Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Fuss el a Holdra!

Kenyában a hosszútávfutás sokkal több mint sport: a nemzeti büszkeség és dicsőség forrása. A kelet-afrikai ország a hatvanas évek óta domináns erő a közép- és hosszútávfutó számokban, legendák sorát adták az atlétikának. De vajon hogyan lehetne mindezt felhasználni egy országimázs-építő kampányban? 

Ezt a kérdést tették fel maguknak a kenyai turisztikai hivatal marketingesei, akik végül egy különös koncepcióban találták meg a megoldást: fusson el Kenya a Holdra! A kampányban maratonokat rendeztek az egész ország területén, aminek köszönhetően 9 ezer ember futotta le a 384 ezer kilométeres távot – mindössze 5 óra alatt. Az akcióhoz készített weboldalon a látogatók nyomon követhették az eseményeket, statisztikákat és videókat nézegethettek. De a készítők itt nem álltak meg. Egy interaktív játékkal arra ösztönözték az embereket, hogy ők is fussanak el a Holdra. A felhasználók a weboldalon és egy okostelefon alkalmazással járulhatnak hozzá a giga-maratonhoz, amit bátran közzé is tehetnek a közösségi oldalakon.
 
A koncepció nagyon jó, csak épp nem országimázs-építésre. A hosszútávúnak közel sem nevezhető kampány tovább építi a futó-nemzet identitást, de nem hozza közelebb az országot az emberekhez. Nem mond semmit a szavannákról és a hófödte Kilimandzsáróról, a mesébe illő fehér homokú tengerpartról, a türkizkék meleg tengerről, a nemzeti parkokról és a varázslatos élővilágról. Persze jó, hogy van egy központi gondolat, de ennél többet is kihozhattak volna belőle. Ti mit gondoltok?
 

Címkék: sport event

2011.03.06. 16:45 Exo 7 hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr652712654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ShagBeckur 2011.03.06. 22:19:03

Kiittam a Földközi-tengert!! Igaz, nem pont a Balatont, csak annak megfelelő mennyiségű csapvizet. Igaz, nem egyedül, hanem sok-sok résztvevővel együtt. Alig került potom 3 órába.

ShagBeckur 2011.03.06. 22:19:36

Igaz, ezzel nem tudtatok meg semmit rólam, de növelte az imázsomat :)

Muster Mark 2011.03.06. 23:13:24

Én azt gondolom erről, hogy a poszter egy degenerált antitechnokrata seggfej.

hammasz 2011.03.07. 07:56:05

A hófödte Kilimandzsáró Tanzániában van.

ShagBeckur 2011.03.07. 12:43:10

@hammasz: Ez miben mond ellent annak, hogy a fenti kampányból semmit se tudsz meg róla?:)

hammasz 2011.03.07. 12:50:50

Semmiben, csak kötekedem:)) A szövegben a következő van:

"a szavannákról és a hófödte Kilimandzsáróról, a mesébe illő fehér homokú tengerpartról, a türkizkék meleg tengerről, a nemzeti parkokról és a varázslatos élővilágról."

A Kilimandzsárón kívül minden stimmel, Kenya tényleg gyönyörű.

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása