Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Láthatatlan gyerekek

Ha eltűnt gyerekekről van szó, nekem már gyógyíthatatlanul a Runaway Train ugrik be és az M1 Csellengők című műsora, amelyben az eltűnt, jobb esetben csak otthonról elcsavargott gyerekek fotóit, adatait mutatták, miközben a a Soul Asylum száma szólt. Emlékszem, mennyire megdöbbentett mindig, hogy akkor, abban a pillanatban is annyi gyereket keresnek az országban. Ez Argentinában sincs másképp, sőt, ott még rosszabb a helyzet, hiszen a felmérések szerint naponta 3 gyereknek veszik nyoma. Erre a döbbenetes tényre próbálta meg felhívni az emberek figyelmét a Missing Children nevű szervezet, ami egy egész különleges módszert talált ki ehhez.

Néhány fiatalt kértek meg arra, hogy egy stadionba érkező embereknek szórólapot osztogassanak. A meccsre érkezők persze keresztülnéztek a szórólapozókon, és legfeljebb egy röpke pillantást vetettek a kezükbe nyomott szórólapra, már ha nem gyűrték össze azonnal a papírt. Oda sem figyeltek az üzenetre, legalábbis addig, amíg a stadionba lépve ki nem derült, hogy miről is szólt ez az egész akció. A nagy kijelzőn ugyanis megjelent a szórólap képe, amin három eltűnt fiatal arcképe szerepelt, na meg a felhívás, hogy ha valaki látja őket, akkor jelentkezzen. Ezt követően megmutatták azt a három, eddig gyakorlatilag láthatatlan fiatalt, akik a stadion körül szórólapoztak. Persze, hogy ugyanazok voltak, akik a flyereken szerepeltek, de annyi esélyük volt arra, hogy valaki beazonosítja őket, mint Pocaknak arra, hogy megszeresse valaki.

Az ott lévők egy emberként szégyellték el magukat érdektelenségük miatt, és ezerszer fogékonyabbak voltak az üzenetre, na és persze a köszönetre, amit a szervezet tagjai mondtak annak reményében, hogy az érintettek ezentúl "kölcsönadják majd  a szemüket" a kereséshez, és jobban odafigyelnek a csellengőkre. Ha már itt tartunk, tudja valaki, hol lehet tájékozódni ilyen fiatalokról? A Csellengők megszínés után van bármilyen fórum erre a célra?

Címkék: gyerek nonprofit

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr315140115

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nál 2013.03.18. 19:15:23

"Ez Argentinában sincs másképp, sőt, ott még rosszabb a helyzet, hiszen a felmérések szerint naponta 3 gyereknek veszik nyoma."

Egy negyvenmilliós ország esetében ez a szám még kifejezetten alacsonynak is látszik. Nem mondom, hogy az, de gondolom a poszt írásához nem vetetted össze más országok statisztikáival.

"A meccsre érkezők persze keresztülnéztek a szórólapozókon, és legfeljebb egy röpke pillantást vetettek a kezükbe nyomott szórólapra, már ha nem gyűrték össze azonnal a papírt."

Ez csak azt bizonyítja, hogy a szórólap a legtöbb célra borzalmasan rossz reklám-médium. Ezt eddig is tudtuk, lapozzunk.

"Az ott lévők egy emberként szégyellték el magukat érdektelenségük miatt..."

Vagy inkább a tökük televolt ezzel, és inkább a meccset akarták nézni. Attól semmi nem változtott, hogy sikerült egy fejcsóváló bácsit találni vágóképnek.

VT22 2013.03.18. 21:22:21

"Ez Argentinában sincs másképp, sőt, ott még rosszabb a helyzet, hiszen a felmérések szerint naponta 3 gyereknek veszik nyoma"

Ehhez jó lenne azt is hozzátenni, hogy naponta mennyi kerül meg.
Mert az eltűntek nagy része itthon is megkerül 1-2 héten belül.

kifordított nagyanyó 2013.03.19. 10:31:02

@nál: Már negyven milliós?
Én olyan huszonötnél tartottam.
Talán a szórólap témája nem érdekelte őket.
De talán tényleg nem mindenki szégyellte el magát.

nál 2013.03.19. 11:18:05

@kifordított nagyanyó:
Én nem számoltam meg ôket, de mindenhol azt írják, hogy a 2012-ben 42 millió lakosa volt. Biztos 17 millió magyar emigrált oda az utóbbi években.

Én egyébként tényleg nem értem, miért kéne elszégyelniük magukat? Ez a szórólapozás amennyira haszontalan, annyira idegesítô dolog. Mondjuk én nem csinálom azt, hogy amint elvettem a papírt egybôl összegyûröm és kidobom, mivel el sem veszem.

Rocko- 2013.03.19. 11:24:23

a Runaway Traint meg kéne választani a világ legdepresszívebb zenéjének, szinte biztos vagyok benne, hogy sok öngyilkosság írható a számlájára, és aki meghallotta, az is el akart szökni.

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása