Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Ugye te is esemeseztél már vezetés közben?

Vezetés közben élet- és balesetveszélyes telefonálni (még kihangosítóval is nő a kockázat), pláne esemesezni, üzenet írni és olvasni. Ezt talán már egy ovodás is tudja, mégis sokan adnak maguknak felmentést. Csak gyorsan elküldöm ezt! Megnézem, mit üzent. Csak 4 karakter! Persze. Pont elég ahhoz, hogy valami történjen közben. Rengeteg reklám próbálta eddig is és biztos vagyok benne, hogy próbálja majd meg ezután is felhívni rá a figyelmünket. De mi van, ha erre a problémára nem egy jól csomagolt reklámüzenet a megoldás? Mi lenne, ha valahogy eleve kizárhatnánk annak a lehetőségét, hogy vezetés közben használjuk a mobilunkat?

Erre gondolt a Samsung, amikor egy Szingapúrban (ahol mellesleg a legmagasabb az egy főre jutó mobilok aránya a világon) elkészítette az Eyes on the Road nevű alkalmazást, amely pontosan ezt teszi lehetővé. Persze, ki is lehetne kapcsolni, vagy Flight üzemmódba tenni a telefont, de mégsem teszi senki. Ezért a Samsung alkalmazása ügyesen ösztönzi és jutalmazza a felhasználókat, és szinte észrevétlenül veszi rá őket a valós használatra. Pofonegyszerű ötlet, és ha működik is, le a kalappal a Samsung előtt. Remélem nálunk is lesz hamarosan hasonló.

Címkék: mobil autó nonprofit app

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr835750475

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mobilozol vezetés közben? 2014.01.11. 14:14:35

Több hosszú nevű szervezet* együttműködésével sikerült összehozzunk novemberben egy szimulátoros kísérletet, ami a vezetés közbeni mobilozás hatásait vizsgálta.   A kísérlet Az 5 perces országúti vezetést SMS-ben küldött feladattal nehezítettük...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Reggie 2014.01.11. 07:29:29

Majd ha a hatso sorban levo gyereken is lesz nemitas, akkor lehet beszelni a kihangositott telefonalas veszelyeirol...

russzofil 2014.01.11. 13:53:55

Ezt Taskerrel ma is meg lehet csinálni bármelyik Androidos telefonon. És persze sokkal jobban testre is lehet szabni, milyen beállítások módosuljanak, ha a kocsiban vagy (pl. kapcsolja le a wifit, a rezgést, ne vegye le a fényerőt, ha szivargyújtón van, esetleg csak bizonyos kontaktoktól engedjen be hívást, stb.).

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása