Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Kutyaszar vissza a feladónak!

Az utcákat elöntő kutyaszar nemcsak nálunk probléma, a világ sok pontján küzdenek az utcákat nyilvános kuyavécének néző gazdikkal. Egy spanyol kisvárosban a helyi aktivisták egy egészen brutál megoldást választottak arra, hogy szembesítsék ezeket a kutyatulajdonosokat viselkedésük következményeivel. Megelégelve a korábbi barátságos, jópofizó kampányokat (mint például a távirányítású üldözöszar), ezúttal egy igencsak drasztikus megoldáshoz folyamodtak.

Az aktivisták közkedvelt kutyaürítő helyeken álltak lesben, és kifigyelték, melyik gazdi nem szedi össze a szart kedvence után. Megtették ők helyette, majd kedvesen, ártatlan pofával tudakolták meg a kutyuli nevét. A név és címjegyzékből ez alapján beazonosították a tulajt, majd a lakhelyét is. Ezután már csak az volt hátra, hogy bedobozolják a kutyagumit és visszavigyék azt a feladóhoz. A gazdiknak persze egyszerre esett le az álluk és fordult fel a gyomruk a küldeményt látva, amihez egy figyelmeztetést is mellékeltek, amiben jelezték, hogy a követező alkalommal egy 30 és 300 euró közötti csekk is fog érkezni a büntetéssel. A kampány eredményeképp állítólag 70%-kal csökkent az aknák száma, ami még ha egy kicsit túlzónak is tűnik, elég biztató eredmény. Nincs kedve valakinek itthon is postára adni egy-két dobozt? Lenne tippem, hol nézelődjenek.

Címkék: botrány nonprofit animal

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr285349424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kindle Fire vásárlás 2013.06.08. 13:00:21

Spanyolországban tényleg rengeteg a kutyasz*r

OkoskaTo:rp 2013.06.08. 18:32:09

Járvány- és közegészségügyi okokból elég hamar ráhúznák a vizes lepedőt a feladókra.

kutyás majmok vagytok (törölt) 2013.06.08. 20:10:53

Hogy lehet, hogy a világon sehol nem fordul elő kutyainfluenza? Ha lenne, és legalább olyan hatékony lenne, mint a madárinfluenza, rengeteg dög felfordulhatna és egy kicsit megtisztulna a bolygó. Nyilván az sem ártana, ha mutálódna a kutyatartókra is, hadd lássuk akkor azt a fene nagy állatszeretetet...

Túrós (törölt) 2013.06.08. 20:22:37

Én nekem semmi bajom a kutyákkal de pl lakótelepen tartani kutyát az eléggé olyan hobby dolog, nem kell a házat őrizni vagy ilyesmi. Viszont ha hobby de szart termel akkor simán fizethetnének utána keményen

Mesterlövész 2013.06.08. 20:37:26

Igazuk van, ha már kutyát tart, a szart is legyen olyan szíves felszedni utána. Én is fel szoktam, szerintem nem olyan nagy fáradság.

Rocko- 2013.06.08. 21:43:28

you wouldn't steal a policeman's helmet.

never again 2013.06.08. 21:46:18

Kutyatartóként engem is nagyon zavar, ha más gazda nem szedi fel a kutyapiszkot. Nem elég, hogy ott virít az övé, még én szégyenkezek miatta, pedig én mindig felszedem az enyém után. Igazán nem nagy cucc. Főleg ha a kutyát nem moslékkal tömik, és nem fosik össze-vissza, hanem kiegyensúlyozott étrend mellett rendes széklete van. Azt tényleg egy mozdulat felkapni, ahogy a videóban is felszedte a kikockázott arcú srác.

geegee. · http://eszakonelunk.blog.hu 2013.06.08. 22:55:09

A kutyuli nevéből meg lehet tudni a gazda nevét, címét? Na az sem pitiáner rendőrállam akkor... :D A visszaküldésért meg big lájk!De leginkább megetetni kellene velük...

besztercei 2013.06.08. 23:35:44

Ötletes megoldás :)
@never again: Ha nincs hasmenése a kutyának, akkor tényleg nem nehéz felszedni utána az aknát. A gond csak azzal van, hogy van olyan környék Budapesten (is), ahol szinte egyáltalán nincs kuka (a megállókban elvileg van, de többször jártam úgy, hogy amiatt kerültem és teli volt/hiányzott/felgyújtották).
A múltkor egy belvárosban lakó ismerősömmel sétáltunk és nem értette, hogy miért vágom zsebre a "szeretetcsomagot". Mondtam neki, hogy hazáig nincs kuka, csak a magánházaknál.

Boka1 2013.06.09. 00:11:58

Csak az utóbbi pár évben szokás összeszedni a piszkot. 20 éve ember nem szedte fel. Érdekes, hogy az ember ráüvölt a gyerekeire, hogy ne menjenek a fűre, mert televan kutyaszarral. Az öreg nénikék ugyan le nem hajolnak érte! Talán valami elektromos kutyariasztóval lehetne védekezni a kutyák ellen, de hozzáteszem, a kutya nem tehet arról, hogy bezárják természetelles környezetbe.

BigPi 2013.06.09. 07:59:34

@Boka1: A nagy városi kutya tartókat még meg is értem, de egy kisvárosban, családi-házas környezetben a gazdák egy jelentős része ugyanúgy körbe szaratja a környéket mint egy nagyobb városban.
Ne ez az igazi gáz!

2013.06.09. 12:09:10

Engem nem erdekel ki mennyire oreg, beteg, rokkant, vak, vagy antiszocialis! Ha kutyat tart, koteles felszedni a mocskot a kutya utan!
Ha nem hajlando erre igenis kokemenyen buntessek meg! Az meg a minimum lenne hogy lakasban tartott kutya utan fizessenek adot. Megszamolni se tudom, hogy hany alkalommal nem alszom mert a hazban levo kutyak nekiallnak az ejjel ugatni.

De azt is retorzioval buntetnem ha kertes hazban nem takaritja el a gazda a szart a kutyaja utan, a buzos gazokat meg a szel athordja a szomszedba, had erezze a grillezos szomszed ebedidoben a kutya belmozgasanak eredmenyet.

Nagy gond van itt a fejekben ebben az orszagban! Aki nem tanyan el, megtiltanam a kutyatartast, de minimum adokotelesse tennem!

berczy04 2013.06.09. 15:24:12

@mindent látó szem: megtiltanád mi, te kis diktátor?Ami nem tetszik, tiltsuk be, ugye? Ilyenkor örülök, hogy nem a magadfajta emberek döntenek ilyen dolgokról.

The Seer (törölt) 2013.06.12. 14:25:32

@berczy04: Valamilyen szinten igaza van.

Én alapjaiban tiltanám és nagyon keményen büntetném azt, aki kutyát tart tömbházban vagy hasonlóban.
A kemény büntetés alatt 500.000 és 1000000 Ft közötti büntetésre gondolok, mert állatkínzás semmi más.

berczy04 2013.06.12. 14:30:59

@The Seer: ugyan... Ez szemellenzős hozzáállás. És Dehogy állatkínzás. Én két harcikutyát tartok panellakásban, és elhiheted, hogy igen távol áll ez a kínzástól. Továbbmegyek, úgy gondolom, hogy az ilyen kutyáknak jobb dolguk van, mint a kerti kutyák többségének. Ugyanis itt mindig a gazda (számára Isten) mellett lehet, amíg egy csak kertben tartott kutyánál ez nem áll. Ne gondolja senki, hogy egy kerti kutya élvezi a kertben az egyedül létet.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2013.06.12. 15:20:54

De, állatkínzás. Lehet ragozni, meg belemagyarázni hogy dejó a kutyának, de szegényeket senki nem kérdezte meg erről.

The Seer (törölt) 2013.06.16. 17:40:04

@berczy04: Persze, mert a kutyának az a legfontosabb, hogy 168 órából 150 et feküdjön a padlón és véletlenül sem az, hofy legalább a szabadban legyen pár 100m2-en.

berczy04 2013.06.16. 17:42:19

@enpera: @The Seer: Van egyáltalán kutyátok, hogy ennyire osztjátok az észt?

TH 2013.07.20. 12:29:53

@enpera: Neked is csak azt mondom, hogy ha más kutyatartóknak nem hiszel, akkor olvass utána a szakirodalomban, vagy pár könyvet Csányi Vilmostól, és mindjárt megérted, hogy a kutyának - megfelelő mennyiségű mozgás mellett - miért nem kínzás az élet a lakásban. Nekem vizslám van, a vizsláknak elég nagy a mozgásigénye. De ha eleget vagyok kint vele sétálni, ahol kirohangálhatja magát, akkor a lakásban elvan, mint a befőtt. Minden évben vagyunk kb. egy hetet a barátainknál kertes házban is. Meg fogsz lepődni, de egész nap ott hever (általában a verandán), ahol mi. És az ott élő kutya ugyanezt teszi. Annyi a különbség, hogy a lakásban csöndben van, a kertben meg időnként a kerítéshez rohan ugatni, ha valaki arra jár/megjön a fagyis autó stb. Szóval hiába a kert, ugyanúgy el kell menni velük sétálni, és ugyanúgy heverésznek naphosszat függetlenül attól, hogy van-e a fejük felett plafon vagy nincs.

TH 2013.07.20. 12:32:10

@The Seer: A kutyát arra tenyésztette ki az emberiség, hogy a gazdáival akarjon lenni. Lehetőleg minél többet. Teljesen függetlenül attól, hogy az eb a lakásban vagy a kertben fekszik a nap nagy részében, sok törődést és gondoskodást igényelnek. Nem annak a kutyának a rossz, amelyik lakásban él, hanem amelyikkel nem foglalkozik a gazdája, nem viszi sétálni stb.

TH 2013.07.20. 12:33:46

@never again: csatlakozom. Egyrészt a kutya (mármint az enyém) aszfaltra nem végzi a dolgát, csak a fűbe (már önmagában egy fokkal jobb a gyalogosoknak), másrészt meg valóban nem nagy kunszt összeszedni a fűből sem.

Rit Rit Rita 2013.08.28. 22:00:39

Üdv.
A kutyapiszokról annyit:
A gazda kötelessége hogy eltakarítsa.
Ma éppen a házunk elé(!)kakkantott a kutya ,én figyelmeztettem erre a gazdit,egy hölgyet,teljesen normális közvetlen hangon.
Mivel láttam,semmi nem fog történni,nyomatékosítottam hogy fel kéne szedni.Csaknem hagyja it?!
Erre még én lettem kiosztva,olyan stílusban ami már másnál lehet a pofonládát nyitogatta volna....Nőiesnek nem volt mondható.
Ráadásul a 4 éves gyerekem előtt aki pont velem volt.
Megalázó,és felháborító hogy még neki áll feljebb,mert a ház elé piszkít akkorát a francia bulldog,hogy azt már dedikálni lehetne!
Természetesen nem szedte fel,pedig azt mondta:

-szerintem meg ezért nem kéne szólni!(mintha természetes lenne,hogy fel fogja szedni,és én hogy képzelem hogy ilyet gondolok róla...)
Mire lazán ott hagyja.
Aztán minden kutya jön majd,mert ott érzi a szagot,hogy oda kanyarítsa a magáét.

Nekem is volt kutyám,mindig felszedtem bárhova végezte el a dolgát.Nem tudom,szerintem ez olyan magától értetődő.
Szeretem a kutyákat,a tiszteletlenséget nem.Főleg nem egy nőtől,ahonnan az ember feltételez némi modorbéli finomságot..

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása