Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Ne légy tapló, ne pazarold a vizet

Így bő egy héttel a víz világnapja után is érdemes a vízpazarlásról beszélni, már csak azért is, mert sokszor egészen bagatel eszközökkel meg lehetne akadályozni. Tipikusan ilyen helyzet a fogmosás. A legtöbben ugyan tudják, hogy egy kis odafigyeléssel egy csomó vizet meg lehetne spórolni, tudják, hogy mit kellene tenniük, de ott és akkor nem jut az eszükbe és ha nem is szándékosan, de figyelmetlenségből mégis pazarolják a vizet. Nem is keveset, hiszen egy átlagos fogmosás ideje alatt körülbelül 10 liter megy pocsékba. Erre a tényre akarta felhívni a Colgate a figyelmet, amihez a perui Young & Rubicam segítségével egy nagyon egyszerű és hatásos reklámot forgattak. Szinte fájdalmas nézni, ahogy a filmben folyik a víz, és akadálytalanul csorog le a lefolyóba. Nekem nagyon beégett az ötlet, és hogy ma este biztosan ne pazaroljak egy csepp vizet sem, inkább nem is mosok fogat!  

Címkék: film nonprofit víz

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr755889067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

L.A. · http://blog.fuggoagy.hu 2014.04.01. 16:42:45

Egészen pontosan hogyan jut több víz Afrikában vagy bármelyik másik kontinensen másoknak, ha itt Budapesten kevesebbet használok a fogmosáshoz?

A csapból a Duna (szűrt, tisztított) vize folyik. ha nem nyitom ki a csapot, egyből lefolyik a Dunán a víz. Ha kinyitom, akkor másik úton, de ugyanúgy lefolyik a Dunán. (vízvételi hely -> csővezeték -> Gellérthegy vagy víztorony -> csővezeték -> mosdó -> csatorna -> szennyvíztelep -> Duna). Ugyanott vagyunk vízmennyiségileg. Ami elpárolgott, majd leesik esőként és a Duna vízgyűjtő területén visszafolyik a Dunába.

Ettől még a pazarlás ostobaság, kerülendő, rossz szokás és drága is. De víz nem vész el.
És nem jut több máshol, ha itt nem fogyasztom.

never again 2014.04.05. 08:13:27

@L.A.: Szerintem még itt is butaság pazarolni a vizet. Egyrészt értelmetlen költség a háztartásnak, másrészt a szennyvíztisztítást energiát igényel, ami pénz megint (közszolgálat, adófinanszírozás).
Ezzel nem jut el a víz Afrikába, csak megtanít arra, hogy értékeld azt, milyen szerencsés vagy, hogy olyan helyén élsz a világnak, ahol van elég.

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása