Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Focival az erdőirtás ellen

Brazíliában négy percenként egy futballpályányi esőerdőt pusztítanak ki értelmetlen és barbár módon a fakitermelő cégek, négy percenként egy ilyen hatalmas terület válik gyakorlatilag terméketlenné. Hogy erre a sokkoló adatra felhívják a figyelmet, egy olyan médiumot választott a helyi Grey ügynökség, amire sokkal fogékonyabb a brazil közvélemény. A focit. A rutinos meccsnézők ismerik azt a technikai megoldást, amikor a meccsek elején vagy épen meccsek alatt az élő képre vetítik a csapatok címerét, nevét és az állást. Ezt egy real time számítógépes technika teszi lehetővé, aminek köszönhetően úgy tűnik, mintha a játékosok lába alá, közvetlenül a gyepre festették volna a szöveget.

Ezt a techinkát most egy elképesztően látványos módon arra használták, hogy egy brazil-dán női válogatott meccsen, a korábban már említett négy perc alatt a zöld gyepet barnára színezzék, terméketlenné téve ezzel a pálya egész területét. A furcsaságot nem lehetett nem észrevenni, a négy perc elteltével pedig lerántották a leplet a dologról, és megjelenítették a képernyőn a poszt bevezetőjében már említett, sokkoló adatot. Nem hiszem, hogy ettől bármelyik favágó sírva dobta volna el a láncfűrészét, de hogy sokakban hagyott nyomot a megmozdulás, az biztos. Márpedig addig, amíg nem követelnek elég sokan változást, nem is fog történni semmi, tehát a figyelemfelkeltés az egyetlen eszköz, amivel harcolni lehet a pusztítással szemben. 

Címkék: sport tévé nonprofit látvány

2013.04.08. 07:58 reklámbuzi Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr835205945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása