Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A Coen-fivérek környezetvédő reklámja

A Coen-testvérek talán felüdülésképpen, talán a klímaváltozás elleni harc elkötelezett harcosaiként, mindenesetre elvállalták a több nagy nevű amerikai szervezet (köztük az Alliance for Climate Protection és a National Wildlife Federation) által szervezett és a Crispin Porter által kitalált, ironikus hangvételű, a szénlobbinak beszóló, társadalmi célú kampány filmjeinek rendezését. A reklámokban egy visszataszítóan nyájas, műtött mosolyú teleshopos reklámügynök ajánlja a Tiszta Szén Légfrissítő nevű terméket, amely a hangzatos szöveg szerint mindent szebbé, illatosabbá és harmonikusabbá varázsol.

A valóságban persze épphogy mindent tönkretesz, amivel csak kapcsolatba kerül, így amikor a film végén elhangzik a végkövetkeztetés, miszerint nem létezik olyan, hogy tiszta szén, senkiben sem maradnak kétségek a kijelentés igazságtartalmát illetően. A kampányhoz egy honlap is tartozik, amely a thisisreality.org címen érhető el, és amelyen további érdekes információkat találhatunk a szerves energiagazdálkodás okozta károkról. A reklámot is érdemes megnézni, de mellette a forgatásról készült hangulatos werkfilmet is, ami bepillantást enged egy reklámfilm-forgatás légkörébe és Coenék munkametódusába. via: osocio 

A reklám:

 

Itt pedig a werkfilm:

 

Címkék: nonprofit

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr56972264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Herrera kapitány 2009.03.02. 16:31:48

Hmm hát nem igazán tudom, mit mondjak rá. Semmi hatása nem volt, nekem gyenge eresztésnek tűnik

reklámbuzi · http://addict.blog.hu/ 2009.03.02. 16:39:15

Herrera!
Tessék elájulni azonnal! Még egyszer mondom, lassan, tagoltan: ezek a Co-en-test-vé-rek!:)

savmart 2009.03.02. 16:46:59

amikor elolvastam a postot, azt hittem, valami tipikus, az ő világukra sokkal jellemzőbb filmet látok majd. ahogy richie focija richies. de itt az ötlethez nem ad hozzá a rendezés. korrekt meg minden, de semmi több.

savmart 2009.03.02. 16:49:05

ritchie, természetesen. de legalább kétszer leírtam. hiába. este van, este van.

flegman · http://usazzunk.blog.hu/ 2009.03.02. 16:52:37

ez az izé elég dumb, a tiszta szén tehcnológiák célja/lényege a kibocsátás-csökkentés, a kibocsátott károsanyagok megkötése és elzárása
science.howstuffworks.com/clean-coal.htm

és mivel még sokáig a világ nagy részén a szén lesz a fő E-hordozó, talán nem hülyeség erre kidolgozni kibocsátás-csökkentő tech-kat. Nyersben fikázni viszont az.

Herrera kapitány 2009.03.02. 16:57:38

A werkfilmet is megejtettem most már, ami abban szerepel "öblítős" az jobbnak tűnik elsőre, de akkor sem jön be.

off: amik oldalt vannak képek, egy csomó nagyon klassz közülük... azokhoz nincs valami plusz információ? Képaláírás ilyesmi? Érdekelne a háttér hozzá, meg hogy merre meddig.

reklámbuzi · http://addict.blog.hu/ 2009.03.02. 17:00:33

Herrera
Ha rákattintasz a kis képekre itt oldalt, akkor az addict indafotós reklámgyűjteményébe jutsz, ahol kedvedre nagyíthatod a reklámokat. Ott már rendesen látszik rajtuk minden.

RickyTerror 2009.03.02. 17:26:55

Coenék csak a névtáblájukat ültették ki a rendezői székbe.

Nem kötelező ökojófejnek lenni.

arasuna 2009.03.02. 17:33:41

Hat Co-en-i-de-vagy-o-da, oszinten szolva en sem voltam elajulva a szpottol.

A werkfilmes mosoporos tenyleg jobbnak tunik (mar amennyire). Aztat nem tudja valaki idelinkelni? Azert megneznem aztat is.

venuswoman · http://sorozatdara.blog.hu 2009.03.02. 22:06:24

szegény kis amcsiknak tényleg kell az ilyen felvilágosítás :D biztos nagyot néztek a végén, kezük már épp a telefonon volt, várták milyen számot hívjanak h megvegyék ezt a szimpatikus úriember által reklámozott akármilyen terméket :D
jó nem vagyok előítéletes, a magyarok is nyilván mindent elhisznek (kivéve a blog olvasói ...és írója ;) :D)

páva vagyok hagyjatok repülni 2009.03.03. 12:10:39

Hát ez szerintem jópofa, tényleg. Amúgy, sokkal nehezebb filmrendezőként reklámot forgatni, mint fordítva - állítólag. Már az amcsik szerint. Michael Bay is reklámos volt, aztán berobbant a bad boys-szal... gyors vágások, kizárólag látvány-action. Szerintem állat jó popcorn mozi volt. A sziklát is ő rendezte, a recept ua. Az is csúcs volt ebben a kategóriában sztem. Egy filmrendező megszokja, hogy van min. 90 perce, és hát, nehéz átállítani az agyat. Ez is inkább minifilm kategória, mint reklám, a gondolatmenete szerint.

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása