Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Durva környezetvédő kampány

A sokkreklám eleinte hatásos volt, éppen az újszerű megközelítése, akkor még váratlan hangvétele, és provokáló szókimondása miatt. Mostanra ezek a durva, legtöbbször inkább horrorfilmbe illő képek vagy jelenetek szinte megszokottá váltak a reklámokban, és szinte már fel sem tűnnek, ha egy magazinban szembejönnek velünk. Erre péld az óceánok védelmét fő céljának tartó Surfrider Foundation legújabb, ausztrál kampánya, amelyben azt próbálják érzékeltetni, hogy az óceánok problémája nem független tőlünk, emberektől. Ránk is kihatnak ezek a gondok, és ha nem foglalkozunk vele, akkor nekünk is számolnunk kell azokkal a következményekkel, amelyekről most még nem veszünk tudomást.

Ehhez az állatokat emberekre cserélték a jól ismert problémákat bemutató képeken. Egy olajkatasztórfában elpusztul fóka helyett egy nő fekszik a parton, a hal helyett egy férfi akadt fel a 6pack sörös gyűrűkön, a színes műanyagdaraboktól elpusztult sirály helyett pedig szintén egy emberi tetem oszladozik a fövenyen. A legfurcsább az egészben nekem mégis is inkább az, hogy szinte már nem is tekintettem ezeket sokkolónak, annak ellenére, hogy ha egyik-másik kép a Fűrész következő részébe is simán beférne. Hogy lesz-e hatásuk. Félek, hogy semmi, mert már az ijesztgetéssel sem lehet bennünket kimozdítani a közönyből.

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr63337736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cerka_mozizoom · http://www.mozizoom.blogspot.com 2011.10.31. 23:08:37

Ötletesek, meg tényleg sokkolóak is úgymond, de hatása az nem lesz, mert sajnos nem az ilyen kampányon múlik a környezetszennyezés jelentős része.

Nem tartozik nagyon ide, de eszembe juttattak egy képet, amin a Karácsonyfa körül ücsörögnek az ajándékok és bontják ki az embereket :)

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása