Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Itt van a Facebook első reklámfilmje!

Végre eljött ez a pillanat is, egymilliárdan lettünk a Facebookon. A közösségi oldalon, melyet egy számkivetett geek álmodott meg egy kollégiumi szobában és amit kedetben csak amerikai egyetemisták használhattak. Röpke 8 év elteltével mára a Föld lakosságának egyhetede lájkol, posztol, attendingel és share-el – na meg persze alkalmazkodik, hódol és idomul.

Nagy utat tettek meg Zuckerbergék idáig, és ezt meg kellett ünnepelni. Így született meg a Facebook első reklámfilmje, melynek neve: “Dolgok, amik összekötnek minket”. A nagy múltú Wieden+Kennedy reklámügynökség által készített szpot rendkívül látványos és grandiózus. A Portlandban, Los Angelesben, New Orelans-ben és Buenos Aires-ben forgatott jelenetek minőséget és erőt sugároznak. Nincs is velük semmi baj. A bibi számomra a mondandóval van.

Képernyőfotó 2012-10-04 - 8.20.43 PM.png

A film mögötti gondolatmenet és narráció egyfajta univerzális bölcsességet próbál sugallni, ám valahogy mégis az együgyűség árad belőle – mintha az 1+1-et próbálná elmagyarázni egy matek faktosnak. Kezdődik minden a szék analógiájával, majd haladunk a csengőn és hídon keresztül a kosárlabdapályáig, onnan pedig a nemzetig. Mi a közös bennük? Mindegyik összeköt minket embereket, akárcsak a Facebook. Na, bumm. Ettől azért nagyobb katarzis is jöhetne!

A szpot ugyanakkor mégis hű a közösségi oldalhoz, hiszen az emberek helyett valami mást tart szem előtt: saját magát. Hiányzik belőle az a lélek és érzelem, ami oly sok W+K reklámban megtalálható. Lehet ezzel egyedül vagyok, de én sokkal többet vártam volna első körben a kék óriástól. Ti mit gondoltok róla?

Címkék: reklám film facebook

2012.10.05. 09:15 Exo 3 hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr164820516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

darkatti 2012.10.05. 10:30:45

szerintem az alapdalt/zenét nem találták el annyira,
mig a P&G sokkal jobb a zene, és zenétől egy kicsit pörgösebb is a P&G-s,
a FB-s az tényleg olyan szájbarégos, de lehet, hogy ez pont jó, nem mindenkinek minden egyértelmű. szerintem.

terasz9 · http://www.teremibalazs.hu 2012.10.05. 13:04:05

Ennél sablonosabb dolgot idén még nem láttam, így október táján már akár 2012-es győztesnek is kikiálthatnánk a Legsemmitmondóbb Másfél Perc az Interneten kategóriában.

TH 2012.10.06. 14:22:19

Huhh, gagyi zene, és rémisztően ostoba tartalom. A kép nem annyira rossz, de semmiképp nem jutna eszembe a FB-ra asszociálni...

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása