Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Kevésbé szexi egy félkarú nő?

Talán vannak közöttetek, akik emlékeznek még a Wonderbra 2000 körül futott hirdetésére, amelyről egy csinos nő nézett ránk kihívóan egy szál melltartóban, miközben azt mondta: Nézz a szemembe. Mondom a szemembe. A reklám akkor nagy sikert aratott, sokan, sok helyen hivatkoznak rá azóta is. Nem véletlen, hogy a CAP 48 non-profit szervezet is ehhez a reklámhoz nyúlt vissza, amikor elkészítette a saját, a fogyatékkal élők elfogadását segítő, arra felhívó hirdetését. Ezen a korábbi reklámhoz hasonló beállításban láthatunk egy szintén csinos nőt, aki ugyanolyan kihívóan néz ránk, és ugyanazt mondja, mint az előző modell. Ennek ellenére valószínűleg senki sem a melleit nézi először, hanem a hiányzó karját, ami persze szándékosan úgy is van fotózva, hogy magára vonja a tekintetünket. Ennek ellenére működik az ötlet, és ha tud egy kis figyelmet generálni a probléma körül, talán ez a kis manipuláció is elnézhető. via:creativecriminals

 

Ha érdekelnek a reklámok, kövesd az addictot a facebookon is.

Címkék: szex botrány

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr322298808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

reklámbuzi · http://addict.blog.hu/ 2010.09.15. 22:14:34

Ugye nem fogunk elmenni primitív sunázásba. Ugye nem!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.09.15. 22:26:43

Hát ha ilyen szép arca van, akkor tuti az.

geert 2010.09.15. 22:29:55

@reklámbuzi: barátom, ezt nevezik elfogadásnak, azonos mércének. :)

mimindannyian · http://wmiki.blog.hu/ 2010.09.15. 22:33:17

Persze, hogy kevésbé szexi. Miről szól a szexiség? Arról, hogy genetikailag ÉS fizikálisan vonzó alany utódnemzésre és felnevelésre. Félkézzel már nem ideális erre a szerepre, tehát kevésbé szexi.

Sorry gyerekek, legegyenlőbbek a kommunizmusban voltunk, de az se volt olyan jó. Tessék már szembenézni a tényekkel, nem minden sztereotípia hamis.

Mangerd 2010.09.15. 22:36:26

Nálam egy képernyőre az oldalból pont a melltartó aljáig fér a kép. Így először nem is láttam a hiányt. Kétségtelenül szép hölgy.

Viszont nekem nagyon nem stimmel a fej a testhez. Letenném a nagyesküt, hogy a szép arcú hölgy és a félkarú nő két különböző személy!

Valoda · http://nyelvmanias.blogspot.com 2010.09.15. 22:37:15

Dugni jó vele, a vele való mutatkozáshoz meg előbb-utóbb hozzá lehetne szokni. Najó, félre a tréfával, le a megkülönböztetéssel! Fúúúj... :D

unbassearth 2010.09.15. 23:11:59

@Mangerd: nekem is van egy ilyen fura érzésem... ha megnézed a teste bal oldalán a haj és a váll találkozását, már ott "indul felfelé" a csuklyája, de mintha a feje és így a nyaka, ehhez túl messze lenne:S fura...
minden esetre szexinek szexi ez a nő, de párválasztás szempontjából mimindannyian-nal értek egyet.

soproni1 2010.09.15. 23:54:27

Feleséget valahogy tudatosan választ az ember, gondolva az utódok tulajdonságaira is. Legyen barna szemű, szép lábfej,szép kéz, ne szemüveges, dús haj, szépen rajzoljon, énekeljen.
Ha genetikailag van handicap, akkor az utódok is megsínylik majd. Persze nehéz, hogy a kiválasztott nő elvárásainak mi is megfeleljünk. És akkor még ott a rizikó, hogy a gyerek valamely rokon génjeit örökli.

daraltbel 2010.09.16. 00:20:58

Vannak akik direkt erre buknak.
Én azt mondom, jobb, mintha dagadt lenne.

hengerfejtömítés 2010.09.16. 00:26:06

@daraltbel: Oké, de mit csinálsz ha meghízik?

daraltbel 2010.09.16. 00:45:29

Egyébként mit akar elérni ez a plakát?
Érezzem rosszul magam, mert az én csajomnak minden végtagja megvan?
Vagy hagyjak fel végleg a párkereséssel, mert hiába van két szép szemem, úgyis mindenki csak a kezem csonkját látja meg?

Nem igazán érzem hasznos üzenetnek egyiket sem. Mondjuk ha a csaj csonkasága helyett a szépsége lenne kihangsúlyozva, talán lenne értelme.

2010.09.16. 05:44:38

@mimindannyian: Ez jól hangzik, csak némileg ferdítés. Egy csonk nem csak genetikai problémát jelenthet, elveszthette balesetben is, arról nem is beszélve, hogy még ha így is született az alany, korántsem biztos, hogy átörökíti testi fogyatékát a gyerekére. Tehát ez az érv rögtön kiesett.
Egyébként értem, hogy mit akartál mondani, a férfi-nő közti szexualitás bizony ösztönszinten működik (hormonok), úgyhogy kár agyalni, meg tervezni. Senki nem befolyásolhatja pl., hogy számára milyen testalkatú nő/férfi vonzó.
Amennyiben viszont megvan a kémia, emberileg is megüti a mércét és azért lesz elfelejtve, mert fogyatékkal él, az bizony TUDATOS döntésből származó önzőség.

2010.09.16. 05:49:04

@soproni1: Ez érdekes. Kíváncsi lennék, hány ember 'szortíroz' úgy társat, ahogy - gondolom - te csinálod. Szép kéz-és lábfej, ének-és rajztudás, jó szem, dús haj? Ez jó :) Láttad a Gattaca c. filmet? Ez jut eszembe és remélem, hogy egy darabig még nem valósul meg...

Szelid sunmalac 2010.09.16. 08:02:00

Hat pedig en is sunaznam! Plusz ha beszolok, megutni sem tud...

Zerstörer 2010.09.16. 08:09:16

Iszonyatosan nagy emberi hibám nekem, hogy nem tartom a nyomorékokat szekszinek.

Donor 2010.09.16. 08:45:09

@queensryche: Tévedsz. Az hogy egy fogyatékos nem kívánatos, az nem önző tudatos döntés, függetlenül attól hogy genetikai vagy balesetből kifolyólag rokkant. Ez az evolució. A hibás egyedeket minden élőlény ösztönből kerüli, függetlenül a hiba okától. Ennek egyszerű a magyarázata. Aki hiányos bármi okból, az a nagy számok törvénye szerint nem annyira életképes mint az aki ép. Függetlenül attól milyen túlélési stratégiát követ, az evolucióban az a sikeres aki képes életben maradni, márpedig egy ilyen hiányosság erős jelzés hogy a hölgy nem annyira sikeres ebben.

Egyébként a kockázat vállaló fiatal férfiak is ezért olyan vonzóak a nőknek. Ha a menövekedett kockázatok mellet képes életben maradni, az egyértelmű hogy az evoluciós szempontból előnyben van, és képes az utódokat is megvédeni.

Hangyasav 2010.09.16. 08:46:00

Kicsit elcsúszott ez a reklám, vagy tényleg, vagy az én fejemben. A következő a problémám: ha szeretek egy nőt, és elveszíti a karját, pl. balesetben, attól nem lesz kevesebb, és valószínűleg mindenki egyetért abban, hogy ezért elhagyni valakit elég görény dolog. Nyilván, mert szeretem, számomra nem lesz kevésbé vonzó, mert nem csak a testét nézem, hanem emberként kezelem. De éppen ezért nem fogom kifutóra küldeni, hogy versenyezzen a céltenyésztett 0-ás méretű modellekkel.
Ha megismerkedem egy helyes, csinos, vonzó nővel, és van valami testi fogyatéka, nyilván ez is mérlegre kerül a végső döntésben, hogy együtt leszünk-e hosszan, vagy szexelünk-e, stb. De valamire való ember nem ezért, és nem is ennek ellenére választ társat.
Szóval a szexiségre kihegyezni azt a dolgot, hogy kevesebb-e egy ember a testi fogyatéktól, az számomra nagyon fals dolog.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2010.09.16. 08:49:30

@mimindannyian: "Miről szól a szexiség? Arról, hogy genetikailag ÉS fizikálisan vonzó alany utódnemzésre és felnevelésre."

ezzel szemben sok, fizikálisan nem annyira vonzó alany ontja a csemetéket, miközben a fizikálisan vonzó alanyok két dubajozás között nyafognak a plázában, mert nagy a gyerekzsivaj.

"Tessék már szembenézni a tényekkel, nem minden sztereotípia hamis."

te hülye vagy, mint a seggem. ez nem sztereotípia, hanem hasonlat, viszont igaz.

***

a témához: sajnos a fogyatékos emberekhez való hozzáállásunk saját félelmeinket tükrözi.
egyrészt azt, hogy nem szeretnénk "olyanok" lenni, másrészt azt, hogy emberileg hogyan közelítsünk hozzájuk, hogy ne bántsuk meg őket, viszont - persze, csak ha kell - segítsünk.

pedig az ügy nem annyira bonyolult. az én apám vak, és gyakran előfordul, hogy átkísérik az úttesten, pedig nem is arra akart menni. ilyenkor megköszöni, és kis idő után visszamegy.
szóval csak egy kérdés lett volna, hogy "segíthetek-e".
a testi fogyatékosok nem hülyék, csak nincsen meg vagy nem működik jól valamelyik testrészük, szervük. magyarán tényleg ugyanolyanok, mint mi... ;-)

2010.09.16. 09:13:24

@Donor: Igen, én is ugyanezt gondoltam néhány éve, aztán egyszer csak körülnéztem - az emberek és nem a vadonélő állatok között - és azt láttam, hogy ez az evolúciós terv vagy nagyon félresiklott, vagy pedig egyszerűen csak kezdenek megjelenni a 'hibák', ahogy megyünk előre az időben. Az erősebb kutya baszik elvet alapul éve az ide kommentelők nagyobb rész kihullott volna, ha nem ma és nem így élne ilyen genetikai állománnyal.

TantóNéni 2010.09.16. 09:27:38

@soproni1: ne legyen szemüveges.
Hát ezen jót röhögtem. Hány éves vagy kisfiam, 11? Húzzál tanulni de gyorsan különben anyád leveszi a szemüvegét és jól elveri a fenekedet.

Donor 2010.09.16. 09:47:08

@queensryche: Hát igen. Szerintem is nagyon nem működik a természetes szelekció a világ civilizáltabb felén. És most nem a képen látható hölgyről beszélek, mert a fogyatékossága ellenére még mindig versenyben van (él, és képes az utódnemzésre, nevelésre mégha hátrányos helyzetben is van), hanem arról hogy olyan betegségeket és genetikai rendellenességeket is tudnak gyógyítani illetve tünetmentessé tenni, elfedni a természetes szelekció elől aminek a tovább örökítése nem lenne éppen célszerű. A szépészeti műtétek is jócskán félresiklatják az egészséges evoluciót.

Meg ugye az sem egészséges, fejlődés jele, ha az amúgy meddő embereket művi úton juttatják utódokhoz, mert ezek a hátrányos, és természetes körülmények között gyorsan kivesző tulajdonságok halmozódnak és egyre rosszabb lesz.

Nem vagyok híve annak hogy mesterségesen szelektáljuk bármilyen szempont alapján, (ahogy Hitler tette) de annak sem hogy túlzott előnyhöz juttassunk életképtelen egyedeket.

Persze hosszútávon nem probléma mert a hibák halmozódása miatt előbb utóbb kezelhetettlen lesz az egész minden tudományunk ellenére.
Én is a Gattaka féle megoldástól félek. Azért hogy a hibás halmozódásokat megszűntessék mesterségesen szelektálnak, ami viszont beláthatattlan következményekkel jár.

Ha ez bekövetkezik akkor fogok csatlakozni valamelyik technológia tagadó Amis közösséghez :))

vezereger 2010.09.16. 09:47:34

A plakát üzenete és az emberi reakciók SOSEM találkoznak sajnos, egy igen egyszerű ok miatt.

Az ember figyelme - és mivel az érzékelésünk nagy részét szemmel végezzük legelső megközelítésben - tejlesen természetesen, minden hátsó szándék nélkül ugyanúgy működik, mint az összes szemmel rendelkező élőlényé.
Arra reagál AMI ELTÉR A MEGSZOKOTTÓL. (Igen a nagybetűt is ezért használjuk a mondat közben, mert kiugrik és azonnal oda fixálja a tekintetet, ezáltal ha ügyesen alkalmazzuk a szövegkörnyezetre is felhívja a figyelmet)
PÉLDÁUL:
Az amóba éles fényre odébb megy, a legelésző antilopok azonnal jeleznek, a a távolban ragadozó tűnik fel, aragadozó a sérült, beteg, öreg, fiatal - ELTÉRŐ - állatra koncentrál.

Pont ezért nem fog egy férfi egy nagymellű nő szemébe nézni, hiába hiszi azt az illető hölgy - "hahó itt vagyok fenn" - hogy képes lesz elvonni a figyelmet a leglátványosabb testi jellemzőjéről. Nem sikerülhet neki, ha egyébként nem visszataszítőan csúnya, még csadorban is a ciciket fixirozza az egészséges férfi.
Teszi ezt mindaddig amíg valamely okból nem válik megszokottá - esetleg érdektelenné - az illető hölgy, mert onnan kezdve esetleg a szemébe (is) néz.

Ugyanezen okból fogunk jól emlékezni az utcai tömegtől vagy saját megszokott környezetünktől eltérő emberekre és az eltérést mint jellemzőjét fogjuk vele összekapcsolni, és ugyanezért nem figyelünk fela környezetből ki nem rívó, abba beleolvadó személyekre.

Jimmi Jumpra mindenki emlékszik, a jellegzetes piros sapija miatt, de egyetlen randalirozó, a pályára behatoló egyénre - szándékosan nem írok szurkolót, mert ezek nem azok - sem emlékszik senki, pedikg kb ugyanannyi ideig látszottak a képernyőn/UTE-FTC gy.k./ Naná, hogy nem mindannyian ugyanúgy néztek ki...

Tehát bármenyire is szeretné azt egy bármilyen fogyatékkal élő, hogy ne a fogyatékossága legyen a vele összekapcsolható elsődleges megfigyelés és fogalom, ez hiú ábránd.
Több évmillió berögzött rutinja dolgozik ellene, amit nem lehet szép szavakkal legyőzni.

Szputya 2010.09.16. 10:21:43

Kérdeznék...
Azoktól, akik szerint nem szexi ez a hölgy a képen...
Van egy nagyon, de nagyon szexi barátnőjük, mindene ép... aztán balesetet szenvednek, melyben elveszíti a karját... Kirúgnátok?

ged 2010.09.16. 10:31:31

@Szputya: jajj, ez a tipikus prosztó lesarkítás amit csinálsz!
Ha nincs keze, kevésbbé lesz szekszibb, ez egyértelmű. Hogy kirúgják-e, azt már embere válogatja.

Egyébként meg kurvára nem izgulok rá egy kézcsonkra, lehet, hogy te erre ejakulálsz, de nem szekszi.

manókomment · http://kakofon.blog.hu/ 2010.09.16. 10:33:53

"ha tud egy kis figyelmet generálni a probléma körül, talán ez a kis manipuláció is elnézhető" - miféle manipuláció? ő ilyen, így kell (vagy lehet) szeretni. mitől manipulatívabb, mint egy ép nő csöcsközpontú fotója? vagy ez a "manipulatív" szóvicc akart lenni? :/

Jó Estét 2010.09.16. 11:05:32

@Szputya: perszehogy nem, de lehet egy egyestes temara nem mennek bele vele, mert biztos vagyok benne, hogy nekemis idobe tellne hozzaszokni. De ha megismerkednek egy kedves aranyos lannyal, akinek ne adj isten hianyzik az egyik keze, de amugy imadnivalo nem hinnem, hogy ez lenne a perdonto. Biztos negativ, de ha van mivel kompenzalnia, akkor nem ez lenne a perdonto.

Jó Estét 2010.09.16. 11:06:08

@Jó Estét: marmint nem a baratnommel nem mennek bele egyestesbe, hanem egy testihibas lannyal, csak nem tudok fogalmazni...

Kismacska (BELLA) 2010.09.16. 11:12:25

@Szputya: ahogy egy előttem kommentelő mondta, ne keverjük a szezont a fazonnal. Totál más, mikor belezúgok valakibe, akivel együtt vagyok és UTÁNA baleset éri, mint hogy így ismerem meg és vagy el tudom fogadni így, vagy nem.

Könnyen előfordulhat, hogy a vonzalom így ki se alakul és nem azért, mert jaj de gonosz, hanem mert nem tetszik neki az illető. Ilyen egyszerű. Akkor most utáljam azokat, akik a duci nőket nem szeretik? Áhh, ízlés dolga, egyszerűen valaki erre izgul, valaki arra. Ettől szép a világ. :)

Coffeyville (törölt) 2010.09.16. 11:14:14

soproni1: gondolom, neked nincs feleséged. Ha van, akkor szegény ő.

Mennyi látens náci van itt!

El Visco Stello (törölt) 2010.09.16. 11:35:11

Vajon vonzó-e a hölgy, vagy esetleg egy hárpia?
Nekem fontos.
Mindenesetre így elsőre fölkeltette a figyelmem.

Klaravagyok 2010.09.16. 11:48:06

Ne legyen szemüveges, és tudjon énekelni.. Hát ez hatalmas. És ha egy nő leírja, hogy legyen izmos, magas, tudjon hegyet mászni, és persze keressen jó sok pénzt, mit kap a pofájába. :D Gondolom kedves soproni1 még nőt csak messziről láttál. Mert akkor tudnád, hogy senki sem tökéletes!!! Hú de ideges lettem :D

Jó Estét 2010.09.16. 12:01:18

@Claire!: engem is izgat ha egy csajnak szep az enekhangja, buzi-e vagyok? :D Mondjuk nem ez az elsodleges szempont a parvalasztasban nalam :)

Jó Estét 2010.09.16. 12:04:46

@Claire!: en izmos vagyok, magas vagyok, tudok hegyet maszni, es kurvajol keresek, jarunk?

kf85 2010.09.16. 12:43:02

Hát egy kicsit úgy látom elkalandoztunk az alaptémától, az evolúció a sunáznám meg a stb... fele. De mindegy akkor kalandozzunk.

Az evolúció vonatkozik a növényekre állatokra meg az emberre is, de a mai emberi társadalomra azért nagyon bajos már ráhúzni ezt az elméletet.

A "Sunáznám" -hoz nincs hozzáfűznivalóm.

A párkapcsolatok (az egy éjszakás "témázgatást" kivéve) szerintem azért úgy kezdődnek, hogy megismerkedsz az illetővel. Tegyük fel nincs meg az egyik keze(de lehetne mondjuk 130 kilós is). Ízlés dolga, de azért a nagy többségnek először ez a tulajdonság nem tetszik. Taszítja őket a dolog, mert ugye az illető nem olyan mint a "hibátlan" emberek. (Egy darab hibátlan ember sem létezik). Ha a két személy szimpatikus egymásnak és tudnak érdemben kommunikálni, akkor egy idő után, a testi hiba már nem lesz zavaró. Ha esetleg összejönnek akkor meg már abszolút nem szerintem.
Ezelőtt valaki példálozot avval hogyha a párod baleset éri, ÉS... Nincs és. Ha a kapcsolatotok olyan marad mint amilyen volt és fel tudjátok dolgozni MINDKETTEN a történteket akkor nincs baj.

Na és akkor az alapkérdés. A választ messzemenőkig az ember ízlése dönti el. Nekem például a 160-170 cm körüli vékony, sportos, nem eltúlzott idomokkal rendelkező lányok tetszenek. (gondolom vagyunk evvel így egypáran). Ez a lány igazából nagyon szexi. Az a tény, hogy az egyik keze hiányzik, ront az összképen, de attól még nem lesz csúnya nő. Sok olyan dolog van amiket sokkal nehezebben viselnék el egy nőn, mint ezt a testi hibát.

kf85 2010.09.16. 12:50:35

jaja meg el is felejtettem. Ugye a születendő gyerekek. Nem hiszem hogy több esély van arra hogy mondjuk ez a nő beteg vagy testi hibás gyereket szüljön, mint egy 50 kilós saját magát hányató, fogyitabikon élő topmodell. (Félreértések elkerülése érdekében semmi gond a topmodell szakmát űzőkkel, de van ilyen is. )

El Visco Stello (törölt) 2010.09.16. 13:38:10

Komolyra fordítva: Nekem a hölggyel semmi problémám. Magammal van. Félek, hogy nem tudnám jól kezelni a dolgot. Vagy megbántanám, vagy túljátszanám a "nincs itt semmi gond"-ot. Pedig van. A hölgynek hiányzik az egyik keze és ez nem természetes. Sem nekem, sem neki. Nekem azt a dolgot kellene természetesen kezelni, ami nem természetes és neki ezzel együtt kell élnie.
Végsősoron, hogy én elfogadnám-e őt, az nem kérdés, elfogadnám. ...hogy ő el tudna-e engem fogadni az alapján, hogy én hogyan állok az ő problémájához, na ez itt a kérdés.

Balance Of Power 2010.09.16. 14:08:04

Sokat jartam az utobbi idoben az OORI-ba. Ott a normal rehabilitacios kepgaleriak mellett ki van teve 2 PR-plakat is: gyongyoru no es tagbaszakadt testepito - mulabbal. Az a durva, hogy elso blikkre az ember eszre sem veszi, hogy "nem stimmel" valami a kepeken. Nekem is tobbszori nezesre esett le. A no vonzereje utana sem csokkent semmit, mint ahogy az itteni kepen lathato noe sem.
Ha ennek a reklamnak az a celja, hogy elgondolkodtasson, ugy szerintem eleri a celjat.

Balance Of Power 2010.09.16. 14:13:50

@Claire!: A szemuveges nok szerintem sokkal vonzobban tudnak lenni, mint a nem-szemuvegesek, ezert is vagyok kontaktlencse-ellenes. Ha a foton lathato nonek szemuvege lenne, eszre sem vettem volna, hogy csonka a karja.

Andy_Throw 2010.09.16. 15:42:27

szerintem simán lehet sexi...van egy olyan érzésem, hogy a túlsúlyos hölgyekkel szemben több az előítélet

ennyit_mara 2010.09.16. 23:04:35

@vezereger: érdekes, hogy sztem megfogalmaztad a lényegét, és ez senkit nem izgat :D sokkal fontosabb megvitatni az élet olyan nagy kérdéseit, mint hogy lehet e jó nő egy csonka karú, egy szemüveges, vagy egy kövér nő? morálisan elítélendő e elhagyni egy balesetet szenvedett kedvest? illetve kiváló lehetőség kifejteni az evolúciós elmélet helyességéről vallott nézeteket, melyeket egyébiránt személy szerint én is osztok. a párválasztás lényege, hogy "genetikailag ÉS fizikálisan kompatibilis, tehát vonzó alanyt keresünk utódnemzésre és felnevelésre." ajánlott irodalom: Szendi Gábor A nő felemelkedése és tündöklése.
"A szépség a termékenység reklámja."

A MÁSSÁG PEDIG vonzza a szemet. A plakáton szereplő hölgynek ugyanúgy nem fog senki a szemébe nézni, ahogyan az eredeti printen szereplő Eva Herzigovának sem néztek a szemébe, csak más okok miatt.
www.01men.com/editorial/406601/culture-art-spectacle/?di=9&play=0

Szerintem arra megy ki a dolog, hogy, bár valóban lehetetlen, hogy ugyanúgy érezz egy fogyatékos személy iránt, mert van egy ösztönös figyelem a MÁSSÁGRA és egyfajta önkéntelen taszítás érzet, mégis arra kérünk, hogy ezen emelkedj felül, és viselkedj úgy, mintha "normális" emberek lennének. Győzd le több évmillió berögzött rutinját! például vedd fel őt a melóra. egy bicegő szövegíró is lehet tehetséges szövegíró :)
"Pour que le handicap ne soit plus un handicap." Hogy a fogyaték ne legyen többé akadály.
ennyi

a fejét meg tényleg kár, hogy ilyen bénán tették rá. de semmi se lehet tökéletes... ez a reklám csak jó :)

vezereger 2010.09.17. 09:55:32

@ennyit_mara: Érdekes? Maximum annyi, hogy mindenkinek más jut ezsébe ugyanarról, mást tartanak lényegnek, más a fontos számukra.
pl: 1. hozzászólás, sunáznám volt már?, féllábbal is lehet biciklizni meg ilyenek ;)

Nem vagyunk egyformák, a többiek meg mind hülyék nem? :D

Dr. Jula Watson 2010.09.18. 23:20:12

A gyerekek ellátása miatti aggódás azért eléggé a saját korlátoltságunkat tükrözi. Nem több, mint puszta félelem. Ismerek olyan embert, akinek nem fejlődött ki az egyik kézfeje, mégis sokkal többmindent meg tud csinálni, mint egy olyan, aki egész nap a gép elött ül, és csak pötyög a billentyűzeten. Hozzátenném, hogy diplomás emberről van szó, aki még abban az időben szerezte meg, amikor még nem vágták az ember után, mint manapság. És ismerek ilyet nőben is. Náluk sokaknak fel sem tűnik a hiányosságuk, van, hogy csak nagyon hosszú idő után veszik észre, hogy valami nem ugyanolyan, mint másoknál.

Az meg, hogy mennyire szexi, az szerintem teljesen szubjektív dolog.

NORBERT · http://norbert.blog.hu 2010.09.20. 20:56:20

Nagyon őszintén én a mellet néztem meg előbb.

Aztán vettem eszre a karját.

Ja, és igen, szexi.

Ha tényleg nem ugyanaz a fej es az test, akkor a leheto legnagyobb öngól ez.

JoeHorseDick · http://kifordultvilag.blog.hu 2010.09.20. 23:40:49

en.wikipedia.org/wiki/Amniotic_band - nem egy rockegyüttes, hanem a csaj születési rendellenességének oka.

f.domino 2010.09.23. 00:40:13

Azért az tetszett, ahogy valaki megmagyarázta genetikailag, hogy a kockázat kereső (tehát felelőtlen) palik miért ígéretesek. Ugyanezen kommentelő szerint (bocs, nem keresem vissza) szintén genetikailag kódolva van, hogy a fogyatékos nő kevésbé alkalmas az utód ellátására.
Szerintem meg egyrészt az nyilván kódolva van, hogy olyan párt válasszunk, akit alkalmasnak tartunk az utódokról való gondoskodásra, azonban szerintem ebbe belefér, hogy olyan partnert keresünk, aki MENTÁLISAN is (vagy éppen első sorban mentálisan) alkalmas erre. Márpedig egy értelmes, agilis, talpraesett nő (merthogy én férfi volnék) a szememben alkalmasabb erre - még ha hiányzik is az egyik karja - mint, egy testileg tökéletes, aki viszont sík hülye. Akire a kocsimat sem bíznám, nem hogy a gyerekemet.
Másrészt, ha meg már itt tartunk (felhasználva a kockázat keresők analógiáját), valaki, aki egy ilyen súlyos problémával (mint a fogyatékosság) meg tudott birkózni, és ennek ellenére normális életet tud élni, az nyilván mentálisan erős, és könnyű szerrel meg fog birkózni az élet (az utódok gondozása) során felmerülő, ehhez képest apró-cseprő problémákkal is. Tehát ha így vesszük, pont hogy plusz pontot érdemel.

mzperxx 2010.11.13. 21:13:18

test és fej ugyanaz, múltkor láttam vele riportot egy német adón. német nő, a riportban még vonzóbb, hús vér nő, kb 35 éves lehet, nem tudok németül, nem tudom, mitől vesztette el a karját. a riportban nem tűnik ilyen vékonynak. a riport fele arról szólt, hogy járkált egy bevásárlóközpontban, a kamera meg figyelte, hányan veszik észre a karját, és milyen arcokat vvágnak. egyébként érdekes szakmája van, lakberendező vagy ilyesmi (ennyit kihámoztam a feliratozásból)

Muse · http://muse.blog.hu 2010.11.21. 11:49:08

Szerintem ez a nő a hiányzó karja ellenére is gyönyörű.
Arra válaszolva, hogy vajon egy fogyatékos ember képes-e utódokat a világra hozni, felnevelni egy gyermeket, teljes életet élni: mindkét szülőm fogyatékos, édesanyámnak a bak karja hiányzik a könyökétől, édesapámnak a bal lábát amputálták. Egymásba szerettek, van három egészséges gyerekük, tisztességesen, okosan neveltek fel minket, és olyan természetességgel viselik a fogyatékosságukat, hogy sokan észre sem veszik elsőre, hogy valami nem stimmel.
Anyukám nagyon csinos volt fiatalkorában, és igen, még úgy is megfordultak utána az utcán, hogy az egyik karja hiányzik!

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása