Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Ikea bútornév vagy death metál együttes?

Screen shot 2013-10-13 at 1.15.40 PM.png Gondolkodtatok már azon, honnan jönnek a hülyébbnél hülyébb hangzású bútornevek az Ikeában? Miért nevezik el a székeket férfi nevek a függönyöket pedig női nevek után? Miért kapják a nevüket a szőnyegek dán, az ágyak norvég, a médiatárolók pedig svéd helységnevekről? (Akit bővebben is érdekel, az itt olvashat többet a témáról) Vajon feltűnne valakinek, ha fordítva lenne? Mindegy is, a lényeg, hogy ennek a névadási gyakorlatnak köszönhetően teljesen idétlen hangzású szavakat kell megtanulnunk, ha mondjuk egy csaptelepet vagy egy függönykarnist szeretnénk kérni az eladótól.

Hogy mennyire hanzanak hülyén ezek a szavak? Mindenki kipróbálhatja, ha játszik egyet az ikeaordeath.com oldalon, ahol skandináv szavak hangzása alapján kell eldönteni, hogy az adott név egy Ikea bútort vagy egy death metál bandát takar. Ha valaki maximumra hozza a tesztet, az vagy az Ikeában tölti minden hétvégéjét vagy megátalkodott death metálos. Ami biztos, hogy nem szeretnék a helyében lenni. Indulhat a teszt?

via:plastik.hu

Címkék: humor online

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr465566038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nyisziati 2014.01.17. 21:04:20

...és még magyar vonatkozása is van: megcsináltam a tesztet (16/20), és a végén ezt írta ki:

"Either you work at IKEA or you played drums for Bathory, because your knowledge is at the level of dare we say it, the cloven hooved one himself".

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása