagút végén. 

Ezért folyamodott a hollandiai ALS alapítvány egy egészen elképesztő és megrázó eszközhöz. Felkutattak olyan ALS betegeket, akik hajlandóak voltak részt venni egy döbbenetes reklámkampányban. Ezzel a nyolc beteggel egy rövid reklámot forgattak, amelyben ők segítséget, támogatást kértek az emberektől. De nem maguknak, merthogy mire a film adásba került, ők már veszítettek a betegséggel szembeni harcban. A kampány logikája szerint ugyanis az egyes szereplőkkel készített filmek, sajtóhirdetések és köztéri reklámok csak akkor kerültek nyilvánosságra, amikor az érintett elhunyt. Ez természetesen nem egyszerre következett be, így az újabb és újabb haláleseteket követően újabb és újabb megrázó sorsokkal szembesült a holland közvélemény. A hatás nem is maradt el, az adományok rövid idő alatt az ötszörösükre nőttek, és a betegséget övező figyelem is megsokszorozódott. Ettől persze még nem lett gyógyítható ez a gyilkos kór, de egy epró lépéssel talán közelebb került a megoldás. 

Címkék: nonprofit morbid patika

2012.08.10. 11:33 Exo · 1 trackback 13 hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr104703952

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner.Média blogajánló 2012.08.10. 16:00:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner.Média blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nevem Earl 2012.08.10. 14:50:15

Nem mintha lekicsinyelném ezt a kampányt, baromi ütős, de nem annyira eredeti az ötlet. Mintha Yul Brunner forgatott volna anno hasonlót, egy dohányzás-ellenes reklámfilmet. Akkor vették fel, amikor már gyógyíthatatlan tüdőrákos volt, azzal a kikötéssel, hogy csak a halála után mehet adásba.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.08.10. 15:28:57

Sajnos családi érintettség révén számomra egyáltalán nem ismeretlen ez a betegség :-(

kvadrillio 2012.08.10. 15:48:40

" források hiányában, és a gyógyszergyárak érdektelensége miatt nem is nagyon kutatják azokat." nu, ezaz, amit SOHA NEM ÉRTETTEM MEG ?! GYÓGYSZERGYÁRAK ÉRDEKTELENSÉGE ????????

kvadrillio 2012.08.10. 15:58:55

...mert sok hasonló betegség létezik, amelynél bármikor lebénulhat, bármikor összeomolhat a szervezet.Ezek a betegek úgy élik végig az életüket, hogy minden pillanat öröm, hogy még tart !Sok hasonló betegségn él nem tudják az okot, ezért csak gyógykezelni lehet....ameddig..., addig.És akkor belép a GYÓGYSZERGYÁRAK ÉRDEKTELENSÉGE ???! A KUTATÁS ÉRDEKTELENSÉGE ???
MIT KÉPZELNEK EZEK A GYÓGYSZERGYÁRI VEZETŐK ? MIÉRT HISZIK AZT, HOGY NEM GYÓGYSZEREKET GYÁRTANAK, HANEM ARANYTÖMBÖKET ?!
KIKNEK GYÁRTJÁK EZEKET A GYÓGYSZEREKET, BETEGEKNEK ?????
A GYÓGYSZERGYÁRAK VEZETŐINEK EGY IGEN KIBICSAKLOTT GONDOLKODÁSI MÓDJA VAN AZ EMBERRŐL, A BETEGSÉGEKRŐL ÉS AZOK KUTATÁSÁRÓL.

EZEKKEL A VEZETŐKKEL BILIFEDŐT KÉNE GYÁRTATNI, NEM GYÓGYSZEREKET !!!!!

bereg 2012.08.10. 16:44:12

@kvadrillio: ezek többnyire magáncégek. Ha neked lesz saját gyógyszergyárad, kutatólaborod, és elkölthető milliárdjaid, akkor majd abból annyi kutatást finanszírozhatsz, amennyit csak akarsz! És a Caps Lock-odat kapcsold ki légyszi :)

Takács Bálint 2012.08.10. 16:55:23

@kvadrillio: Ha van egy olyan betegség, ami egymillió emberből érint egyet és vannak mellette betegségek, melyek száz emberből egyet és te gyógyszergyártó lennél, vajon melyik betegség elleni kutatásra költenél százmilliókat?

Nem legyél álszent!

s 2012.08.10. 17:59:26

@kvadrillio: A kutatás nem csak pénz, de ösztön is. Hiába van bármennyi pénzed, ha nincsenek olyan kutatóid, akiket érdekel a téma. Nem érdekes, mert mondjuk nem jelent kihívást szakmai szempontból, vagy mert nem elég gyakori eset ahhoz, hogy a motivációt biztosítsa. A rák, az AIDS nyilván azért kezelhetők ma már annyira, amennyire, mert fel tudtak vonultatni világszerte egy nagy kutatógárdát. És ennek - mondom - a pénz csak az egyik fontos, de nem elégséges feltétele. Ezek az emberek orvoslás nélkül mind halottak lennének. Kár azon háborogni, hogy jelenleg is vannak az egészségi állapotuk alapján halálra ítélt emberek. Mindig is lesznek. A mérték a fontos, hogy hol van ez a szint. Nálunk (Európa) még mindig jóval magasabban, mint pl. Közép-Afrikában. Becsüljük meg az egészséget, és örüljünk, hogy viszonylag fejlett az orvosi technika.

s 2012.08.10. 18:04:10

@bróker: Menjél már a picsába, geci piramisjáték ügynök. Húzzál bányászni, elfogyott a szén, bazdmeg.

bonafide 2012.08.10. 21:29:38

Szerintem csak nem szívtak elég füvet, azért kapták el ezt a nyavalyát.

Leriel 2012.08.13. 11:44:54

A nagymamám két éve feltehetőleg ebben halt meg. Egy teljes éven át járt kórházból kórházba vele, fokozódó, terjedő izomsorvadással, és egy orvos sem tudott rájönni, mi okozta. A legtöbb helyen annyival elintézték, hogy "korának megfelelő állapotban van".

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása