Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Magdi egészséges Kismisikét szeretne (Tarda blog vendégposzt)

Aki ismeri a Tarda blogot, annak nem kell bemutatni nathanp-t , aki viszont még nem futott bele, az gyorsan ugorjon át oda, és olvasson bele a tardai hétköznapokat bemutató bejegyzésekbe, amelyek minden alkalommal tele vannak gyöngyszemekkel. Már régóta nyaggatom nathanp-t, hogy folytassa egyszer már megkezdett áldásos tevékenységét, és írjon az addicton a reklámokról is. Ennek a kérésemnek most végre eleget tett, és az Elevit terhesség alatti kismamalelkiismeretfurdalásra építő reklámjáról a tardai rögvalóságba ágyazva fejtette ki a véleményét. Én imádom az írásait, és örülök, hogy egy ilyen csereüdültetési programra rá tudtam venni. Remélem it is.

A Magdi kajakra meg van borulva, mióta Kismisikével a belében szedi a málnát a kertben, meg lesi, hogy szedheti-e már a ribizlit, azt' ha nincs egyik se', amivel azért fél délelőttöket simán el lehet szöszölni szedésileg, bámulja a tévét. Azt mondja, a szeme valahogy érzékenyebb lett, mióta terhes, csukva nem szereti tartani, pedig a doki javasolgatta neki a délutáni alvást, de nem megy, feszt nézne valamit. Bogyós gyümölcs pedig vagy már, vagy még nincs, így marad a tévé. Nyilván az állapotának köszönhető, vagy ennek a fura érzékenységnek, de amit lát, kajakra beleég az agyába. Esténként a Misikét olyanokkal fárasztja, hogy a védekezőrendszere hetven százaláka a bélrendszerében van, akkor ebből mennyi jut vajon Kismisikének, meg hogy a Csillagvirág klinikán szülne, ha tehetné, szóval a csaj totál rácsavarodott a tévére. Bólogat, mikor modják, hogy női hallgatóink sajnálhatják, hogy nem a tévében vagyunk, mer' magára veszi, és konkrétan sajnálja.

Most elkezdte azzal fárasztani a Misikét, hogy ilyen terhesvitamint tolna, mer' hogy van ez a zidekcső-elzáródás, pedig ő nagyon nem szeretné semmelyik csövét becsukni a kismókus előtt, mer' biztos fontos cuccok áramolnak rajta, azt' ha bezáródik, nagyon haragudna magára. Tulajdonképpen már azt sajnálja, hogy világéletében nem nyomta az Elevitet, mer' a nő a reklámban frankón azt mondja - ráadásul egyenesen neki - hogy szedje már a terhesség tervezésekor*. A Misi persze beidegesedik, hogy mókikám, bazmeg, nem is terveztük, meg full kamu az egész, a Magdi meg sírni kezd, hogy milyen apja lesz a Mihály a Kismisikének, ha már most ilyen lelketlen, meg amúgy is sztk-s - vagy klinikai, a kettő közül valamelyik - tesztek igazolják a hatékonyságát. Amikor meg kipityeregte magát, már csak hangosan elmélkedik, hogy sose bocsátaná meg magának, ha a kicsivel valami történne, úgyhogy ha kell, elpiacolja a kerti bogyós gyümülcsöket, csak meg tudja venni azt a vitamint.

A Misi meg inkább vállalt heti négy túlórát, meg olcsóbb cigire váltott, hogy Elevit mindig legyen otthon. Attól mondjuk bedurran az agya, mikor látja a tévében, hogy az okos picsa löki a sódert, hogy már a töcskölés utántól (Magdinál persze szerelmeskedés) kellene tolni, azt' néha felhorkan, hogy jó, hogy velem nem szedetitek be, bazmeg. Franc tudja. Ha a Magdi mondaná - aki persze a komoly hangú reklámcsajnak hisz - még talán ő is nyomná. Végülis Kismisike tényleg fontos...

 

* A korábbi kampányban elég volt egy hónappal a terhesség előtt... /a szerk./

 

2009.07.08. 09:30 nathanp 156 hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr921232566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

margaritt 2009.07.08. 14:49:54

changeburg: és véletlenül nem emlékszel rá, h milyen volt a vetélések, halvaszületések, fogyatékkal született gyerekek aránya a mostanihoz képest?

A kommentelők nagy részének fogalma sincs arról, mit tartalmaz, és mire jó egy ilyen vitamin, de alapból elutasítja - ez ugyanaz pepitában, mint amit Magdi csinál.

Oké, etikátlan a reklám - és melyik nem az? Az, amelyik személyi kölcsönt kínál, és elhiteti veled, h te leszel a Jani, ha kölcsönből cseréled le az autót, újítod fel a lakást, és mész el Honolulura - az marha korrekt, nem?

Akit érint a téma, nézzen utána, vagy kérdezzen egy olyan orvost, akinek ad a véleményére.

ethan blow 2009.07.08. 14:51:59

én mondtam otthon anyunak, hogy ideje lenne elkezdeni, mire azt mondta, már szedi egy ideje, mert 7 hónapos terhes, kérdezem, kitől, erre lelépett, mondjuk, gyanús volt a hasa, de a tévét nézve azt hittem, ez a divat. ennyit a reklámokról, bazmeg

margaritt 2009.07.08. 14:51:59

feltételes reflex: igen, nagy biznisz. Ezért sokba kerül hülyének lenni,

fehso2 2009.07.08. 14:52:09

@changebug: "Vajon nagyszüleink mit szedtek a háborúban mikor szüleik születtek? " Semmit nem szedtek, sőt nem is táplálkoztak jól, gyenge volt az orvosi ellátás is...stb.
De gyerekhalandóság 1900-ban 22 százalék volt, 2001-ben kb 24 ezrelék!

Hara Mati 2009.07.08. 14:53:47

@feltételes reflex: én is azért írtam mert az addicton vagyunk és nem a tardablogon :-)
Nekem ez az egész így olyan, mint egy szövegből kiemelt mondat.
Ha a szövegkörnyezetben nézem, ok így kissé sántít.

fehso2 2009.07.08. 14:58:09

@feltételes reflex: A folsav is elég a többségnek, de - ahogy korábban is írtam - vannak százával, akik nem tudják, de sokat segít a vitamin nekik. Egyszerűen nincs mindenre kiterjedő előzetes vizsgálat, így akinek szüksége lenne rá, az nem biztos, hogy ennek tudatában is van. Tehát senkinek sem árt, de van akinek sokat segít.
Marketing oldaláról persze bírálható a dolog, de csak ezért ostobaság lesöpörni a vitaminokat az asztalról!

Jedlik 2009.07.08. 15:22:32

@Hara Mati: hát ha tescoból vagy a sparból akarsz úgy kajálni, mint nagyszüleink gyerekkorukban (mondjuk eppén akkoriban háború volt, szal ők sem ettek valszeg túl jól), de mondjuk, hogy olyan minőségű zöldséget vagy tejet vagy bármi mást akarsz, akkor nagyon nehéz dolgod lesz.
Arról nem is beszélve, hogy más okokból mennyivel is volt nagyobb a csecsemő halálozás.
Fos szintetikus világban élünk, és muszáj ezt kompenzálni. Újabb szintetikus szarokkal, ja.

queenga 2009.07.08. 15:23:21

"meg olcsóbb cigire váltott" ??? ó, jaj.

feltételes reflex 2009.07.08. 15:25:01

@fehso2: ha figyelmesen olvasol, láthatod, hogy nem a vitaminok félresöprését propagálom.

Kár, hogy nincs mindenre kiterjedő vizsgálat, de ha lenne sem biztos, hogy mindenki élne a lehetőséggel. Persze, hogy nem árt, ellenben van, akinek sokat segít, viszont a paráztatás és a frusztrálás szvsz biztosan árt.(gondoljunk azokra is, akik mondjuk nem, vagy rettentő nehezen tudják megvenni az adott terméket -az már másik téma, hogy akkor mire vállal gyereket)
Egy másodpercig se képzelem, hogy egy gyógyszercég Teréz anyává vedlik, de mennyivel szimpatikusabb lenne, ha mondjuk egy gyógyszergyártó mini ismeretterjesztő filmekkel jönne elő, a saját terméke mellett/helyett alternatív javaslatokkal, megoldásokkal. Nem hiszem, hogy az üzletmenetet ez számottevően rontaná.

vagy naiv vagyok?

Dulifuliokoska 2009.07.08. 15:31:20

Szedjen MageB6-ot és folsavat. A magneB nem is kell végig, elég az első három hónapban és a terhesség végén.
A folsav fontosabb, és ha normálisan kajál, akkor semmi mást nem kell szednie.
Az Elevit szerintem is jó pénzereset egyeseknek, semmi több.
Fillérekből is meg lehet úszni ezt a kérdést, ha gondolkodik, és utánaolvas a kismama (ja, ne a nők lapját olvassa, kérem!).

gillian 2009.07.08. 15:42:15

Nekem tetszik a vendégszöveg. Tarda is jó szokott lenni nagyon, ebben meg igaza van.
Meg azoknak is, akik szerint a kismama ügyeljen a táplálkozására, mozogjon, szedjen folsavat, magnéziumot, calciumot, meg vitamint. Igyekszem én is (mint potenciális kismama). Bevallom, Elevitet vettem. :-)

felhasznalo · http://gyermekszoba.blog.hu 2009.07.08. 15:46:06

Bákker, már bocs, csak egyetlen homályos pontot világítanék meg: nem idegcső-ELzáródási rendellenesség, hanem idegcső-ZÁRÓDÁSI rendellenesség. Azaz a gerinccsigolyák nem záródnak, nem csontosodnak össze, a gerincvelő pedig vagy lóg bele a vakvilágba - némi bőrrel fedve - és akkor kurvagáz, vagy a helyén van, csak fennáll minden percben a végzetes sérülés lehetősége.

Nálunk egyébiránt aktuális volt, öcsém ezzel született, szedtem is az Elevitet az első három hónapban - utána már a folsav sem segít -, mint a kisangyal. Utána csak zöldséget-gyümölcsöt tömtem, mert dokibácsi szerint - a reklámmal ellentétben - az a jó. Gyereknek meg kutyabaja.

A reklám meg természetesen etikátlan, de ha belegondoltok, hány termék épít a szülői félelmekre... Csak néhány példa: légzésfigyelő (igen, hasznos, életet menthet, akárcsak a magzatvédő vitamin), bukósisak kintre-bentre, sírásfordítógép, és a kedvencem: a golyóálló babakocsi. Igaz, utóbbi fake. De megérte rá egy oldalt építeni.

Hara Mati 2009.07.08. 15:46:16

@Jedlik: Ja, a 83 éves nagyapám a reggeli pálinkára esküdött és nyomatéknak este is azzal zárt, persze, akkor még nem volt odol szájvíz :-)

SueSue · http://twitter.com/Sue__sue 2009.07.08. 15:52:12

@felhasznalo: természetesen sok baromságot próbálnak eladni a kismamáknak (pl. gyerekkörömcsipesz) azért a bukósisakot kintre ne említsük ide pls.

sapuh 2009.07.08. 15:53:02

@Krumpliorr: akkor élj úgy, mint a középkorban. Nem szedtek semmilyen vitamin tablettát, csak bio élelmiszerekkel táplálkoztak, az átlagéletkor mégis alig lépte túl a 30 évet. Tudomásul kell venni, hogy az orvostudomány fejlődik.

Ami nem azt jelenti, hogy minden reklámnak be kell dőlni, de azt sem, hogy mindent alapból hülyeségnek kell tartani, ami ezekben elhangzik. Ha ez a poszt ezt a két végletet akarta nevetségessé tenni, egyetértek vele.

Celtic 2009.07.08. 16:01:55

"sztk-s - vagy klinikai, a kettő közül valamelyik - tesztek"

Hihihi :)

Mr.AT 2009.07.08. 16:04:50

@SueSue: Ez egy HUMOROS írás, KEVÉSSÉ HUMOROS témáról, értem?

Nagy igény van az ilyen képmutató félentellektüel álmoralizálásra egy olyan poszt kapcsán, ami szánt szándékkal fogalmaz a szerző többi posztjához hasonló stílusban, azaz könnyedén, néhol ironizálva, néha provokálva, néha pedig keményebben, de a közönségesség határát soha át nem lépve.

Pont az ilyen kispolgári besavanyodás miatt tart ott az ország, ahol. Próbálj meg kicsit nevetni, akár magadon is, értem?

alternaiv 2009.07.08. 16:05:12

@Jedlik: elírtam, nyilván. 3080-volt és 57 cm.

Egyébként, kicsit legyen nagyobb a gyerek, mint szülessen kis súllyal, mert ha korábban jön a világra, még mindig nagyobb a túlélés esélye. Fogyizni meg nem kell egy csecsemőnek, az első napokban jelentősen veszít majd a súlyából.

Leonce 2009.07.08. 16:06:19

Egyszer egy terhesfórumra tévedtem. Oda épeszű ember ne menjen, mert ott aki józan és esetleg azzal szembesítené a kedves kismamákat, hogy ők meg nem épp a legjózanabbul gondolkodnak, nah annak annyi.Össztűz minden irányból.Még a férjeket is ráuszítják az emberre, azok is meghülyültek, vagy csak már annyira kivannak az asszonytól? Terhesség :fél észvesztés.

alternaiv 2009.07.08. 16:08:12

@Krumpliorr: kérdezd meg anyucit a Maternáról hallott-e? És annak is nézz utána, miért csak három hónapig szedették vele.

Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és 2009.07.08. 16:16:41

@nathanp:

most egy nagyon nagy riszpekt nathanp-nek és az addictnak. mindkettőtök tiszteletbeli feministává lett választva (ha ugyan meg nem sértelek benneteket vele - muhaha...)

rátapintottatok a lényegre: a felesleges paráztatásra, és a paráztatással az emberek (kismamák) zsebéből kivett rengeteg zsére. merthogy három tetű nagy biznisz van kicsiny országunkban: esküvő, szülés, halál. ebből kettő és fél leginkább a nőket célozza meg az agymosással.

köszönöm a posztot, lényegretörő volt.

ja, és idekcsőelzáródás ellen inkább csak simán folsavat ajánlott szedni, az ráadásul óccóbb is.

hoel 2009.07.08. 16:21:03

Imádom nathanp stilusát, akármit is ir. Egyébként a "zidekcsőnél "pont az a baj, ha nem záródik, de mindez apróság ahhoz képest mennyire imádom nathanpot.

Krumpliorr (törölt) 2009.07.08. 16:27:44

@alternaiv:

megteszem, nem tudom a 70es évek közepén volt e , de ha volt is nem hiszem , hogy 1 hónappal a terhesség előtt kellett volna elkezdeni:)
Az ilyen tipusú vitaminokkal szemben eleve elutasító
vagyok,ezek tényleg nem voltak 100 éve, normális táplálkozással szerintem semmi szükség rájuk, ráadásul elhitetik az emberekkel, hgy mindegy mit eszek, mind1 mit csinálok, mind1, hogy nem mozgok a lényeg, hogy szedjek rá valamit, kövérésg ellen fogyitabit, rossz étkezésre multivitamint stb.
A várandósság ráadásul nem betegség,nem kell rászedni semmit.(max ellene)
Persze ez az én véleményem, tőlem lehet elevit, csak ne azt mondják, hogy ettől leszel szupergondoskodó anya már terhesen,és ha nem eszed idegcsőelzáródás nő a gyerekedre a bibircsók mellé ,hanem azt, hogy van benne folsav, és ha nem akarsz májat enni akkor legalabb ezt egyed bakker.

@Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és:
A potenciazavart kihagytad, meg a dohányzásról való leszokást:)
Ez a kettő még tuti pénz:)

majomka 2009.07.08. 16:28:15

Néhol mosolyogtam, de szerintem is egy pöttyet erőltetett az írás, viszont milyen igaz!! Jó témát választottál, nathanp:))
Ne is hallgass a SueSue-féle piroskörmű erkölcscsőszökre, akik megriadnak egy gyerekkiszarástól.

Bery · http://www.facebook.com/berkes.peter 2009.07.08. 16:37:02

@Mr.AT: hidd el, Sue nem az a besavanyodós, kispolgári fajta. Igenis progresszív, előremutató nézeteket vall.

feltételes reflex 2009.07.08. 16:37:30

@Krumpliorr: "A potenciazavart kihagytad, meg a dohányzásról való leszokást:)Ez a kettő még tuti pénz:) "

szokjon le a cigiről, és nem lesz potenciazavara. vagy ne szokjon le, és akkor nem kell Elevitre költeni. vagy költsön potenciazavarra és Elevitre, aztán cigire...áááá, most megkavarodtam:)))

vasszűz 2009.07.08. 16:38:33

Fura, hogy pont az Elevit szúr szemet.
Engem jobban bosszantott a "mikor manócska a pocakomban volt" kezdetű reklám, ami szerint az anyuka már akkor a legjobbat akarta... popsikrémről van szó. Nehogy bárki is azt a gyógyszertári vackot kenje a gyereke fenekére, különben szar, rossz szülő.
Komolyan, már egy pár zoknit nem lehet venni ilyen terror nélkül.
Gusztustalan, ahogy ráijesztenek az emberre, és visszaélnek a szülői aggódással.

vasszűz 2009.07.08. 16:39:15

Egyébként Misi honnan tudja, hogy átverés az egész? Ő honnan olyan okos?

feltételes reflex 2009.07.08. 16:40:08

@Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és:
"három tetű nagy biznisz van kicsiny országunkban: esküvő, szülés, halál."

á, ez örök nagy biznisz máshol is...

de jól mondod, amit.

NIN|JA (törölt) 2009.07.08. 16:49:13

uh, ehhez nem tudok hozzszólni...és mégis megteszem. Nem vagyok jelenleg potenciális célcsoport, és még egy darabig nem is tervezem, de azért engem mindig elszomorít, hogy ennyi mindenen kell aggódni, meg szedni, meg meg meg...
Az sem jó, ha tényleg így van és ezek a vitaminok fontosak, de az sem ha nem igazak...most akkor miii?

Bonyolult...asszem nem növök fel ehhez soha.:)

Hara Mati 2009.07.08. 16:50:01

az óvodai ballagás az smafu? meg a szilikonmell? Lassan tőzsdére mennek.

NIN|JA (törölt) 2009.07.08. 17:10:24

@SueSue: Adjál neki egy pofont is! ...csak hogy értse.;)

"értem?" - hihetetlen!

SueSue · http://twitter.com/Sue__sue 2009.07.08. 17:18:07

@majomka: 2 gyerekem van, kikérem magamnak ezt az alpári stílust ez mégiscsak reklámblog

felhasznalo · http://gyermekszoba.blog.hu 2009.07.08. 17:33:06

SueSue, okés, akkor pontosítok: bringázáshoz, görkorizáshoz ott a helye a kölök fején, egyébiránt - csak anyai rinya okán viszont veszett felesleges a dolog.

majomka 2009.07.08. 17:34:12

suesue
a gyerekkiszarással én nem személyeskedtem, ha jobban belegondolsz, úh nem kell magadnak kikérni...:)(de sajnálom, ha megbántottalak még egyszer)
viszont a stílusom illett a poszthoz. ez most erről szól. Bél, meg ilyenek.

nathanp · http://loscatrachos.blog.hu 2009.07.08. 17:35:40

@SueSue: olvasd el a - lehet, hogy nem ide való stílusban született - bejegyzés "reklámblogos" olvasatát a 10. kommentben tőlem. (Csak a kérdést, a végét ne, abban van egy bazdmeg)

Annyi és nem több merült fel. Ja, egy gyerekem van.

SueSue · http://twitter.com/Sue__sue 2009.07.08. 17:46:25

@majomka: a stílus maga az ember. az én stílusom nem változik posztonként.

majomka 2009.07.08. 17:48:42

Ebben egyetértünk. És az enyém se.

765mb 2009.07.08. 17:48:43

Namost akkor. Életemben nem láttam az elevit reklámot, de a gravidát se, pedig az ugyanaz, csak magyar. De nem ez a lényeg.

Az én gyerekem anyja azért szedi, mert a nőgyógyász azt mondta neki, hogy mindegy melyiket, de szedje. Ha mindegy melyiket, akkor vagy mindkét cég fizeti, vagy egyik sem. De nem csak a fenti kettő van, szóval ha mindenki fizeti, az elég laza.

De indoklás is elhangzott. A terhesvitamint NEM A BABA miatt kell szedni, hanem a MAMA MIATT. Tudniillik a baba elveszi a mamától, ami neki kell, az tuti. A maradékot meg a kismama ossza be. Ha nincs neki, nem marad, akkor vitaminhiányos lesz. Ezért azt pótolni kell.

Igen, szerintem is lehet egészséges mértékű zöldség és gyümöcszabálással.

De ki az, aki szívesen összeveszne ezen a nőgyógyászával?

Celtic 2009.07.08. 17:53:42

@felhasznalo: @majomka: Erdekes,mert egyik munkatarsnom is ahhoz hasonlitotta. Ettol fuggetlenul el-hal a lanyaert, de megiscsak olyan volt megszulni, mint "gorogdinnyet szarni".

Baratnomet nem tudom megkerdezni, itt csaszar volt.

majomka 2009.07.08. 17:57:56

celtic
ez csak egy szar poén, amit egy anyuka magára vett. Pont erről szól a cikk. Pedig oly csodás a gyerekszülés, hiszen életet adsz...vááááááá

Hara Mati 2009.07.08. 18:00:42

@nathanp: azért tetted fel rossz helyen ezt a kérdést, mert a reklám alkotójának semmilyen beleszólása nincs ezekbe a "tudományosan alátámasztott" üzenetekbe. Persze, sztrájkolhat, meg hivatkozhat lelkiismereti problémákra, de akkor neki sem lesz miből megvennie a vitamint, de még a vacsorát sem.
A stílusodat meg lehet szeretni, vagy nem szeretni, de, ami a tardán működik az nem biztos, hogy máshol is.
Ebből szerintem mindannyian tanultunk valamit. Én speciel azt, hogy az a legszarabb, ha hagyjuk elgurulni a vitamint :-)

Mr.AT 2009.07.08. 18:09:11

@SueSue: Csak sajnálni tudlak érte, értem?

Nem kötelező elolvasni a posztot, nem kötelező hozzászólni sem.

Teasing Angel 2009.07.08. 18:31:06

egyébként teljesen mindegy, hogy mi a téma, bármi olyan kérdés, ami kismamákat/szülést/terhességet érint, olyan hihetetlen indulatokat tud kavarni pro és kontra, ami időnként még a politikai hovatartozásból eredő anyázást is felülmúlja. mintha elhangzana egy parancs-szó: páncél fel, sisakrostély leereszt, kard a kézben aztán üssük vágjuk az ellenfelet, bár a zászlóján nem tudjuk kivenni a feliratot, de biztos ellenünk van, na.

DownQ · http://letoltes.freebase.hu 2009.07.08. 18:44:13

Érdekes egy poszt, talán blogtörténelmi?

NIN|JA (törölt) 2009.07.08. 19:14:49

@Teasing Angel: hát szerintem meg ugyanez a hivő/nemhívő, drogos/nem drogos, jobboldali/baloldali, állatbarát/emberbarát... sztem hagyjad békén a lányokat, mert erre már én is felkapom a fizet!:)

NIN|JA (törölt) 2009.07.08. 19:46:35

@Teasing Angel: nem! vicc volt. a szmájlit is odatettem a végére...:)

Krumpliorr (törölt) 2009.07.08. 20:13:00

@Mr.AT: hogy honnan a fenéből kerülnek elő a VÉRANYÁK ha bárhol elhangzik valami szerintük degradáló a terhességgel, anyasággal, gyerekkel kapcsolatos téma.

NIN|JA (törölt) 2009.07.08. 20:23:46

@Krumpliorr: bezzeg ha béranyák lennének...szerintem ez már ki lett tárgyalva...lapozzunk...vagyis én fogok.:)

Danibacsi 2009.07.08. 21:35:53

Néhányan úgy reagáltak a postra, mintha egy nagyorrú, nem-nem-nem ez rossz példa, szóval egy nagy állú ismerősükről készült volna egy KARIKATÚRA, és mikor megnézik, csak annyit tudnának mondani a rajzolónak: de hiszen nincs is ekkora álla!!!

Szerintem.

SueSue · http://twitter.com/Sue__sue 2009.07.08. 21:47:00

@nathanp: Kedves NATHANP!
több aspektusból szeretnék válaszolni

mint bloggertárs: semmi baj a stílussal, Te így írsz erről nincs vita, valaki az én stílusomat nem bírja, nekem ez nem jön be, de nyilván azért rajong érted pl., RB mert sokan bírják.

mint szülő: bármi elfér egy blogon, egy papiron de gondolom a te párodnak sem a belében volt a kisNATHAMP.

mint reklámszakember: (és most nem az ELEVITRŐL, hanem a kategóriáról beszélek). Valakinek itt feljebb igaza van sokba kerül hülyének lenni. Senkinek nem tartanak a fejéhez pisztolyt hogy vegyen magzatvédő vagy bármilyen vitamint, ott a doki, a védőnő és a net. Majd kétségbeesett anyuka mérlegel pro és kontra, hogy megveszi-e vagy sem.
Sajnos egy kibaszott fogyasztói társadalomban élünk, ahol egy ilyen tipusu üzenetből napont 3-5000 kapunk.
Merthát miért veszünk ...
...48 órán át tartó izzadsággátló sprayt? Egyáltalán sprayt? Tényleg a háborúban nem volt mégis jól érezték magukat nagyanyáink.
...digitv-t? meg egyáltalán TV-t valóban jól szórakoztak azélőtt is az emberek a fonóban...
...BLURay disc-et? már DVD-t is túlzás, hiszen ott a video
...Danon Activiát? hogy kiegyensúlyozott legyen a bélrendszered?
... minek az öblítő? ma már 4-szer tovább tart az illata...
... szempllaspirált? kollagénnel és colosszális új szilikonos spirállal?
és ez csak a most a ViaSaton futó reklámblokk 6 reklámja válogatás nélkül.
MERT ÍGÉRETET VESZEL, egy reményt, hogyha a csajod szedi a gyereked (hamár megcsináltad) nem születik idegcsőzáródási rendelleneséggel. Kell a remény? Vedd meg...
Nálad is kemény a víz? használj vízlágyítót...
Nálad van csapvíz? miért nem iszod? MERT ásványvizet iszol mert parázol a viztől... aa ásványvíz úgyis 7000 éve őrzi a kincseit NEKED 10.000 méter mélyről...
Ennyi, dehát ha mégsem értette meg a sok ivaréretlen, antireklámszakember:
„Az anyagbeszerző nem a 6 mm-es fúrót, hanem a 6mm keresztmetszetű lyukat vásárolja meg!”(Theodore Levitt)

„Ne a húst, a sercegést add el!”(Elmer Wheeler)

„A gyárban kozmetikumot készítünk,az áruházakban reményt adunk el!”
(Charles Revson, REVLON)

Danibacsi 2009.07.08. 21:53:50

Na és ezekről a reklámokról pont ilyeneket lehetne írni, de a hozzászólók szerint a szóban forgó reklám még ezeknél is nemszimpatikusabb. De jó, hogy nem marketinges lettem! :D

SueSue · http://twitter.com/Sue__sue 2009.07.08. 22:13:39

@Bery: jaja OKJ-s középfokú marketingmenedzser :DDD

nathanp · http://loscatrachos.blog.hu 2009.07.08. 22:19:17

@SueSue: itt megtalálod, miért ilyen Tarda: tarda.blog.hu/2009/02/13/tenyleg_mi_ez
itt is: ahetbloggere.blog.hu/2009/04/20/a_tardai_csavok_adjak_az_ivet_rendesen

A példáid olyan döntési mechanizmusokra próbálnak hatni, ahol a középpontban az egyén áll, aki vagy szeretné/képes a SAJÁT életét teljesebbé/kényelmesebbé tenni vagy nem. Leveszi a polcról a terméket vagy nem. A baktériumoktól (Domestos) persze az egész családját menti meg, a vízkőtől (Calgon) a családi jószágot (mosógép), a bifidusszal a családja egészségéért vél többet tenni. "Ígéretet vesz" mondod te, de talán reményt vesz a jobb/teljesebb/egészségesebb élethez.
Aztán jobb esetben teszteli/méri az ígért termékelőnyöket (fehérebb lett? elmúlik a fejfájásom, stb.), adott esetben terméket vált.

A "szedje már a terhesség tervezésétől" nem ad erre lehetőséget. "Felelős kismamaként" tesztelnéd "manócskával a szíved alatt"? Dehogy, szednéd, a biztonság kedvéért.
Nincs bajom azzal, hogy azt javasolja, a terhesség alatt és után. Annyi felelős kismama van. De reménybeli még több.
Tavaly óta erre jött rá a gyártó/ügynökség. Ennyi.

Mr.AT 2009.07.08. 22:24:24

@SueSue: Bár nem az én tisztem megvédeni a szerzőt, de lassan tényleg kezd kinyílni a zsebemben a sírásólapát...

Ez az ő véleménye, érted? Ezért blog, és nem egy fejezetcím az értelmező kéziszótárban. Mivel az emberek 90%nak tetszik a stílus, ahogy és amiről ír (szemben veled, akinek a tudálékos, fontoskodó, arrogáns stílusa alighanem hasonlóan 90%nál kicsapja a biztosítékot), s ennek megfelelően kíváncsiak is rá (szemben veled, you know, "blogtárs", muhaha) meghívták, hogy írjon valamiről.

S igen hálásak vagyunk, hogy most már mind tudjuk, hogy "OKJ-s középfokú marketingmenedzser" vagy, akinek ez a "szakmája", mint "reklámszakember". (Különösen ez utóbbi a muhahahaha.) Who gives a fuck, de tényleg? Kezdem sajnálni az embereket, akik nap mint nap kénytelenek elviselni a közelséged.

nathanp · http://loscatrachos.blog.hu 2009.07.08. 22:29:26

@Mr.AT: Bazdmeg, én meg itt küzdök...
Köszi ;)

reklámbuzi · http://addict.blog.hu/ 2009.07.08. 22:32:49

Srácok.
Nem személyeskedjünk. Én a magam részéről nathanp-t is bírom és Sue-t is, mindkettőjüket másért. De marha unalmas lenne a világ, ha mindenkinek ugyanazt kellene gondolnia egy dologról.

Aki pedig nem érti, miért ilyen ez a bejegyzés amilyen, az kukkantson át a tarda blogra. Ha ezután sem érti, vagy érti de nem tetszik neki, akkor sincs baj, ha lesz még ilyen vendégposzt majd legfeljebb átugorja. Písz!

SueSue · http://twitter.com/Sue__sue 2009.07.08. 22:34:10

@nathanp: persze ezt jól látod.. itt a gyártó termékstratégiájában egy új célcsoportot céloz meg... ennyi
persze választhatott volna más stratégiát is, mint például becsomagolja ugyanazt a vitamint és ráírja: ELEVIT prepregnant a az egészséges fogamzásért,
vagy a csomagolásra ráírják: ELEVIT 2:1 terhes és magzatvédővitamin egyben
természetesen nagyon sok ilyen "újrahasznosított" termék van

reklámbuzi · http://addict.blog.hu/ 2009.07.08. 22:38:58

Sue
Az a baj ezzel az egésszel, hogy lelkiismeretfurdalást ébreszt a kismamákban. Azt sugallja, hogy ha nem szeded, nem vagy jó anya, mert nem adsz meg mindent a gyereknek, aztán, ha valami probléma van, hát magadra vess. Veszélyes vizek ezek, nagyon óvatosan kellene ezzel a témával bánni.

SueSue · http://twitter.com/Sue__sue 2009.07.08. 22:43:42

@reklámbuzi: lehet hogy ez nem jött le egyetértek.
de komolyan úgy beszélünk erről a reklámról, mintha nem lenne negatív externáliára épülő a reklámok egy része

reklámbuzi · http://addict.blog.hu/ 2009.07.08. 22:46:53

Sue
Igazad van, de a baba téma azért neccesebb dolog. Ezen belül még a pelenka is enyhébb eset, de amikor az egészségről van szó, ott én ezerszer óvatosabb és visszafogottabb lennék.

SueSue · http://twitter.com/Sue__sue 2009.07.08. 22:50:03

@reklámbuzi: befejeztem megyek készülök az OKJ vizsgámra :DDD

gabbee 2009.07.08. 23:37:02

@SueSue: SUE, basszus addig mondogatod ezt az hülye OKJ képzést még az ilyen sötét alakok mint@Mr.AT elhiszik...
egyébként egyetértek Veled, az Elevit meg egy nagy semmi, akár DM multivitamint is szedhetnél

KZsuzsa · http://deepindata.com 2009.07.09. 10:02:28

@kerekbilincs:
igaz tegnapi, meg azóta kismillió komment született, de ma tudtam megint idenézni:
az első két gyerek 3,5 körüli súllyal született, akkor tesóm nem szedett ilyen vitamint. Tehát szinte biztos, hogy a vitamin hatásától lett szép nagy a harmadik baba.
a flémet meg most nincs időm végigolvasni, csak megakadt a szemem ezen a "belében" témán, és eszembe jutott róla az, amit ismerős mesélt:
anyuka nagyon megharagudott barátnő férjére, mert mikor terhes volt vagy másfél évvel ezelőtt, megkérdezte tőle a faszi, hogy "neked is parazitád van?".
Mivel sem anyuka, sem a barátnő nem látták a dr. Houset, anyuka azt hitte, hogy ez egy orbitális sértés volt, és hogy milyen bunkó a férfi.
Aztán megtudta/látta, hogy honnan van, és rájött, hogy csak humoros próbált lenni.

felhasznalo · http://gyermekszoba.blog.hu 2009.07.09. 11:04:00

@Celtic: Öö, nem értettem, mire válaszoltál, de igen, van olyan, akinek a terhesség terhes és nem áldott állapot, és ettől még nem lesz szar anya, és akad olyan is, akinek a szülés fáj, de nagyon, és minden szépségét abban találja, hogy egyszer csak vége, és ettől sem szar anya. Ahogy az sem, aki császárral szül, és az sem, aki tápszerrel eteti a gyerekét. A szar anyaság nem itt kezdődik, és nem ennyiből áll. (Én meg mazochista vagyok, mert kegyetlenül fájt, de életem egyik legszebb - nem is, legérdekesebb élménye volt. De azért, miután kibújt a gyerek, spec. nem vigyorogtam-örömködtem, boldogság sem volt bennem, csak megkönnyebbülés, hogy végre vége.)

Ahogy nem is abból, hogy zabbantod-e a terhesvitamint naponta egyszer, vagy helyette gyümölcsözöl-zöldségezel nagy odafigyeléssel, oder szarsz az egészbe, és csak eszed, amit megkívánsz (egyébként még ettől sem lesz baja a gyereknek). Az már más tészta, aki a bébi mellett iszik, mint a kefekötő, vagy nem tud lemondani a napi egy-két spangliról, esetleg az egy doboz cigiről. Arra már én is csak csúnyán tudok nézni.

Az anyák és leendő anyák félelmeit meg csak addig lehet kihasználni, míg hagyják. Ha elég infó lenne egy kismama kezében, vihogva csapkodná a térdét egy hasonló vitamin vagy popsikenőcs reklám hallatán, és nem esne halálosan kétségbe. Sajnos, most még ott tartunk, hogy de, a nagy részük, halálos kétségbe esik.

És írta itt valaki - bocs, hogy most nem keresem vissza - a magzatvédő vitamin mamavédő hatását, amiben tökéletesen igaza van. Már csak ezért sem kéne szaranyának éreznie magát senkinek, hiszen max. neki lényeg, hogy szedi-e, nem a kölöknek.

Parkőr (törölt) 2009.07.09. 11:45:32

@SueSue:

bloggertárs Hö Hö:)

Mint ahogy nekem Button autóstárs mindketten vezetünk , csak máshol, és máshogy.

Bloggertárs Hö Hö.. eszem faszom megáll.

Hara Mati 2009.07.09. 11:51:34

Én már megpróbáltam sugallni, hogy ez a poszt itten egy kicsit másképpen működik, mint otthonában Tardában. Ottan egy, bravúrosan megírt, kis történet, amely beleillik az egész tardai őrületbe és nagyon jól, plasztikusan elmesél egy életérzést. A szereplőkön keresztűl látjuk az egészet és nem úgy, ahogy itt. Mert ott egy alkotás. Itt egy reklám (etikai!) kritika. Szerintem. És ottan van benne a "populista" csúsztatás, hogy ráhúzhatnánk minden olyan termékre, ami 100 forintnál többe kerül, de hasznos, vagy bizonyos szempontból nélkülönezhetetlen lenne a családnak. A Volvo biztosan megvédi a családot egy baleset alkalmával! Ja, csak kurva drága, de most már szarul érzem magam a Trabantban.Föleg úgy, hogy egy hozzáértő ember mondta ezt a tévében...
Kb. így, de lehetne más példa is.Árban és termék kategóriában egyaránt.
Szóval nehéz ezt a posztot úgy kezelni, mintha a tardablogon lenne, és itt is, mert a tardán van a helye.
Ott már vagy tízszer elolvastam és jó. :-)

Bery · http://www.facebook.com/berkes.peter 2009.07.09. 12:25:12

Halihó,

Első körben én is gratulálok az összegründolt szakmai csapathoz, fejlesztésekhez. Érződnek a fejlődés jelei.

A néhány "félresikerült" címválasztást leszámítva, szerintem igényes szakmai tartalommal sikerül megtölteni az újságot.

Néhány dolog azonban motoszkál bennem:

1) Péter, szerinted tényleg három "mértékadó" kreatív reklámverseny van hazánkban (Hipnózis, Arany Penge, Mérleg). Már a Mattai-Macher lista (ami elvileg a magyar Gunn Report) is négy kreatív fesztiválon (Penge, Hipónzis, Mérleg, Arany Dió)elért eredményeket vesz figyelembe?

2) A mi Kreatívunk tartalmi/koncepcionális viszonylatban mennyire eltérő a térség hasonló szakmai kiadványaitól?

3) Az online verzió szerintem is lassan követi a print változatot - ez főképp akkor bosszantó, ha valakinek csupán online előfizetése van?

4)A Kreatív Rapid Randi szerintem egy ötletes kezdeményezés Azonban a MAKSZ (is) kikelt ellene. Összességében sikeresnek ítéled-e ezt a fajta kezdeményezéseteket?

Köszi.

NIN|JA (törölt) 2009.07.09. 12:46:54

@Bery: nahát! :)
Stratégiai megfontolásból írtad rosszhelyre a kommented? ;)

SueSue · http://twitter.com/Sue__sue 2009.07.09. 13:26:25

@Mr.AT: @Parkőr: mielőtt megállna...: bloggertárs?! 2007 végétől közel 100 posztom jelent meg (főleg marketingkommunikációs és reklámelemzések..SZAKMAI!)neves oldalakon, Te mit tudsz felmutatni?

SueSue · http://twitter.com/Sue__sue 2009.07.09. 13:29:01

szíves olvasok én is tőletek, dobjatok egy linket... csak ne a Vastagbőr kommnetjeitekhez plíz mert ez itt egy szakmai oldal köszi

Hara Mati 2009.07.09. 13:41:51

@SueSue: Szerintem teljesen fölöslegesen veszed fel ezt a kesztyűt. Csak elrontod az egész napodat. :-)

NIN|JA (törölt) 2009.07.09. 14:21:42

@SueSue: Szerintem hagyd a francba! sztem nem kell bizonyítanod...ennyi!

NIN|JA (törölt) 2009.07.09. 14:22:19

@SueSue: Szerintem hagyd a francba! sztem nem kell bizonyítanod...ennyi!

Celtic 2009.07.09. 14:29:32

@felhasznalo: Bocs, veletlen volt. Nem ismertem a blogot, igy nem tudtam, hoyg a "valasz erre" az _alatta_ vagy a _felette_ levo szovegre vonatkozik. Most mar rajottem :)

Jaigen, szoval nem Neked valaszoltam. Meg amugyis, elkezdek valaszolni es a masodik sorban mar egesz masrol beszelek "mert errol jut eszembe..."

Parkőr (törölt) 2009.07.09. 15:05:50

@SueSue:

Ha te olyan zseniális szakember lennél, mint aminek szeretnéd tartani magad semmi képpen sem kezdenéd bizonygatni egy ilyen senkinek mint nekem.
Amit érzel az az önbizalomhiány, nem halálos, de érdemes tenni ellene.Az idézetek, és az idegen kifejezések amiket használsz ráéerősítenek arra tudálékos feminista képre amit a világ felé mutatsz magadról.
Nyílván te ennél sokkal több és értékesebb vagy, és ez egy védekező reakció.
Érdemes lenne szakemberhez fordulnod, könnyebb lenne az életed, ha megtalálnád magadban az okát a bizonyításkényszernek, több energiád maradna gyerekeidre, vagy más hasznos hobira.

Hara Mati 2009.07.09. 16:03:15

@Parkőr: benned meg akkor kissebbségi érzés van és alig várod, hogy kioktathass valakit.
Miért kell ez? Nem beszélhetnénk arról, amiért itt vagyunk?

moli 2009.07.09. 16:22:12

"""A korábbi kampányban elég volt egy hónappal a terhesség előtt... /a szerk./"""

mar nem azert, de 1 honappal a terhesseg elott az 1 honappal a (sikeres) dugas elott, nem? vagy a terhesseg szonak mas definicioja van, nem az, hogy konkretan gyereke lesz neki?

moli 2009.07.09. 16:24:46

@SueSue: te huje vagy, bazdmeg. azert mert neked gyereked van, mas meg ugy beszel a gyerekrol, mint fogalomrol, ahogy akar.

Parkőr (törölt) 2009.07.09. 16:31:39

@Hara Mati:
:)mindenkiben van kissebségi érzés bennem is.
Azt a pár sort nem kioktatásnak, és nem minősítésnek szántam,inkébb segítségnek.Jelezni próbálam, hogy amikor kényszeresen próbálja bizonygatni valaki hogy már 100 posztoit írt a munkaelye háziblogjába és ettől autentikus, és adni kell a véleményére, az rossz irányba használja fel az energiáit.
Egy szakember sokat segíthet.És 2009-ben már nem szégyen ha valaki pszihologushoz fordul,ha problémája van.


A posztról nem igazán lehet újat mondani rövid életérzés volt, egy jellegzetes ember jellegzetes stílusában.
A paráztatás mindennapos, minden félelmünkre van megoldás

"sárkány ellen sárkányfű" (Sárkányfű Árús)

Csak hogy én is alátámasszam a mondanivalómat valami hiteles forrással:)

Hara Mati 2009.07.09. 16:37:37

@Parkőr: Ha segíteni akarsz, akkor próbálj meg úgy fogalmazni, hogy annak is tűnjön. Ez sem kioktatás.
"Most tüzet vagy vizet?" Süsü :-)

felhasznalo · http://gyermekszoba.blog.hu 2009.07.09. 17:45:59

@Celtic: Á, nincs semmi gond, csak hirtelen nem értettem. És nyugi, szerintem szinte mindenkinél egy mondat a valódi válasz, max. a harmadik már másról szól.:)

@moli: Igen, a terhesség előtti egy hónap, az konkrétan a sikeres dugás előtti egy hónapot jelenti. Csak vannak, akik együttlétnek, szeretkezésnek, gyerekcsinálásnak hívják, mert e célból dugásnak titulálni - már ha tervezve van az a gyerek, ugyebár - eléggé pejoratív felhangú. Szvsz, de lehet, hogy csak az érzékeny lelkem mondatja velem.:)

o_see_as_i · http://kultblog.hu 2009.07.20. 18:09:58

No, nem olvastam végig az összes kommentet, de jelentem, engem dobáltok sárral, ugyanis én voltam a film szövegírója.
1. Az idegcső-elzáródást nem én találtam ki, és elég hülyén vette volna ki magát, ha kioktatom a marketingeseket, h rosszul tudják.
2. A feladatunk annyi volt, h újraforgassunk egy régebbi adaptációt. Aki a reklámban dolgozik, annak nem kell elmondanom, h ez miért jó... Aki meg nem abban dolgozik, annak nem kell tudnia róla :)
3. Azzal a statisztikával mi is megküzdöttünk art directorommal (pláne, h ő külföldi), de aztán rájöttünk a logikájára.
4. Az etikátlanság vádját nem értem. Az Elevit azt mondja magáról, h klinikai vizsgálatok bizonyítják róla, h tetemesen csökkenti egy magzati rendellenesség kialakulását. A reklám ezt mondja, ebben nincs semmi etikátlanság véleményem szerint...
5. Arra viszont baromira büszke vagyok, h senkinek sem tűnt fel az utószinkron, mert eddig csak én gondoltam úgy, h jól sikerült :)

nathanp · http://loscatrachos.blog.hu 2009.07.20. 21:10:27

@o_see_as_i: de jó, hogy itt vagy! Az inkriminált mondat, hogy szedje a terhesség tervezésétől konkrétan benne volt a briefben?

o_see_as_i · http://kultblog.hu 2009.07.21. 10:42:59

nathanp: Őszintén? Fogalmam sincs, régen volt. Azt viszont kizártnak tartom, h én beszéltem rá őket, h legyen benne ;)

nathanp · http://loscatrachos.blog.hu 2009.07.21. 18:44:19

@o_see_as_i: no, ez az, szerintem ők beszéltek rá, mert a sales chartok tanulmányozása után rájöttek, hogy (1+9+12hónap)x felelős kismama x egységár

nathanp · http://loscatrachos.blog.hu 2009.07.21. 18:46:27

lemaradt a vége?
szóval kevesebb mint (n+9+12 hónap) x felelős friss feleség x egységár.

Működhet ez más terméknél is, pl. előzd meg az időskori szenilitást, szedd a senilaxot már a diplomaosztótól!
na itt jön be az etika. erről szóltunk, ill. próbáltunk szólni.

mapecke 2011.06.20. 11:14:05

Egy kicsit elemeztem a reklamot, a hivatalos weblap allitasait, meg a szamokat :

92% -al csokkenti az idekcső-elzáródás elofordulasanak gyakorisagat !!!
A reklam szerint, magyarorszagon vegzett kutatas szerint :

placebot szedo kismamaknal az elofordulas gyakorisaga : 2.4%
a Elevit -et szedo kismamaknal az elofordulas gyakorisaga : 0.19%

Ez tenyleg 92% -as kevesebb.

Hol van a problema ?

A hivatalos Elevit oldalon (www.elevit.hu/site/clinic.php) ez all :
"Magyarországon 1000 magzat-újszülött közül háromnál fordul elő ilyen fejlődési zavar."

1000 -bol 3 ... az 3 ezrelek.
Vagyis nem 2.4 % !!!!!!!!

Ezek szerint, ha nem szedsz Elevit -et ... akkor az elofordulas gyakorisaga : 0.003%.
Ha szedsz, akkor 0.19% !!!

Akarhogy is nezzuk, ha Elevit -et szedsz, sokkal nagyobb a valoszinusege, hogy a baba megszivja !!!
Cafolja mar meg valaki ... ennyire hulyenek nem nezhetik a nepet !!!

mapecke 2011.06.20. 11:34:04

Bar a placebo valami C vitamin volt !!!
En nem hinnem, hogy 10.000 (igen, tizezer) kismaman kiserleteztek volna, es megtiltottak volna nekik, hogy barmi mast szedjenek, pl. folsavat !!!
Ha ez igaz, akkor a vezeto orvosnak a bortonben a helye !!!

Normalis esetben a betegseg elofordulasa 3 ezrelek.
Normalis este az, amikor a kismama mindent szed, amit az orvos felir neki.
Folsav, vitaminok ... nem tudom.

A kiserlet kozben 2.4 szazalekaz elofordulas gyakorisaga, ami 24 ezrelek !!!
Hogyan lett 3 ezrelekbol -bol 24 ?

Akarhogy nezzuk, az Elevit jo dolog, de a szamokkal valami nem stimmel,
fel vannak fujva ... es az emberek megveszik, pedig szinte barmilyen
multivitamin es/vagy folsav ugyanazt a hatast eri el.

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása