Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Napi reklámdilemma: ORTT vs. Viasat3

Vajon meddig tart, amíg a Viasat3 példáját követve a nagy tévétársaságok is fogják magukat, és külföldre költöznek, hogy kivonják magukat az ORTT joghatósága alól?

Címkék: tévé reklámdilemma

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr891091407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxt · http://fregoli.blog.hu/ 2009.04.28. 15:28:05

Ennek is, mint mindennek 2 oldala van.
Egyrészt megszabadulunk a TV-ket tönkretevő karikáktól és láthatunk olyan filmeket is, melyeket korábban nem. (ne is beszéljünk a szabályok szerint ugye a betiltott kategóriába eső Egri csillagokról, ami ugye kivétel... hát persze)
Nem kell majd 10 óra után adni pl Kim Kiduk filmet (hozzátenném nem is az a nagymozi kategória, de miért kell 2ig fent lenni, hogy megnézhessük?)
A besorolások alkalmazása már jelenleg is rossz, mert egy gyerekmesére ugyanúgy rákerül a 12-es, mint a félhorrorra, csak hogy vasárnap főműsoridőben mehessen.

Jah és a negatív oldal:
Lehet sírni, ha nem írták ki, hogy a telejós bizony percenként 500Ft, hogy az esemes csak 890 ft, és a regisztrációval előfizettünk heti 4 ilyen árú üzenetre, Gábi annyiszor fogja nyögéseivel kielégíteni Hors-t, amennyiszer csak akarja, mert nincs reklámkorlát, akár egész nap műsorajánló is mehet a normális programok helyett...

Újra sikerült előállítani egy olyan helyzetet, ahol fölösleges, és fölöslegesen hatalmaskodó bürokraták ülnek csillagászati fizetéssel a társaságok fölött, akiket lassan sikerül kiüldözniük az országból. Az alapötlet a szabályozó testületre jó volt, de jó magyar szokás szerint sikerült ezt is elcseszni!

Ha nem változik valami gyorsan külföldre kerülnek a tv-k.
Jórészük már rég kimenekült.

lessknownJFK 2009.04.28. 15:36:14

A másik kérdés meg lehetne az, hogy medig tart, míg az ORTT kiterjeszti a hatáskörét úgy, hogy a viasat is beleessen...?

lolperec 2009.04.28. 16:08:48

harmadik kérdés: ki néz tévét?

bécsi pszicho · http://www.flickr.com/photos/haazee 2009.04.28. 16:26:04

A korhatár karika így is megmarad. Viszont a külföldről működő adók egy részénél hiába pofázik az ember, hogy a reklámok dupla hangerőn üvöltenek a normál műsorokhoz képest. Hogy a filmeket átlag 5-10 percenként szakítják meg ötperces reklámblokkokkal, stb.

Tényleg: pl. az AXN honnan sugároz?

GayBears · http://gaybears.blog.hu/ 2009.04.28. 16:32:22

Az ORTT aligha fogja kiterjeszteni úgy a hatáskörét hogy az felülbírálja mondjuk az Egyesült Királyság törvényeit... vagyis álmodozhat erről, de valóságalapja igen csekély. :)

Viszont szabályok Angliában is vannak (feltéve hogy a többi viasat csatornához hasonlóan a viasat3 is oda megy), ezért a karikák ugyan eltűnhetnek, de pl. a emelt díjas sms-ekre ott is létezik szabályozás, ami nem rosszabb a magyarnál. Másfelől a TV székhelye még nem jelenti azt hogy a Telemédia által készített bugyuta telefonos műsorok is költöznek, az továbbra is Budapesten lesz, van.

Retexis 2009.04.28. 16:33:17

Hamár gazdasági válság, meg visszafogás, spórolás, akkor lehetne kezdeni az ORTT-n és a többi hasonló gittegyleten.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.04.28. 16:34:06

@bécsi pszicho:

Nem marad meg a korhatáros karika, mert Angliában ilyen nem létezik.

magyar állampolgár 2009.04.28. 16:39:46

Remélem a tv2 és az rtl klub nem költözik sehova hanem megszűnik a francba.

reklámbuzi · http://addict.blog.hu/ 2009.04.28. 16:41:26

pszicho
Bizony, a képernyő szélébe égetett karikáknak lőttek!

____ 2009.04.28. 16:43:11

hala a megfeszitett kisdednek

bécsi pszicho · http://www.flickr.com/photos/haazee 2009.04.28. 16:57:18

@zero: a többi viasat csatornát nem ismerem, nem tudtam, hogy hová készülnek. Pl. a film+ képén ott egy karika, csak valami betűjellel...

@reklámbuzi: tudod, ha valakinél a Viasat3 miatt ég be a karika... hát az meg is érdemli! :D
Nem is emlékszem, mit néztem rajta utoljára... valami Star Trek rémlik.

GayBears · http://gaybears.blog.hu/ 2009.04.28. 17:11:30

@bécsi pszicho: a film+ a román médiahatóság felügyelete alá tartozik, így nyílán az ottani szabályok szerint osztályozzák a műsorokat. (Ap) - az kb a magyar 12-es karikának felel meg.

A film+ egyébként meg nem a visathoz tartozik hanem az IKO-hoz.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.04.28. 17:12:55

@bécsi pszicho: A film+ nem viasat csatorna...

Amelyik csatornánál a nagy sárga karika helyett kis fehér karikákat látsz, az Romániából sugároz.

A földi sugárzású kertévéknek (RTL Klub, TV2) nincs meg az a lehetősége, hogy országot váltson.

Editor Bob 2009.04.28. 17:19:01

Azért az éremnek 2 oldala van, nem csak az ORTT a hibás. A Viasat nagyon sok törvénysértést csinált az elmúlt években, ami elítélendő. Igaz ezek jó része a kötelező 25 perc közszolgálati műsorszám hiánya miatt volt. Vicces, amikor a perekben a Viasat ügyvédje azt magyarázza, hogy a Simpson család , Helyszínelők meg a Sherlock Holmes és a többi hasonló műsor közszolgálati műsornak minősülnek.

Hosszútávon szerintem rossz, hogy sok TV visszaélve az immunitással, mindenféle szemetet sugározhat büntetlenül. Lásd Cool TV, aki a román joghatóság védernyője alatt ontja a szarjait.

Paleee 2009.04.28. 17:31:17

@Editor Bob: mondasz valamit, a Cool TV néha iszonyat, de erre is van megoldás: nem kell nézni. Én néha áthaladok fölötte, de sosem ragadok ott.

Az ORTT meg egy elbaszott banda. A francnak a sok karika, jelezzék a műsorújságban, a filmek előtt / reklámok közben, de ne rajta...

Editor Bob 2009.04.28. 17:36:26

@Paleee: Elvileg a karika azért kell, hogy ha mondjuk megy egy 16 éven felülieknek szóló film este 9 után, és odatéved a film közepénél egy 14 éves gyerek, akkor lássa, hogy ez nem neki való. Vagy ha bambul a tévéje előtt, és belép a szobába az anyja, akkor az rögtön lássa, hogy a gyereke nem neki való filmet néz. Az más kérdés, hogy lehetne a kirikát finomabban is megjeleníteni.

bécsi pszicho · http://www.flickr.com/photos/haazee 2009.04.28. 17:46:00

@Editor Bob: többnyire a retekklub levedlett szarjait... :D

Ilyenkor szoktam elgondolkodni, hogy minek nekem a tévé. Tképp alig nézem. Alig tudnék olyan filmet mondani, ami tévében ment és tetszett. Tíz évre visszamenőleg.

GayBears · http://gaybears.blog.hu/ 2009.04.28. 17:48:22

@Editor Bob: na ne má!

Pl az ORTT hogy nyilváníthatta a Viasat3-at országos sugárzásúnak 33%-os kábeles lefedettséggel? ugyanakkor a Filmmúzeumot meg a Sport1-et nem! Pedig lefedettségben ugyan azt a statisztikát mutatták.

Az ORTT egyszerűen egy pénzéhes banda. És teljesen igazuk van a tv társaságoknak ha elhúznak innen nagyon messzire. Ahogy tette azt az IKO vagy a Médiatch és az HBO is. Lassan elérjük hogy a DunaTV is elmenne ha tehetné...

leslie nilsen (törölt) 2009.04.28. 18:05:02

Brit joghatóság alá kerül a VIASAT3 televíziós csatorna. A tulajdonos Modern Times Group Broadcasting AB (MTG) döntése alapján 2009. május 1-től a VIASAT3 az ORTT nyilvántartásából való törlését kezdeményezte. A csatorna műsorszolgáltatója a jövőben az egyesült királyságbeli OFCOM regisztrációja alapján a Viasat Broadcasting UK lesz. A döntést költségtakarékossági és szervezeti szempontok indokolják, az MTG jelenleg több más európai műsorszolgáltatásának angliai központosítását is vizsgálja.

Carnivora (törölt) 2009.04.28. 18:07:49

"Racionális üzleti döntésnek nevezte a médiahatóság elnöke kedden a Viasat3 döntését az ORTT elnöke."

fasza kis ország máshol örülnek, ha bejön tőke ez meg örvend, hogy elkergettek egy vállalkozást, amely ide csengetett ... talán, ha ennek a pöcs Majtényis ORTT szarnak is abból kellene élnie amit keresnek nem venné ilyen félvállról ...

Unter Bahn (törölt) 2009.04.28. 18:11:21

ORTT, Artisjus, Mahasz, BSA, MOHOSZ (ja, bocs az pont nem) és végül eljutunk oda, hogy ORTT: elvileg kapitalizmus van! Az a tévéadó marad fenn, amelyikre elég sokan előfizetnek, vagy amelyiket a nézettség alapján elég sokan halmoznak el reklámmal.

Mit akadékoskodik ebbe bele az ORTT???

Akinek baja van egy adóval, nem nézi, 'oszt kész! Majd a nézettségi statisztikák alapján eltűnik a süllyesztőben. Remélem ez történik majd az IQ70 célközönségre épülő RTL-Klub és TV2 nevű baktériumokkal is és végre műsoridőt kaphat a "terrorista pátyolgató" Kepes András, vagy az "unalmas" Vámos Miklós is...

Jó, lehet hogy egyikük sem Győzike, de még csak nem is Kelemen "Rapli" Annácska (4x év alatt még sosem ütöttem meg nőt - no jó, a hugom egyszer kapott egyet gyerekkoromban - de tegnap majdnem a családot vertem szét tehetetlenségemben - pedig nem is néztem, csak hallottam)...

Általában fel szoktam háborodni... kb. olyan érzés ez, mint amikor érzéki gyengédségre van szüksége egy férfinak, mire elétolnak egy túrós f.szt, hogy ne', itt a szex...


Az Odafent még mindig nem feltűnő, hogy az "akinek nem tetszik, el lehet menni" egy mérföldkő lett az ország gazdaság-történelmében???

GayBears · http://gaybears.blog.hu/ 2009.04.28. 18:12:29

Attól még lehet racionális döntésnek minősíteni a Viasat3 döntését, hogy az az ORTT részére kevesebb bevételt jelent.

Én már azt is fejlődésnek értékelem hogy egy ORTT vezető megértette hogy MIÉRT MENNEK EL!

Amúgy, Editor Bob: lehet hogy a Viasat3-ank voltak büntetései, de Ők legalább kifizették azokat, és úgy mennek el hogy semmilyen tartozást vagy vitás ügyet nem hagynak maguk mögött.

Carnivora (törölt) 2009.04.28. 18:18:46

@GayBears:

Ez most megnyugtató a korrekt cégek hagyják itt abszurdisztánt :D:P

Mirko 2009.04.28. 20:34:18

@Editor Bob: valami olyasmi dereng, hogy a saját gyártású hírműsorok hiánya miatt lettek piszkálva sokat-kitartóan az ORTT által. Hogy ez jogos-e vagy sem, ahhoz nem tudok érdemben hozzászólni, de szerintük ez évi egymilliárdnál több pénzbe kerülne, inkább rentábilis költözni.
A másik fele a dolognak meg az, hogy a két földi sugárzású kereskedelmi pedig a Fókusszal és az Aktívval tudja le (legalábbis egy részét) a közszolgálati műsor-kötelezettségénék. Azokhoz viszonyítva már-már majdnem helytálló (szerintem, és nem lennék meglepve, ha többen egyetértenének velem ebben), hogy "a Simpson család , Helyszínelők meg a Sherlock Holmes és a többi hasonló műsor közszolgálati műsornak minősülnek".
(Diszklémer: jellemzően nem nézek tévét.)

Kruger Papa · kruger.blog.hu 2009.04.28. 21:13:47

Viasat3= az egyetlen mostanában nézhető adó.

Nade milyen ország vagyunk, aminek sikerült olyan szabályokkal beszopatnia magát amit senki sem tud betartani?
A cégek ciprusiak, az autók szlovákiaiak, a TV-k meg angliaiak lesznek, hogy létezzenek?
Csak szegény mi maradunk itt?!

reklámbuzi · http://addict.blog.hu/ 2009.04.29. 09:20:13

leslie
Kaptem ilyeneket, tetszik, kitettem, majd cserélem.

Repülő Majom · http://www.kutyushop.hu 2009.04.29. 16:33:03

Itt valahogy semmi nem tud normálisan működni. Az ORTT kicsit érdekesen működik (egyik végén a TV2 és RTL Klub engedélyének meghosszabbítása, nem feltétlenül szabályosan beadott kérelem alapján, másik végén a MINDEN csatornának előírt közszolgálati műsor, még a tematikus csatornáknak is, pl. a Spektrumnak, ahol soha nem sugároztak híradót, és senki nem is igényelte a nézők közül).
A többi hülyeségről pedig előttem is szóltak már.
A Viasatra igazából nem tudok sok mindent mondani, rendesen sugárzott, igaz, hogy általában nem nekem szóltak a műsorai, de nem volt rosszabb, mint mondjuk az ATV (bár megvallom, a Viasat 6 most elég érdekes műsorokat sugároz számomra). Azért jó lett volna, ha maradnak, biztos 1-2 munkahelyet és pár forintnyi működő tőkét raktak ebbe a hálátlan országba.

Repülő Majom · http://www.kutyushop.hu 2009.04.29. 16:34:50

@bécsi pszicho: és igen, az üvöltő reklámokra és a néma hangosfilmekre tényleg az AXN a legtalálóbb példa :)). Bár ha jól emlékszem, ezt az Unió is szabályozni akarta.

macskafaraok 2009.05.03. 11:03:56

Földi adó ( terrestrial ) idehaza csak MO-s bejegyzésű cég lehet. .
A ViaSat3 kivárt, hátha belekerül a DVB-T –be, mi lesz, hogy alakul.
Látták hogy sehogy, úgyhogy mentek…

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása