Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Mit szólna Jézus ehhez a kampányhoz?

A finnországi evangélikus egyház egy egészen furcsa módját választotta az új hívek toborzásának. Nem egészen világos, hogy az extrém példákkal csupán el akarák gondolkodtatni az embereket a hit és a szeretet lényegéről, vagy azoknak a kisebbségeknek üzentek ezzel, akik esetleg kirekesztve érezhetik magukat valamilyen okból. Talán mindkettő motiválta azoknak a provokatív print hirdetéseknek az elküszélést, amelyeket a finn evangélikus egyház megbízásából a helsinki TBWA ügynökség fejlesztett. Van itt fekete Jézus, női Jézus, egy egymás mellett fekvő meleg pár, akik éppen azt kérdezik, mit tenne ebben a helyzetben Jézus, és egy hippi-style verzó is, amin egyszerűen csak Jesse-nek hívják Krisztust. Nem érzem magam teológiailag elég felkészültnek ahhoz, hogy az üzenet helyességéről alkossak véleményt, és hitvitát sem akarok kirobbantani itt a blogon. Koncentráljunk inkább a reklámokra, amelyek grafikailag egytől-egyig fantasztikusak, és a célt, vagyis a figyelemfelkeltést és a témává válást egész biztosan elérték. Hogy aztán ennek lesz-e bármilyen eredménye, arra már nem mernék fogadásokat kötni. Az Úr útjai kifürkészhetetlenek.
  forrás:adsofthewolrd

Címkék: vallás botrány nonprofit

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr38473557

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cameron 2008.05.17. 15:19:20

Szerintem tetszene neki! Nekem például most azonnal kell egy olyan póló!!!!!!!!

Kikkoman 2008.05.17. 15:25:38

Na szevasztok!

A kampány szerintem zseniális, bár haszna nem sok lesz, mert annyi a begyöpösödött agyú ember a világban, hogy a legtöbben annyit úgyis azt gondolják majd, hogy ez blaszfémia.

Pedig mennyire ránk férne ilyesmikről beszélgetni. Jó anyg na!

mizie 2008.05.17. 15:57:26

csak csodálni tudom a finn egyházat hogy vannak gondolkodó munkatársaik...

a grafikák és a szlogen is zseniális!

ford 2008.05.17. 16:20:02

„Új idők járnak, új szelek fújnak. A mai generációknak már semmit nem mond a sok ósdi feszület. Itt az ideje az arculatváltásnak: a régi, elavult, egyszálbél Krisztusok helyett jön a jó húsban lévő, vigyorgó Jézus haver!”

zapuci 2008.05.17. 16:34:19

Kedves mindnyájan!
Ehhez a történethez Jézusnak már semmi köze. Az Ő tanítása egyetemes, ki mivel azonosul, oda tartozik.

teddy pompom 2008.05.17. 16:45:05

A hülyeség is egyetemes.
Azt nem birom ebben a sok nyenyő liberálisban hogy nem veszik észre, hogy maguk alatt vágják a fát.
A kereszténység nemsoká kisebbségben lesz Európában, aztám majd meglássuk, mohamedán testvéreink mit szólnak egy női Mohamedhez, vagy egy buzihoz.
Akkor majd velük tessék tárgyalni nem a szegény begyöpösödött keresztényekkel akik addigra úgy is kihalnak.
Egyébként tudtátok ,hogy a Londonban most épülő mecset 70000 embert tud majd befogadni egyszerre?

zapuci 2008.05.17. 16:59:50

A hülyeség leépíti a szellemet és a lelket, innentől kezdve már bármivel lehet azonosulni.

gigike 2008.05.17. 17:00:27

én minden vallást elítélek
mielőtt valaki jönne azzal, hogy biztos nagyon ösmerem őket, közlöm, hogy a horoszkópot sem kell nagyon ismerni, hogy tudhassuk nettó baromság

zapuci 2008.05.17. 17:04:37

Nem vallásról beszéltünk, hanem hitről. Az egyik Égi, a másik Földi.

level.up! · http://roguelike.blog.hu 2008.05.17. 17:06:12

>> teddy,

ez nem 'vagy-vagy' meccs

gigike 2008.05.17. 17:07:57

a hitet is elitélem, senkinek nincs joga azt hinni amit akar csak a valóságot szabad eldfogadni, mivel együtt élünk benne, ha valaki csakúgy elkezd hinni abban, hogy a piros az zöld, sokakat megölhet

gramercy (törölt) 2008.05.17. 17:10:34

13 férfi a sivatagban kóborol évekig..... mégis mit szólna?

zapuci 2008.05.17. 17:11:01

Látod milyen buta vagy gigike!
A vallásban beszélik be Neked, hogy a piros az zöld. Ha tudni akarod, akinek nincs hite, annak lelke sincs.

zapuci 2008.05.17. 17:15:44

>>gramercy
Amire Te gondolsz, arra ők nem. Hacsak a vízre nem...

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2008.05.17. 17:32:16

reklámbuzi: Az evangélikus egyház léte alapvetően arról szól, hogy igyekszünk visszatérni az egyházi dogmák helyett jézus tanaihoz, szavaihoz, ahhoz, hogy ő mit tartott fontosnak.

Nyílván eszünkbe juthat az az eset amikor a legfontosabb parancsolatokról kérdezték. Ezt hívő embernek nem kell magyarázni, de más is megértheti: Ha Jézus szerint ezek a törvények, parancsolatok a legfontosabbak akkor a keresztény ember se helyezzen ezek fölé mást.

Nyílván fontos az adóról szóló kérdésben a véleménye, ami az állam és az egyház elválasztását, a társadalommal kapcsolatos és az isten irányába való "kötelezettségek" és tanítások elkülönítését szolgálja. Az egyháznak feladata a térsadalmi normákat szolgálni, és nem feladata azokat formálni (pláne nem erővel). Természetesen ugyanez a kérdés szól arról is, hogy a tudomány és a hit hogy viszonyul egymáshoz... (A tudomány, a világi törvények, a társadalmi normák a változó hogyant, Isten akarata, a hit, stb. pedig a miértet válaszolja meg)

Nyílván fontos az amit az eltett / befektetett tálentumról mondott, nagyon sok módon lehet, és kell értelmezni. (Gyereknemzés, szeretet továbbadása, tudás továbbadása, tehetségünket felhasználva jobbátenni a világot, akár a technika fejlesztésével is, stb.)

És nyílván nagyon fontos, hogy Jézus önmaga számára nem Isten fia volt, hanem Ember fia, és fontos volt az, hogy Isten mindenkit egyformán szeret, és mindenki Isten teremtménye. Nem az a fontos, hogy ő kicsoda, micsoda, hogy néz ki, mert minden Ember előtt ott van ugyanaz a lehetőség, legyen fehér, fekete, férfi, nő, heteroszexuális, homokos, stb. az Isten előtt egyenlő mindenki.

A kereszténység sem a katolikus egyház dogmáiban, hanem Jézus és az Isten tiszteletében rejlik, és bárki ráléphet erre az útra, és mivel Isten mindenkit egyformán szeret, bármeddig el is juthat rajta.

Ezzel az üzenettel kell mindenkit megszólítani, azt is aki a dogmák miatt elfordult Jézustól, és elvinni nekik az örömhírt: Jézus mellett nekik is megvan a helyük, és nem Jézustól és Istentől kell elfordulni, legfeljebb a dogmáktól és azoktól akik Jézus szavai helyett a saját hatalmukat biztosító dogmákat képviselik.

(Míg a katolikus egyház veszít híveket sok dogma miatt, az evangélikus egyház képes híveket szerezni, és ezért nem szorul annyira háttérbe a kereszténység.)

nick saveman 2008.05.17. 17:43:22

Én a napokban kaptam egy ilyet, magyar posta pornó promó :) nem igazán tudtam hova rakni... de végre nem egy csöpögős Henkel neked az kell reklám www.youtube.com/watch?v=4EA5CVXDjQM

hash · http://hash.freeblog.hu 2008.05.17. 17:46:44

gigike: nehogy már te mondd meg nekem hogy mit hihetek! egyébként honnan tudod, hogy amit te pirosnak látsz azt én nem látom zöldnek? hogyan bizonyítod be nekem vagy bárki másnak, hogy egyáltalán létezel? hogyan bizonyítod be, hogy létezik bármi más az egódon kívül? vigyázva dobálózz ezzel a valóság dologgal!

teddy pompom: attól hogy valaki fest egy fekete jézust már rögtön hülye libsi lesz? miért vágja maga alatt a fát, aki azt mondja, hogy gondolkozzunk el a szeretetről, amit jézus (is) hírdet? egyébként meg ez éppen hogy jó üzenet az elborult muszlimoknak: mi vagyunk annyira felvilágosultak, hogy nem kiáltunk dzsihádért egy ilyen hírdetés miatt.

tóni 2008.05.17. 18:00:00

Hash Gigikénél a pont, te is nyilvánvalóan elfogadod a valósgáot valóságnak különben már nem élnél.

Kikkoman 2008.05.17. 18:16:17

Ha nem baj, én nem a hitvitához szólnék hozzá, lévén ez egy reklámblog. A hirdetések nekem is bejönnek, bár nem igazán látom értelmét annak, hogy egy egyház hirdesse magát. Bár ha jobban belegondolok csak igyekeztek más csatornákon át eljuttatni az üzenetüket a "fogyasztókhoz", így ebből a szempontból nem is olyan hülyeség.

Az, hogy ilyen provokatív sokakat elfordíthat az egyháztól, sokakat viszont épp ez gondolkodtat el, hogy talán van egy egyház, ahol nyíltan lehet beszélni a kényelmetlen kérdésekről is.

zapuci 2008.05.17. 18:18:27

tóni:
Itt nem a valóság el-, vagy el nem fogadásáról van szó. Amit gigike írt az egy szabályrendszer egyértelmű betartása.

hash · http://hash.freeblog.hu 2008.05.17. 18:24:23

tóni: az hogy elfogadom a "valóságot" valóságnak, még nem jelenti azt hogy igazam van. ha egy más fajta valóságot fogadnék el, azt is ugyanolyan "valóságosnak" élném meg mint azt amit most elfogadok (és ami lehet, hogy nagyban eltér az általad elfogadottól!). csak azt tudom a világról, amit az érzékszerveim felfognak, és ezeket a jeleket is csak valamilyen kiismerhetetlen dekódolási algoritmuson keresztül tudom értelmezni. erről a témáról egyébként messzemenő filozófiai vitákat lehetne folytatni, én csak arra akarok célozni, hogy ha az ember veszi a fáradtságot és komolyan elgondolkozik "az életről, a világmindenségről, meg mindenről", akkor hamar elvesznek a jól megszokott, kényelmes fogódzkodók.

tóni 2008.05.17. 18:31:10

Hash 42, amúgy látom érted a világ mélyebb megismeréséhez nem a szimpla elgondolkozás vezet, mert akkor elveszted a "fogódzkodókat" ezért van nekünk a természettudományunk

hash · http://hash.freeblog.hu 2008.05.17. 18:48:33

tóni: a természettudománynak ehhez semmi köze :) egyébként a tudomány is bizonyos szintű hitre alapul: lásd az axiómákat. tényleg nem akarok átmenni filozófiaórába, ha gondolod olvass utána a témának(en.wikipedia.org/wiki/Reality), aztán felőlem azt hiszel amit csak akarsz.

zulu 2008.05.17. 18:51:12

gigike:

"senkinek nincs joga azt hinni amit akar"

És ezt majd te döntöd el, mi? Ne viccelj már...


"ha valaki csakúgy elkezd hinni abban, hogy a piros az zöld, sokakat megölhet"

Egyszerű lélek vagy te, én úgy látom... Na nem baj, ettől színes a világ.

hash · http://hash.freeblog.hu 2008.05.17. 18:57:31

amúgy egy ilyen színes jézusos plakát elférne a szobámban, bár nem vagyok egy nagy keresztény :)

Nagykevély 2008.05.17. 19:12:36

Na, az ilyen szarságokból látszik, hogy a kereszténység alaptanításai milyen életidegen, dekadens baromságokból állnak: ahol még a buzi, feka meg mittomilyen Jézus is belefér, az már tényleg pusztuljon el a francba...
Még jó, hogy az egézséges ős-európai antik, kelta és germán tradíciók, nomeg a józan ész sokáig elnyomta az ilyen beteges elfajzásokat.

lovely · http://index.hu 2008.05.17. 19:14:15

A hülyeség leépíti a szellemet.

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2008.05.17. 20:29:34

Waczak: Az egyház számára is éppen ugyanúgy fontos egy egységes arculat, egy egységes identitás, szerintem ez a kampány segít ezt megerősíteni és nehezen hiszem, hogy sokan elfordulnának emiatt az egyháztól. Egyszerűen azért, mert a kampányt a hívek nem hiszem, hogy provokatívnak éreznék.

nemkellvagta (törölt) 2008.05.18. 20:22:36

überciki. olyan, mint amikor az ostoba hippi szülők együtt füveznek a gyerekeikkel.

Hátazért 2008.05.20. 09:41:40

Nekem a Keep the Faith c. film jut eszembe. Az is tetszett.

borzalmacska 2008.05.20. 13:39:58

waczak
Az egyháznak létfeltétele, hogy kommunikáljon, mint ahogyan teszi is azt már több száz éve ilyen vagy olyan módon. Most egy olyan formát válaszott, ami illik a korhoz, amelyben élünk. Szerintem a kampány jó. Kérdéseket vet fel, amik amúgy is foglalkoztatják azokat az embereket, akik gondolkodnak hitről és vallásról.

hash
Szerintem igazad van.
"Some things have to be believed to be seen."

kedves Nagykevély!

Kifejtenéd anyázás nélkül, hogy szerinted miért életidegen és dekadens egy olyan vallás, ami azt mondja, hogy szeress és fogadj el mindenkit a bőrszínétől és szexuális orientációjától függetlenül? Ellentétben az olyan egészséges tradíciókkal, ahol százhúsz különféle istennek és szellemnek áldoztak?

Bocs, ha eltértem a reklámos vonaltól. Amúgy a szinesbőrű Jézus nem új találmány. Ajánlom figyelmetekbe Gauguin Krisztus születése című festményét, ahol egy tahiti nőt látunk szülés után az ágyon fekve, a háttérben pedig a rokonok gondoskodnak az újszülöttről.

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása