Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A hét kérdése: Melyik söré lesz a magyar foci?

Ahogy jönnek az eredmények mind válogatott, mind pedig klubszinten, úgy lesz egyre élesebb a harca a magyar focisör státuszért. Merthogy nemcsak tévétársaságok küzdenek egymással a meccsekért, hanem a hazai sörmárkák is. A petőfis-népnemzeti vonalon nyomuló Soproni már egy jó ideje a hazai bajnokság névadó szponzora, ami ugyan egy kissé fura hangzást ad az NB1-nek (Soproni Ligának hívni egy nemzeti bajnokságot?), de jól illeszkedik a márkához. Ők a hazai bajnokság érdekesebb alakjaival, az azóta már küldföldre szerződött Waltnerrel, és a szintén oda tartó Bajzáttal készítettek borzasztóan unalmas és érdektelen szpotokat, amelyek az extrém rajongókon kívül szerintem nem nagyon fogtak meg senkit.

Az egyik ősi ellenfél, a Borsodi a nemzeti bajnokságból kiszorulva a válogatottra csapott le, és az MLSZ-szel kötött hosszú távú megegyezést a nemzeti tizenegy támogatására. Szerencsére itt nincs névszponzorság, különben simán el tudnám képzelni, hogy már rég Borsodi Magyarországként szerepelnénk a világbajnoki selejtezőkön. Ők épp most indították új focis kampányukat, amit a jövő héten majd a reklámszemle rovatban külön is kitárgyalunk. A közönségre, mint a csapat gólt bekiabáló tizenkettedik emberére építő film, és a hozzá kapcsolódó kellemesen hülye rövidebb darabok szerintem jól sikerültek, jól fogják meg a focihangulatot.

A ring harmadik sarkában az egykori győztes, az NB1 korábbi névadója az Arany Ászok ugrándozik. Ők egy darabig csak néztek hülyén, hogy a bajnokság és a válogatott nélkül mihez is kezdjenek, de aztán egy kifejezetten jó ötlettől vezérelve az amatőr foci felé nyitottak. Ennek csak egy része a nekem kissé laposka pom-pom lányos szpot (amin mellesleg nagyon érezhető a Friday Night Ligths hangulatának ügyes lenyúlása), sokkal fontosabb és okosabb húzás volt a részükről az amatőr vagy félamatőr focicsapatok támogatása. A plakátokon például szerte az országban az általuk támogatott csapatok mosolyognak, ami közel hozza az emberekhez a márkát. Ők hárman küzdenek most különféle eszközökkel az első számú magyar focisör címéért. Kíváncsi vagyok, hogy szerintetek ki jár előrébb. Nektek melyik sör ugrik be először a magyar fociról? Szavazzatok a jobb oldali boxban.

<

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr331339022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Taurusz 2009.08.26. 10:37:04

A focit sem, és a sört sem szeretem. Viszont az üvöltős reklám kimondottan elkerget az adott csatornáról, ez eddig a szintén üvöltős bank reklámnak sikerült. Szóval igen, átlépte az ingerküszöböt, sikerült erősen negatív osztályzatot kiharcolniuk nálam.

mildi 2009.08.26. 10:59:40

tökmindegy, maradok a fröccsnél, hidegben a forralt bornál

edkocsoki 2009.08.26. 12:02:10

Lehetne egy olyan válaszlehetőség, hogy "egyik sem", vagy mondjuk nincs ilyen, vagy ilyesmi?űMinden szarkazmus nélkül, komolyan kérdezem

Barbaar 2009.08.26. 12:18:11

Ha a kérdés az, hogy melyik magyar sört mennyire szeretem, akkor az Arany Ászok valszeg felfér a dobogóra, a Borsodi az alsóházba tartozik (pedig borsodi vagyok), a Soproni pedig nekem túl eurokonform, az egyik legrosszabb magyar sör (pedig korábban jó volt).

Elég gáz volt a Borsodi Liga, az Arany Ászok Liga és a Soproni liga név is. Nem engedném a névadó szopnzorságot. Legyenek csak mindhárman a magyar foci tánmogatói, nincs szükség egy ikonra.

EMU 2009.08.26. 12:21:11

"Nektek melyik sör ugrik be először a magyar fociról?" - sztem nem ez a kérdés, hanem, hogy mi ugrik be először a magyar fociról. Ebben a kontextusban azonban már nem az a kérdés, hogy vajon a sör és a foci összefér-e (nyilván), hanem hogy ehhez a focihoz vajon miért illenek éppen ezek a hazai márkák. Hát nyilván azért, mert csupa nívótlan, alsó kategóriás, rossz, borzalmas, ihatatlan minőségű léről van szó. Elég kóstolni, mondjuk német vagy cseh nyelvterületen már a sör szó használatát is kikérnék maguknak ezekkel a termékekkel kapcsolatban. (Ez alól a debreceni siker sem ad felmentést, az most kivételesen összejött, de pl. ugyanennek a csapatnak a bajnoki meccsei is nézhetetlenül rosszak többségében.)

reklámbuzi · http://addict.blog.hu/ 2009.08.26. 12:25:05

Persze aki kis á-val képes írni az Ászokot a válaszok között, az megérdemli, hogy éppen sörkeresgélés miatt lemaradjon az első debreceni gólról.

Ability · http://www.multibab.blogspot.com/ 2009.08.26. 12:28:20

Én az Arany Ászokat mondanám, tetszik, hogy az amatőr foci mellé álltak, és a reklám sem rossz. (És a sör is jó!)
A Borsodi Ligáról állandóan az RTL kLub és az ő hányingertkeltő közvetítése jut eszembe, amitől sírnom kell, csakúgy, mint a mostani "kiabálós" reklámtól. Úgy idegesítő, ahogy van!
A Soproni Liga elnevezés nem olyan gáz, bár ennyi erővel lehetne Debreceni Liga is!! Ott legalább van profi futball.
Szóval marad az AA!

EMU 2009.08.26. 12:37:20

@Ability: a sör is ízlik neked. Inkább így volna korrekt írni róla. Mert amúgy egy értékelhetetlen szar az AÁ is. Lassan itt volna az ideje, hogy ezt az országot végre sörivásban is pallérozni kezdje már valaki vagy valami, mert ez tarthatatlan, hogy a világ legrosszabb sörei nálunk vannak, még az itthon gyártott külföldi márkák sincsenek köszönő viszonyban sem az eredetivel, eközben meg a magyar ember lelkesedik ezekért, hiányérzete csepp sincs, sőt kifejezetten elégedett és szereti a sok kukoricadarából felélesztőzött levet. Szánalomház.

terasz9 · http://www.teremibalazs.hu 2009.08.26. 12:42:44

"Nektek melyik sör ugrik be először a magyar fociról?"

Heineken...
:)

Barbaar 2009.08.26. 13:05:35

@EMU: Abszolút nem értek veled egyet. Ez inkább ízlés kérdése. Nekem a német sörök egyszerűen nem ízlenek, sőt talán a legrosszabbak. Én szeretem a magyar söröket. A kedvenc magyar söröm nálam egy szinten áll a szintén nagyon jó dán sörökkel.
A német, holland, belga sörök nagyon EUkonformosak, hasonlóak és mű ízük van.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2009.08.26. 13:17:15

1) mi az a "magyar foci" - így együtt???
2) milyen eredmények? az, hogy egy togói, egy eritreai és egy antarktiszi csapatot verve főtáblás a Debrecen? hogy a magyar válogatott nem utolsó lesz a csoportjában? marha nagy eredmények, valóban. tipicsnij vengerszkij hozzáállás: egyszer feláll a farkunk és már pornószínészek akarunk lenni...
3) kié lesz a foci? együtt: aki többet ad érte és kevesebbet kér vissza. ilyen egyszerű.

Barbaar 2009.08.26. 13:22:55

@idelle:

Elég logikátlannak hangzana az, hogy tegnap utolsó előttiek vagyunk, ma meg már VB és BL döntőt játszunk, nem?
Lassan megyünk messzire.
Az elmúlt évekhez képest javulás látszik. Kétszer megvertük Máltát és Albániát. Nem nagy bravúr, de eredmény az elmúlt évekhez képest. A Debrecen megverte a svéd, az észt és a bolgár bajnokot. Ezek sem világrengető bravúrok (bár a bolgárok és a svédek sem gyengék), de korábban ez sem sikerült, inkább kiestünk moldáv, hotvát és svájci ellenféllel szemben.

EMU 2009.08.26. 13:29:06

@Barbaar: Elképzelni sem tudom, hogy Te eddig miket ihattál német sörök közül. Amúgy igazad van, ízlés dolga. A tiédet már ismerjük. Ha az "eukomform" mű íz alatt a valódi komlót és jó minőségű malátát érted, akkor tényleg kár ide sört készíteni, AÁ mindent vihet, persze, annak valóban nincs köze az ilyen szarságokhoz. S bár német sörökről nem írtam, csak német nyelvterületről, de nekem a cseh sörök jelentik a topot, nem az itthoni pancsolással tönkretett Kozel, hanem akár a Szlovákiában gyártott is, persze a valódi cseh az igazi, de ott akármit iszom, fölényesen jobb bármelyik hazai löttynél. Szóval az a véleményem így ismeretlenül is, hogy nincs igazán közöd a sörökhöz, nincs hozzá ízlésed és nem is látod át a nemzetközi piacot, máskülönben ha csak az egyik is stimmelne, nem írnál ilyet. Üdv

EMU 2009.08.26. 13:36:10

@Barbaar: Menj ki egy magyar bajnokira, ott nem Máltát verik a magyarok, meg Albániát, meg nem svéd és bolgár bajnokot vernek, hanem szégyenteljes ügyetlenkedést látsz ultrabunkó szarházi közönség körítéssel. No ehhez illenek a magyar sörök meg a fogyasztóik. No de futballhoz, mint egyetemes, népszerű sportághoz? Magyar focihoz, ahhoz igen, ez igaz. Olyanok is a söreink.

tárhejj · http://atarhely.hu 2009.08.26. 13:39:30

Nem szeretem a sört ,de a frappáns reklámot megnézem.

Chalabre (törölt) 2009.08.26. 14:31:03

Nekem valahogy olyannyira nem illik a sör a futballhoz, mint a cigi a Forma 1-hez.
Egészségünkre!

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2009.08.26. 22:31:32

@Barbaar: önáltatás. amíg kizárólag tolvajok és hiénák tevékenykednek a magyar labdarúgásban, addig nem várhatunk semmi jót.

volt Videotonunk 84-85-ben? volt. mi lett belőle? semmi. volt világverő válogatottunk 85-86-ban? volt. mi lett belőle? 0-6 az elvtársaktól. volt Fradink 95-96-ban? volt. mi lett a csaknem egymilliárd forintból? mailbui nyaralás a vezetőknek, és nb-II a csapatnak.
álmodozni jó. de a felnőtt ember nem gyerek...

Barbaar 2009.08.27. 07:45:29

@EMU:

Az igaz, hogy cseh söröket nem nagyon ismerek, de sok német, és dán sört ismerek, emellett néhány más országból származót. Nem tudom mit akarsz mondani azzal, hogy közöm sincs a sörökhöz, hiszen nem ismerhetsz. Nagyon szeretem a sört, de válogatós vagyok, nem iszom meg akármilyet. Leírom az ízlésemet, de nem tetszik, hogy ilyen lekezelően írsz, csak azért, mert neked van egy ízlésed.

Kedvenc söreim a Carlsberg, a Zipfer és a Kőbányai(!). A Kőbányai mellett nem sok olyan sör van, amely igazi régi recept alapján készül. Nagyon szerettem régebben a Bivalyt, aztán kb. 1-1,5 éve elrontották a receptet, azóta nem iszom. A Soproni is jó volt, aztán ebből is eukonform műsört csináltak.
Nem vagyok megrögzött ember, és ha újat látok kipróbálom. Így jártam a Pilsner Urquellel is, kértem 250 Ft -ért egyet (0,33-as), hogy kipróbáljam, leültem, majd egy korty után visszaadtam a kocsmárosnak és kértem egy 150 Ft-os Kőbányait. Pedig sokan szeretik a Pilsnert. Ez ízlés kérdése.

Barbaar 2009.08.27. 07:48:20

@EMU:

Természetesen szoktam nézni magyar bajnokikat, és tudom, hogy milyen a hangulat. És járok megyei szintű meccsekre is, szóval otthon vagyok a témában.
Szerinted akkor a jelenlegi helyzetből úgy lehet kilábalni, hogy rögtön megynyerjük a 2010-es VB-t?

Barbaar 2009.08.27. 07:57:08

@idelle:

A korábbi hozzászólásodban elégedetlenkedtél a mostani eredményekkel, erre reagáltam, nem a tolvajlásokra.
A tolvajlások persze megvannak, ezt elismerem, de mind válogatott-, mind klubszinten léptünk egyet előre, és ennek örülök.
A Fradi elszórta a keresett pénzt, pedig legalább a magyar bajnokságban rendszeresíthette volna magát az élen, de nem ők jártak így egyedül. Volt a BL-ben a Maribor, a Molde, A Sturm Graz, a Grasshoppers stb., akik azóta eltűntek hazai bajnokságaikban. Most a Rosenborg van példaképként tűzve a Debrecen elé, vagy sikerül vagy nem.
Emellett ha nem lopnak is előfordulhat, hogy nem sikerül ismételeni, hiszen lehet egy-két rossz és drága igazolás csinálni, ami elviszi ezt a kis pénzt. Ilyet a legnagyobbak is elkövetnek (Shevchenkó a Chelseaben, Quresma az Interben, Veron és Forlan a MU-ben stb.), csak ott van miből.

Én örülök a jelenlegi eredményeknek, akár lesz folytatása, akár nem. Tudom, hogy ebből a rossz helyzetből időigényes kikecmeregni és nem nyerünk VB-t. Örülök a mostnak és drukkolok a jövőnek, és nem csak bírálok. Köztudott, hogy ma Magyarországon mindenki ért a focihoz, és mindenki szeret beleszólni. Én nem teszem. Nem lázongok, hogy miért ezt játszatja Koeman, miért nem amazt, miért ilyen felállásban stb. Csak drukkolok, hogy sikerüljön nekik minél több dolog.

rhynn · http://comicbooks.blog.hu 2009.08.31. 11:14:23

Még egy szereplő fog megjelenni a piacon, meg nem erősített hírek szerint újra lesz Fradi Sör, kicsit jobb minőségben.

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása