Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Most te is lehetsz űrhajós! Nem vicc!

lynx_suborbital_vehicle.jpg

Néhány hete már kikerült néhány hirdető nélküli plakát az utcára, amiken azt kérdezték a járókelőktől hogy ki lesz a következő magyar űrhajós. Már akkor éreztem, hogy nagyon utálni fogom a hirdetőt, mert valami olyat csinál, ami hatalmasat fog szólni, ha a sejtésem beigazolódik, és nem az Anettka Space Project áll a tesaer kampány mögött. Tegnap kiderült, hogy valóban arról van szó, hogy egy márka civileket fog feljuttatni a világűrbe. Ez a márka pedig nem más mint az Axe, annak is az Apollo elnevezésű termékcsaládja. A névben ki is merül minden, az űrutazással való rokonság, de ez épp elég volt ahhoz, hogy valakinek beugorjon az ötlet, ami az egész világot lázba hozza majd. Ez legalább akkorát fog szólni szerintem mint Baumgartner ugrása. Az a teljesítmény egyedisége miatt volt mérföldkő, ez pedig azért lesz az, mert végérvényesen jelzi egy új korszak, az űrturizmus kezdetét, amikor egy csapat közönséges, hétköznapi halandó is feljuthatott a világűrbe anélkül, hogy milliárdokat kellett volna érte kicsengetnie.

A legdurvább az egészben, hogy a 22 űrutas közé egy magyar is bekerülhet, aki akár én is lehetnék, ha jelentkeznék, és elég embert győznék meg arról, hogy rám szavazzon, majd a kiképzésen olyan tökös lennék mint egy Lajka kutyába oltott Nemcsák Károly, és lenyomnám a cseh és a belga indulókat. Akit érdekel - és azt hiszem rengetegen lesznek ilyenek - a kampány honlapján, az axeapollo.com/hu oldalon jelenkezhet, és itt lehet megtudni a részleteket is. A kampányt nem mellesleg az a Buzz Aldrin indította, aki Armstrong mögött másodikként lépet a Holdra, vagyis az Axe nem szarral gurigázik. Az űrutazás amúgy a californiai központú XCOR cég által kifejlesztett  űrrepülőgéppel történne, ami 100 km-es magasságba viszi fel a szerencséseket, ahol a súlytalanságban és tömény eufóriában töltött idő után térne velük visssza a földre. A gép különlegessége, hogy kifutóról száll fel, és a saját erejéből hagyja el a föld vonzásterét, majd kerekekre érkezik vissza. Mit lehet erre a kampányra mondani? A végtelenbe és tovább!

Itt pedig a friss reklámfilm:

Címkék: látvány

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr945011113

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner.Média blogajánló 2013.01.11. 19:13:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner.Média blogajánlójában.

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.01.11. 12:39:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

marklar_ 2013.01.11. 13:10:08

azért egy fontkészlet, aminek van normális ő és ű betűje, belefért volna a költségvetésbe...

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása