Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Ismerd meg a gondolatolvasók trükkjét!

Tudom, mire gondolsz. Arra, hogy ez is csak egy a sok hülye reklámkampány közül, amikkel naponta bombáznak bennünket. De ezegyszer (legalábbis szerintem) tévedsz. A belga Duval Guillaume ügynökség által készített kampány ugyanis egy egészen eredeti ötletre épül, és annak ellenére is szórakoztató és meglepő, hogy az ember végig sejti, hogy valami ilyesmire fog kifutni. A főszereplője egy Dave nevű mentalista, aki egy brüsszeli téren felállított sátrában fogadja az arra sétáló gyanútlan járókelőket, a mese szerint azért, mert egy új tévéműsorra készül.

Fantasztikus látnoki képességeivel aztán a bátor jelentkezőket egyik ámulatból a másikba ejti, ahogy a gondolataikban olvasva egyre intimebb és titkosabb dolgokat tár fel. Egészen apró dolgokba is belelát, még arra is képes, hogy az előtte ülő delikvens banszámlaszámát megfejtse. Amikor már teljesen összezavarta, és egyiket-másikat talán már meg is győzte hihetetlen képességeiről, leleplezi a titkot, ami a tudása mögött rejlik. Nem is árulom el, mire fut ki a kampány, nézzétek meg inkább a filmet! Érdemes.

Címkék: bank

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr294801342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mityu_azigazi 2012.09.25. 12:58:05

Mi az érdekes ebben? Ugyanolyan ötlettelen, unalmas tucatreklám, mint a többi.

Eltévelyedés · http://gumimacik.blog.hu/ 2012.09.25. 13:55:37

mondjuk mindnekivel ezt nyilván nehéz megcisnálni. Kovács Zoli-ból pl minimum 10 ezer találatból kell kimazsolázni, ki is az emberünk.
Aztán a emberünk picit is vigyáz az online privacy settingekre, akkor azért mindent nem lehet megtudni...

Blog.hu-s nickname 2012.09.25. 13:55:41

Mityu!

Szerintem egyáltalán nem ötlettelen, nem unalmas, és tucatreklámnak sem tartanám. Nekem tetszett, elgondolkodtató.

A többi megállapításoddal egyetértek. :-)

Blog.hu-s nickname 2012.09.25. 13:58:25

@Eltévelyedés: És ha nevet sem kérdez? Pl: arcfelismerés?

Eltévelyedés · http://gumimacik.blog.hu/ 2012.09.25. 14:14:59

@Blog.hu-s nickname: Na, arra már azt mondom, ügyes. Noha továbbra is védve érzem magam, mert az adataimhoz kizárólag a barátaim férnek hozzá, a friends of friends opció is tiltva van.
Nagyon érzékeny dolgot meg csak nem teszek ki...
Bár, a múltkor úgymond nagyon megijedtem, mert feltűnt a barátaim közt valaki, akit egészen biztosan nem ismerek, sosem láttam, így valszeg el sem fogadtam ismerősnek. És akkor ez így hogy rágta át magát a szűrőmön? Gyorsan unfriendeltem is, de vajon hány ilyen lappang még?

2012.09.25. 15:23:18

Mityu vagy trollkodik vgy ironizál.
nekem nagyon tetszett és nem az a lényeg, hogy nem működik mindenkivel... de alapjaiban véve igaza van... sokan nem figyelnek eléggé.

szita szita péntek 2012.09.25. 15:37:47

Hát igen. Egyébként komolyan nem értem azokat az embereket (na jó, azt kell mondjam a computerizált emberiség többségét), akik bármit is megosztanak magukról. Minek? A dolog veszélyei nyilvánvalóak (még ha nem is pont úgy és az, mint a reklámban), miközben nem látom az előnyeit. Aki fontos nekem azzal beszélek, max küldök e-mailt. Aki nem fontos nekem ennyire, azokra meg nem tartozik még a kiscicám fotója sem...

Sadist 2012.09.25. 15:38:10

Elég ostoba, aki a bankszámlaszámát is nyilvánosan elérhetővé teszi. De hát ostobákból lehet legjobban megélni.

vittore 2012.09.25. 17:20:03

@szita szita péntek: Nem tartom magam túl öregnek (37), és nem vagyok fent egyik közösségi oldalon sem. A múltkor egy ismerősöm megmutatott egy kép profilt a Facebookon, és ledöbbentem, hogy az emberek milyen szinten teregetik ki a magánéletük minden egyes pillanatát. Siralmas, szánalmas és félelmetes is egyben számomra.

Trójai 2012.09.25. 18:31:41

Annyira nem vicces reklám...inkább gagyi.

windex 2012.09.25. 18:39:42

@Trójai: egyáltalán nem vicces. és nem gagyi. és nem olyan, mint a többi, nem eladni, ránk sózni akar valamit, hanem valós emberi és társadalmi érdeket szolgál, mert ugyanazt mondja, amit a nagymamád, ha útnak indulsz: vigyázz magadra. (csak a nnagyi erre még nem gondol)

Trójai 2012.09.25. 18:59:34

@windex:

Azért gagyi mert már az első perc után tudni hogy mi lesz a vége...és amúgy nem reális.

Elgondolkodtatónak meg azért nem mondanám, mert akinek van egy minimális esze, az nem ad ki magáról mindent. Ez tipikusan a nyugatiaknak van, akik tutira tagjai egy közösségi oldalnak,(magyarországon ez nem így van) naponta tvittereznek és hetente vásárolnak online...

Mayday 2012.09.28. 19:39:27

@Trójai: de, reális. kb bárkiről bármit meg lehet találni kis nyomozással a neten, ha egyszer bárhol beírta a nevét/email címét/telefonszámát.
és ne felejtsük el, hogy az az információ, amiről azt hiszed, hogy törölted, nagyon jó esetben is csak el van rejtve, de véletlenül sincs törölve.

windex 2012.09.29. 00:49:41

@Trójai: talán újat mondok, de nem attól lesz valami gagyi, hogy tudod a végét :-) tartalom - mond ez valamit? jóindulat, jó szándék? egy reklám, ami nem a profitra hajt. a te érdekedben (is) készült. vagyis nem gagyi. vagy a nagyi is gagyi, mert előree tudod, mit fog mondani az előszobában, amikor hazaindít? :-) mivel a célokat tisztáztuk, leszögezhetjük, hogy nem is kell reálisnak lennie: 1 mert nem az a célja, 2 mert indifferens a cél szempontjából, és 3 mret a tartalom a lényeg, nem hogy elhidd, mennyire reális. mellesleg annyira éppen eléggé az, hogy a járatlanok, akik ész nélkül kavarnak a neten - részben mert fogalmuk nincs, mi lehetséges - a fejükhöz kapjanak. és mivel egy reklám sok pénzbe kerül, a készítők általában tudják, mit csinálnak - a befolyásolás nekik szakmájuk, tehát elhiheted, hogy bármit spekulálunk mi, ők akkor is jobban tudják. meximum nem dőlünk be neki, de az már csak utána van :-)

windex 2012.09.29. 00:56:03

@Trójai: jajj, micsoda elitizmus! "a nyugatiaknak", ők a hülyék, a keleti blokk lakói persze okosak! :-) sajnos nem így van, minél jobban elterjed a számítógép használat a népesség körében, annál több társadalmi réteg tagja fogja használni. a kezdet kezdetén azért tűntek a nyugatiak hülyébbnek, mert itthon vagy anyagilag, vagy intellektuálisan előnyösebb helyzetben levők voltak a kevesek, akik gépet használtak, pláne vettek. ezért a keleti géphasználók kevésbé hülyének látszottak. de ez változik, és ma már a maunika só vendégei is gyakran használják a netet, így szertefoszlik az illúzió, hogy a nyugatiak hülyébbek... érted már? demokratizálódik a sötétség, kiszivárog a zsákból :-)

Trójai 2012.09.30. 15:02:50

@Mayday: "de, reális. kb bárkiről bármit meg lehet találni kis nyomozással a neten, ha egyszer bárhol beírta a nevét/email címét/telefonszámát."
Hőt ez akkora nagy hülyeség, ahogy van. Rólam pl nem találnál semmit sem a neten.

@windex: akkor is gagyi, és ne példálózz a nagyival. A nyugatiakkal és keletiekkel való példálózásodban pedig nem értetted a lényeget a példában. Errefele nem dívik annyira a facebook meg a twitter és az online vásárlás sem, akárhogy is forgatod a dolgot. Mutass egy magyar embert akinek van facebook regiszrációja, rendszeresen twitterezik és facebokozik, és havonta a neten vásárol. NA ugye!
Vagy 17 éves az illető ha folyton a twitteren vagy facebokon lóg, de akkor meg nincs még pénze vásárolgatni. Magyarországon egyszerűen ilyen ember nincs, mint a videókben lévő emberek. És jöhetsz a mónika sós netszamurájokkal, akkor sincs.

windex 2012.10.02. 23:15:04

@Trójai: hékabéka, hol vagyok? te miről beszélsz?! hogy jön ide a facebook, twitter, meg a többi? te fordítva ülsz a lovon, és nem érted, vagy nem akarod érteni, amit olvasol :-) vagy egszerűen csak túl bonyolult neked, amit írtam? próbálom egyszerűen összerakni: NEM mondtam, hogy magyarországon van olyan ember, mint a videóban. te állítottál egy párhuzamot, ami a nyugatit az itteniekkel versenyeztette "okos-hülye" alapon. elmagyaráztam, hogy miért hihetné a felületes szemlélő, hogy a nyugatiak hülyébbek. azért, mert a társadalom nagyobb keresztmetszetben használta a számítógépét. itt meg előbb volt gépe a jómódúnak, meg az értelmiséginek, ezért ha a megnyilvánulásokat vetem össze, úgy tűnhet, mintha a nyugatiak hülyébbek lennének. de persze amint ez kiegyenlítődik és itt is lesz olyan számítógépes penetráció (ezt érted?), akkor itt is elég sok hülye nyüzsög majd a neten, hogy kiegyenlítettnek látszódjék a hülyeség mérleg. és ez megy netvásárlás nélkül is. az, hogy mennyi a twitterező, ezen múlik leginkább, mármint hogy hány gép+nethozzáférés van/fő. ne legyenek illúzióid. a netvásárlás pedig azért sem olyan mértékű, mint nyugaton, mert bizalmatlanság van a láthatatlan és megfoghatatlan dolgokkal szemben, mert nem bíznak az idegenben, mert szar a (köz)morál, és mert nyugaton sokkal régebben összebarátkoztak a virtuális pénzköltéssel - értem itt a bankkártyás témát is. az is kellett, ill az azzal töltött vagy 50 év, hogy odaát már azóta megy az utalt fizetés (nem látod) és kártyás költés (nem látod) hitelből vásárlás (nem látod) utalásos-kártyás törlesztés (nem látod). és az idő, meg a reflexek összeadódnak, itt meg ez mind kezdetleges, de majd... szóval nyugi, és gondolkozz, vagy ne ugasd le azt, aki helyetted is gondolkozik, sőt, még meg is osztja veled - csak azért, mert más, amit mond, mint amit te mondtál. szép napot!

windex 2012.10.02. 23:17:56

@Trójai: ja, és persze azért még nem gagyi, mert ezt mondtad. legfeljebb te azt hiszed :-) de ez még nem teszi azzá

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása