Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Egy szívmelengető akció a gyerekekért

Mostanábanmintha kötelező lenne, egyre-másra rukkolnak elő a hirdetők a különféle kész átverés típusú vírusfilmekkel, amelyek lényege, hogy valamilyen módon átverik a gyanútlan járókelőket. Ezek között van hitelesen megszervezett, nagyon átlátszóan beépített emberekkel forgatott, ártalmatlan (Big Mac) vagy éppen az emberekre szívbajt hozó verzió (Devil Baby), vagy egyszerűen csak másokat szívató (DHL) verzió. Azonban egyik sem olyan pozitív, mint a legutóbbi, oslói akció, amellyel a norvégia SOS gyermekfalvakban élőkre pórbálták meg felhívni az emberek figyelmét, és próbáltak meg támogatást szerezni a még ott sem túl fényes körülmények között élő gyerekeknek. 

Ehhez egy 11 éves kisfiút, Johannest egy hideg oslói reggelen egy szál pulóverben a buszmegállóba ültették, ahol vacogva várta a sztori szerint a tanárát, akivel tanulmányútra jött ki a városba, de közben elszakadt a csoporttól, és a kabátját is ellopták. A kandikamerával felvett jeleneteken azt láthatjuk, hogyan reagáltak minderre a norvég járókelők. Nem tudom, nálunk hogy nézett volna ki a dolog, de egészen döbbenetes, hogy ott a 25 buszmegállóba tévedő gyanútlan ember közül mindössze 3 akadt, aki nem próbált segíteni a kisfiún. Volt aki a sálját, volt aki a kesztyűjét, és volt aki az egész kabátját Johannesnek adta, vagyis a norvégok jól vizsgáztak emberségből. A filmet is rengetegen megnézték, és bízom benne, hogy sokakat sikerült is rávenni a segítségnyújtásra. Ahogy néztem, mindvégig ott motoszkált bennem a kérdés, hogy mi magyarok hogy vizsgáznánk egy ilyen helyzetben? Én vajon segítettem-e volna a kisrácon? Most itt a gép előtt azzal nyugtatom magam, hogy igen. És ti? 

A többi érdekes, emlékezetes reklámot se hagyd ki, csatlakozz az addicthoz a facebookon!

Címkék: gyerek nonprofit online köztér prankvertising

2014.02.24. 08:12 reklámbuzi Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr225827744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása