Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Sportkocsiból kerekesszékbe

Az ittas vezetés mindenhol komoly probléma, de a Braziliában a hírek szerint az átlagnál is nagyobb gondot jelent, köszönhetően annak, hogy a fiatalok többnyire egyáltalán nem tartják elítélendőnek, ha valaki ittasan ül a volán mögé. Ezért az egyik helyi szervezet egy rendhagyó akciót szervezett, amelynek keretében egy traiert autók helyett kerekesszékekkel pakoltak meg. A kocsiszállító a kampány ideje alatt nagy feltűnést keltve bejárta egész Sao Paolo tartományt, elég kíméletlenül és félreérthetetlenül demonstrálva azt, hogy az olyannyira áhított autók üléséből nagyon könnyű átkerülni egy másik járműbe, ha az ember túlzottan könnyelmű. Azt hiszem így az ünnepi szezon közeledtével nem lenne baj, ha a trailer Magyarországra is ellátogatna.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr392503278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

WorthyGirl 2010.12.09. 16:54:57

húú, elég rémisztőek ezek a székek, csak lesz némi hatása a száguldozó fiatalokra...

subtotal 2010.12.09. 18:45:07

Mikor 2009 elején voltam SaoPaulo-ban, már akkor is tetszett ennek a VW Truck-nak dizájnja, a város viszont katasztrofálisan sz@r.

Bali01 2010.12.09. 19:17:28

@subtotal: Inkább kiábrándító....

subtotal 2010.12.09. 20:50:21

@Barby73: kiábrándító akkor lett volna, ha előzetesen lettek volna elvárásaim. :)
De SP 'csak' egy 22 millió ember által lakott végnélküli, mindenféle településrendezést nélkülöző katyvasz, ahol:
- a helyiek azt mondták, a laptopot ne lapotoptáskában vigyem
- a taxis azt mondta, most inkább felhúzza az ablakot, mert megálltunk egy kereszteződésben
- az épületek 90%-a olyan stílusú, mint nálunk a faluvégi putrik
- minden egyes nap esik
- csak én lepődtem meg azon, hogy egy homelessen csak egy mocskos takaró volt
- az irodaházat gépfegyveresek őrzik, a repteret is, méghozzá látványosan

Az egyetlen pozitív, amit el kell ismerni, hogy az emberek nagy része fiatal, nincsenek elhízva (durva lenne olyan páratartalomnál), a csajok

GPS fun 2010.12.09. 21:11:33

@Barby73: @subtotal: Sajnálom, ha nem találtátok meg a vonzó oldalát.
Amit írsz egyébként az egész országra igaz. Sőt, az egész kontinensre, és még jópár hasonló fejlettségű országra.

A kultúrát kell nézni, a zenét, az ételeket, és igenis az építészetet - persze nem nyomornegyedben. De ami még ott is átjön, talán hangsúlyosabban is, az az életszemlélet, a vidám optimizmus, életszeretet. Sokat tanulhatnánk tőlük!

taecleau 2010.12.09. 21:53:46

nem is tudtam, hogy a volkswagen gyárt kamiont.

subtotal 2010.12.09. 22:40:58

@taecleau: Scania fedőnév alatt Európában például :)
@GPS fun: én dolgozni voltam ott, ennyi jött át, amit te írsz az nem

subtotal 2010.12.09. 23:03:49

@subtotal: majd elfelejtettem, MAN is VW tulajdon

kvadrillio 2010.12.10. 06:34:16

igen. Ha ittasan vezet az ember, nagyon könnyen átkerülhet kerekesszékbe. Ennél is rosszabb esetben szénné éghet.
Függetlenül a kultúrától, a zenétől, az ételektől és az építészettől.

Bali01 2010.12.10. 06:37:15

@GPS fun: Deee:)
Ezeket én is megtaláltam,csak a sajátosságok,negativumok amik a mediterrán országokra jellemzőek,még kontrasztosabb hatással ütöttek arcon BRA-ban.
Jobb nekem délfrancia vagy spanyol,valahogy jobban meg tud érinteni.

gergelyzoli 2010.12.10. 09:29:02

Véleményem szerint ez egy igen jó reklámkampány, aki ezt meglátja az szerintem elgondolkozik, hogy megéri-e ittasan vezetni. E kampány célja, hogy a célcsoport figyelmét felkeltve közvetítse az információt, a kerekesszék üzenetét, és arra ösztönözzön, hogy ittasan nem éri meg vezetni.

profdgr8 2010.12.10. 11:17:13

Érdekes és figyelemfelkeltő kampánynak tűnik. Enyhén meghökkentő és morbid. De ettől hatásos, s szerintem minden embert elgondolkoztat akár van hajtásija akár nincs aki látta. Egyszerű, semmi bonyolítás, és hogy ne essék félreértés és az emberek ne kelljen gondolkozzanak, hogy miért is vannak a tolószékek a teherautón, felirat és magyarázó szöveg is van bannerként a teherautóra akasztva. Úgy gondolom én is, hogy ez egy hasznos és hatásos elrettentő példaként szolgálhat. Nálunk is róhatná az utakat... mert szerintem lenne hatása az emeberekre.

trogerke 2010.12.13. 23:36:30

Mind ötlet nagyon jó, volt egy hasonló stílusu reklám a suliról is, tanulsz vagy nem kérdéssel, ha ennek is hasonló hatása lenne az nagyon jó lenne. (Akkor elég sokan elbeszéltük, hogy jóbb lenne nekiállni tanulni)Az ötlet jó, a cél is engem elgondolkoztatott, jobb lenne ha többen látnák, eggyet erre is kerülhetne a kamion.

kinguccy22 2010.12.26. 19:02:52

Két szóban így lehetne megfogalmazni a cikkben leírtakat: megdöbbentő és elgondolkodtató. Nem hiszem, hogy létezik, olyan ember, akiben ez a látvány semmiféle érzelmet nem tud kelteni. Mindenképp elrettentő példának tökéletes, kiváncsi vagyok, mikor szegény Sao Paoloiak meglátják ezt a "gyászszekeret" mi az első benyomásuk róla. Annak ellenére - ahogy a cikkben is olvasható - hogy elfogadott az ittas vezetés, biztosan őket is megdöbbenti ez a látvány.

Cs6bby 2011.01.04. 23:09:03

Valóban roppant ötletes, figyelemfelkeltő és egyértelmű reklám. Mindenki látott már hasonló teherautót tele sportkocsival és meglátva egy teherautót tele kerekesszékkel rögtön a egy meghökkentő látvány tárul elé és azonnal gondolkozni kezd, hogy hova is lehet jutni. A felirat pedig az ittas vezetőket célozza meg, viszont szerintem nem csak az ittas vezetés ellen szólhatna, hanem a gyorshajtókat is célba vehetnék.
Szerintem a hasonló elrettentő reklámok pillanatnyi hatással lehetnek az emberekre, elgondolkoznak, aztán másnapra már el is felejtik, s minden megy tovább... Aki megszokta és nem törődik az ezután is megfogja tenni, hogy ittasan beül a volán mögé...
Példának említenék, egy hasonló akciót, amit a cigarettázás ellen alkalmaznak, a csomagoláson látható elrettentő képek és feliratok... Aki eddig is cigizett, az ezután is fog... akkor is tudta, hogy mivel jár, mikor elkezdte, mért pont ezért szokna le róla...

J. Ági 2011.01.06. 09:43:31

Elgondolkoztató kampány.
A múltat a jelent és a jövőt szimbolizálja. A trailer a múlt amin a sportkocsi volt, a banner a jelen vagyis, hogy ittasan vezet valaki és a tolókocsik a jövő, az új kocsi vagyis a következmény.
Ez a kampány hasonló a cigaretta ellenni reklámokkal, annyi különbséggel, hogy ez nagyobb hatást válthat ki szerintem. A reklámokra az emberek már immunissá váltak, mivel “a csapból is az folyik”, de a Sao Paolo-i egyszeri elrettentő alkalom volt.
A tolókocsi elrettentő és ezt nagyon jól eltalálták a kampány szervezői, a legtöbb emberben félelmet, sőt rettegést vált ki ha ilyen trailer meglát.
Egyetértek az előttem szólókkal, hogy hazánk útjain is végig gördülhetne ez a trailer.

Pumac 2011.01.06. 20:17:40

Ez mind szép és jó csak az a gond ezzel, hogy akik ittason vezetnek nem látják, ugy hogy számukra nem mond sokat.Mint megközelités rendben van

Hogyishívják 2011.01.07. 10:00:11

Nagyon figyelemfelkeltő, sokkoló hatású, pont amilyen kell legyen, hogy hatást gyakoroljon. Jó az ötlet, kreatív, újszerű. Nem kell mellé sok szöveg, egy mondat és minden érthető. Mindenképp hasznos egy ilyen kampány, hasznos lenne nálunk is. Nagyon kíváncsi lennék, hogy volt-e, van-e hatása, ha egyáltalán valahogy fel lehetne mérni.

drvale 2011.01.07. 14:15:30

Könnyen megérthető üzenet, hatásos mondanivaló és egy igazán lényeges társadalmi problémára hivja fel a figyelmet. Aki ittasan ülne volán mögé, annak jusson eszébe ez a plakát!
Mostanában egyre több ilyen jellegű felhivás jelenik meg a médiában az ittas vezetés ellen, év elején is pl. magyarországi zenészek irtak egy dalt erre a kampányra, ami szintén nagyon sikeres volt, remélhetőleg az üzenete által.

mikulas85 2011.01.07. 19:50:29

Nagyon ötletesnek tartom a plakátot és olyan ami nem akar nagy dolgot mondani (felnagzitani a valosagot, eltulozni). Mondanivaloja egyszerű és mindenki számára érthető.

redpoppy 2011.01.07. 20:30:01

Nemcsak Braziliában, de szerintem itthon sem tartják elítelendőnek a fiatalok azt, ha valaki ittasan ül a volánhoz. Szerintem ez egy egyszerű, egyértelmű figyelemfelkeltés, de nem valószínű, hogy nagy hatást keltett a fiatalokban. Az a fiatal, aki alkohool hatása alatt ül a volánhoz, már nem gondolkozik azon, hogy milyen következményei lesznek annak.

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása