Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Az év egyik leglátványosabb reklámja

A Jordan a Nike egyik külön életet élő, kifejezetten a kosaras cuccokra specializálódott almárkája. A kampányait az anyacéghez hasonlóan a Wieden+Kennedy ügynökség készíti, így nem csoda, hogy a legújabb kosárcipőjük, a CP3 VI bemutatójához is egy olyan kampánnyal rukkoltak elő, amitől leesik az ember álla. Nem tudom eldönteni, hogy ez egy netre készült reklámfilm vagy egy művészi installáció, ezek mesteri keveréke vagy valami egészen más, mindenesetre a híres-hírhedt Venice Beachre megálmodott látvány egészen elképesztő.

Az alapötletet a "frozen moment" azaz kimerevített pillanat tematikájú fotók inspirálták, amelyekkel sok helyen lehetett mostanában találkozni. Ezek lényege, hogy egy mozdulatsort a géppel sokszor lefotóznak, amjd az egyes fázisokat egy képre illesztik így a teljes mozdulatsor látható az adott képen vagy akár filmen. Ezt a hatást most élőben szerették volna elérni a kampány kiagyalói, mégpedig úgy, hogy egy kosárjelenetet szedtek elemeire. Az akciót Chris Paul, a Los Angeles Clippers profi kosarasának hasonmásaiból állították össze, akiket egymástól fél méterre a mozgássor különböző fázisaiban merevítettek ki, és állítottak be.

A falon áttörő, majd a járokelők között átkígyózó és kisebb felfordulást keltő Chris Paul a pályára  ront, ahol két játékost kicselezve felugrik, és zsákol egy hatalmasat. Mindezt persze csak a kimerevített fázisokból olvashatjuk ki, amelyek között irtózatos jól kanyarog a kamera, folyamatos perspektívaváltásokkal még élvezetesebbé téve az összhatást. Nálam nagyon betalált, egymás után többször is végignéztem, hogy újabb és újabb részleteket fedezhessek fel. Gyönyörű!

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr604830680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Shopping 2012.10.11. 19:51:45

2:32 nehezen nevezhető reklàmnak, amikor azok max20-30 masodpercesek.
Egyébként semmi különleges.
Jó, meg szép meg minden, de nincs benne valami egyedi alapötlet.
Ennél még a "tenyércsapkodós" Kinder szelet is kreativabb, többet beszélnek róla.

Flasztimill 2012.10.11. 20:26:27

3 éve csináltak jobbat(Philips Carousel)! Tudom, hogy idei év, de akkor is!

www.youtube.com/watch?v=C5yhxqkJiAQ

Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos 2012.10.11. 21:10:07

Nem irigylem a borbélyt, akinek minden szereplőt egyformára kellett borotválni :-))

dark future · http://www.andocsek.hu 2012.10.11. 22:09:36

nekem túl lassú a kameramozgás. 30 sec alatt végigrepülve jó lenne. nem értenek ezek semmihez :)

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2012.10.11. 22:50:24

álati jó, kell hozzá egy kis fantázia és megelevenedik a kép, tetszik :)

Marós 2012.10.11. 23:13:15

Az emberi fantázia a legszebb az egészben...A művészi megújulás.
Az emberben ez a legnagyobb és utolérhetetlen képesség…

c{o}ffee 2012.10.12. 04:09:50

@Shopping: Jo latni, h vegre leszallt kozenk egy hozzaerto.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2012.10.12. 04:43:53

Ez valami halál uncsi egy cucc.
Közhelyes.
Mielőtt megnéztem volna, tudtam, hogy bele fog lépni egy pocsolyába, meg felfut a falra.
Az pedig, hogy ami fröccsenni tudott, az ki is dőlt, az mindennek a teteje.

Komolyan ez lenne az üneplendő kreativitás?

SemBoga 2012.10.12. 08:28:36

ezek bábuk, vagy egy rakat hasonló feka gyerek?

nyehehe 2012.10.12. 09:22:44

@SemBoga: pislognak és mozog a kezük.

Sadist 2012.10.12. 09:33:47

Kellett hozzá néhány bérnigger :D
De tényleg unalmas, fél percbe is bele lehetett volna sűríteni. A zene pedig abszolút nem illik hozzá.

-ling 2012.10.12. 10:24:32

szórakoztató volt véginézni.

sadist: "bérnigger"? köszi, hogy a mai, amúgy harmónikus reggelemen így rámutattál a szociális érzéktelenség és az írástudás képességének szomorú összeférésére.

(kedves addict, néha kitörölhetnéd a trollok kommentjeit. a demokrácia nem egyenlő a vadbaromság tolerálásával. vagy próbáltad már, de belefáradtál?)

Gerazsir 2012.10.12. 12:15:51

Üdv. Szerintem nem sikerült túl jóra. Ötletek max a végén voltak kreatívak és érdekesek. Szerintem meg kellett, meg lehetett volna csinálni legalább egy ilyen szintre: " www.youtube.com/watch?v=FUxd4SFZYqU " .
De lehet csak elfogult vagyok. Azért meg kellett osztanom veletek ezt. Király a blog, csáó.

nál 2012.10.13. 00:09:32

@-ling:
A nem a te értékrendedet vallók nem lesznek automatikusan "trollok".
Nehogy félreértsd, nem őt akarom védeni, felőlem olyan tágan értelmezitek a szólásszabadságot, amennyire csak akarjátok.
Pusztán rá kívántam világítani, hogy a "troll" kifejezéssel nem ezt a viselkedést jelöljük.

A poszthoz:
Az alapötlet tetszetős, a megvalósítás is klassz, de a kamerát kezelő egyént többet nem lenne szabad képalkotó berendezés közelébe engedni. Fogalma sincs, hogy mit csinál, mit akar éppen mutatni! Ha nem úgy lett volna beharangozva, hogy ez egy reklám, azt hittem volna, hogy egy részlet a werkfilmből.

@Gerazsir:
Fasza klip, bár annyiban azért különbözik ettől, hogy bőven van benne cgi. Ez persze semmit nem von le az értékéből, de jelentős különbség.

-ling 2012.10.13. 15:01:54

@nál:
ellent kell mondanom neked, a troll kifejezés pontosan ráillik egy ilyesféle megjegyzésre is. kommunikációs kultúráról értekeznénk itt, amelybe aligha férnek bele rasszista, vagy hasonló, vérlázítóan bunkó megjegyzések, s ha mégis felbukkannak, egyértelműen kilógnak a sorból, provokálnak, látod, engem például frankón kiakasztottak (volt több is).
a "jelöljük" általánosítás (vajon mire alapozod, ez nagyon is érdekelne) nem bizonyítja a "troll" fogalom használati jellemzőit. ;) (de láthatóan én nem pontosan ugyanazt jelölöm vele, mint te.) :)

az más kérdés (és lehet, hogy te erre gondolsz), hogy az illető mennyire komolyan gondol egy ilyen kifejezést, van-e fogalma róla, mit mond vele - de az az igazság, hogy az esetleges "butaság" vagy "meggondolatlanság" cseppet sem csökkenti a használt jelző súlyát. van, amit el lehet fogadni, ilyen lehet egy félreértelmezés, laikus meglátás, stb. de a rasszizmus nem ilyen megengedő kategória.

a klipet nézve:
nekem úgy tűnt, szándékos a "bénázás", a belengő nacitól kezdve a kameramozgáson át több olyan megoldás van benne, mintha szándékosan köznapibbá, esetlegesebbé, és ezzel talán emészthetőbbé(?) tették volna a minőséget... (s a készíttető reklámügynökség munkáinak ismeretében ez még inkább valószínű)

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása