Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A Mercedes megölte Hitlert

Egy autó, amelyik látja a jövőt. Egy autó, amelyik megáll, ha kiszalad az úttestre egy gyerek. De mi van, ha ennek az autónak, még lelke is van? Egy német filmakadémia diákjai ezt feszegetik az egyik vizsgafilmjükben.

Már rengeteg helyen megjelent a kérdés, miszerint ha visszautazhatnál az időben megölnéd-e Hitlert? A VW szempontjából nyilván nem a válasz, mert akkor a saját apját ölné meg, ami egy olyan paradoxont okozna, amit még Marty Macfly sem tudna megoldani. A Mercedes esetében ez a veszély nem áll fenn, ezért a diákok által készített filmben egy autó konkrétan elgázolja Hitlert. A meghökkentő film olyan port kavart, mint Merci a földúton: a túlnyomó többségnek tetszik, ellenben a Mercedes-szel, akik csak úgy engedték nyilvánosságra hozni, ha felcímkézik nem hivatalos szpotként.

Címkék: mercedes autó hitler

2013.08.26. 16:48 foltin 40 hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr825478096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TH 2013.08.27. 00:00:19

Hát ez tényleg egy elég merész ötlet...

redriot77 2013.08.27. 08:47:43

Szerintem annyira nem jó. Ha nem olvasom el előtte a posztot akkor valószínűleg csak a legvégén jövök rá hogy Hitlert ütötte el a Merci. Addig nem lehetett tudni hogy hol jár az autó: egy átlag amerikai pl. előbb gondolná azt hogy elromlott a kocsi gps-e és egy hutterita kolónia közepébe navigálta a sofőrt. Az utolsó kép viszont jó geg.

sparklie (törölt) 2013.08.27. 08:49:53

Felhaboritoan alpari. Senkit sem szabad megolni. Plane a tortenelem egy olyan fontos, meghatarozo alakjat, mint Hitlert. Talan a neveleset kellene megvaltoztatni, persze akkor nem lehetne ilyen hatasvadasz reklamot forgatni rola.
Tipikus peldaja a nemetek ongyuloletenek, amit belejuk taplaltak, valamint a "csak parancsra tettem" mentalitasnak.
Annyira tipikus, ujnemet liberalis onmarcangolo, ugyanakkor mindenert egyetlen embert, Hitlert hibaztato allaspont.
Mint az utobbi idoben a nemet ellenallokrol keszulo nemet porpagandafilmek... Sophie Scholl es a tobbi. El akarjak hitetni, hogy a nemetek valojaban nem is olyanok voltak, hanem amolyanok. Megy a szerecsenmosdatas. Es nem (csak) az a baj, ami a multban tortent, hanem a tulkompenzalas, ami ezt kovette.
Hitler nem egyedul haboruzott, benne volt meg par tizmillio nemet es sok sok millio orosz, amerikai es brit is.

Hasonloan nevetseges a tortenelmet ismerok szemben a francia propaganda, ami minden franciat ugy mutat be, mint akik a nemetekkel szemben ellenallokent harcoltak.
Kozben nagyon is szepen folyt a kollaboralas. Jobban, mint ahogy a Horthy-fele hintapolitika idejen.
Csak a franciakrol nem szabad objektive nyilatkozni, hogy volt ott egy Vichy kormany is am.

Don Quixote de la Ferko 2013.08.27. 08:53:02

Érdekes spot.

A kérdés viszont baromság. Hitler egy eszmét testesített meg, ha ő nincs, van helyette más, aki ugyanezt megteszi. A "szükség" termelte ki.
Ha valaki kihúzná orbánt gyerekként a történelemből, a mai helyzet attól nem sokat változna, csak másik tahó paraszgyereket imádna a nép. Van a fideSS-ben bőven felhozatal, és ha jól emlékszem, nem Hitler állt az ágyú mögött Sztálingrádnál, hanem a hívei.

yafet 2013.08.27. 09:15:38

@Don Quixote de la Ferko: Nem kis fóbia jele, ha valaki egy Mercedeses-Hitleres reklám után 30 másodperc alatt eljut Orbán Viktorig:)))

Csicseri 2013.08.27. 09:22:02

Szerintem gusztustalan, a filmben gyakorlatilag egy ártatlan gyereket ölnek meg. Aki szerint gyereket ölni vicces, az meg menjen a ***ba.
De fordítsuk meg a történetet. Ott van a Breivik-féle gyilkosság. Egy baloldali ifjúsági szervezetben csapott mészárlást. Ezek szerint ezt most helyeselnünk kell, mert jó eséllyel kinyírta a következő generációs baloldali vezetőket, a (mostmár mondjuk nem)jövendő norvég Lenint/Sztálint/Kádárt/Gyurcsányt akárkit?

inebhedj - szerintem 2013.08.27. 09:41:45

@Csicseri:

Na megelőztél.

Éppen arra akartam utalni, hogy ezek szerint nagyon elhamarkodottan ítélünk a gyerekeket gyilkolászók felett, lehet, szobrot kéne emelni nekik, egy-egy (immár nem) lehetséges jövő elkerülésének fényében.

Ugyanakkor meg már korábban el kellene kezdeni ezt az autós rendcsinálást. Vajon mennyiben változna a világ, ha miután megfarolt Marxon, padlógázzal indulna csapatni a sofőr a Francia Forradalom különböző vezéregyéniségei és teoretikusai közt?

Gera 2013.08.27. 09:52:30

Hagyjuk már ezt a sok hülyeséget, képmutató nyígást. Hitler egyértelműen negatív figura volt, ugyanúgy, ahogy Sztálin vagy akár Rákosi, Pol Pot, Idi Amin (és még lehetne sorolni), nincs semmiféle vitatott a megítélésükben. Igen valószínű, hogy sok dolog nagyjából ugyanígy történt volna nélkülük is, lett volna helyettük más hasonló arc, de ettől még nehogymár ne lehessen viccet csinálni a halálukból, bakker. Kizárólag ostoba nácik képesek ezen kiakadni. Akinek a lelkén egyértelműen ezrek-milliók halála szárad, az nem érdemelhet semmiféle tiszteletet, akármilyen jelentős alak is volt történelmileg. És itt még csak nem is a háborús áldozatokról beszélek, azoktól akár még tényleg lehetnének csak simán vitatott személyiségek is. De a diktatúrák kegyetlenkedéseinek ártatlan civil áldozatai az abszolút más kategória. Ott szó se lehet semmiféle történelmi szükségszerűségről meg ilyenekről, csak szimpla mérhetetlen aljasságról.

okostojgli (törölt) 2013.08.27. 09:59:57

@yafet:

Az viszont kibaszott nagy fóbia hitlertetüből eljutni Fletóig.
Íme a két kretén:
@Csicseri: @inebhedj - szerintem:

okostojgli (törölt) 2013.08.27. 10:08:03

@sparklie: "Felhaboritoan alpari. Senkit sem szabad megolni."

Igazad van, bazmeg, tényleg sokkal elegánsabb lett volna ha az aznap estét patkányhitler anyja tárgyi Mercivel becsajozó pacákkal tölti.

S=klogW 2013.08.27. 10:12:37

Inkább Lenint, Sztálint kellett volna megölni.

Hitler a táboroztatási és népirtási know-how-t a szovjetektől importálta és fejlesztette tovább. A Szovjetunióban már 1917 után megtörtént az első tömeges kitelepítés (krími tatároké, ha jól emlékszem), már 1917-ben felállították a Cseka szervezetet (a szovjet ÁVH első elnevezése).

LiberAll 2013.08.27. 10:27:04

Szerintem a vitát folytassuk az első sikeres időutazás után....

Brett Georege 2013.08.27. 10:33:31

Naná, hogy a Merga nem adta a nevét:
sbiii.com/merbzpix/d-erw144.jpg

DE: rohadt unalmas már a hitlerezés, azaz a Főgonosz kizárólagos azonosítása vele. CSak mert Sztalinnak, Maonak stb. rosszabb (jobb?) a PR-ja. Nemá.
ÉS S=klogW még ki se tért az ukrajnai éhinségre.

inebhedj - szerintem 2013.08.27. 10:56:41

@okostojgli:

Ő...

Már-már örülök, hogy bekerültem ebbe a versenybe, bár úgy érzem, komoly hendikepped van, ha valahogy sikerült belekeverned a Fletózást, mindezt pediglen úgy, hogy be sem vállalva nekem tulajdonítod azt.

Ráadásul a kreténezését eleve plusz pontjaid lesznek.

;)

protézisesh 2013.08.27. 11:19:16

javasolnám a szerzőnek, hogy ezt a bejegyzést tagelje be a "botrányos reklámok" menüpontjába, mert az még üres...

A reklám meg jó, de egy 9 éves gyerekre nem lehet azt a helyre kis bajuszt felfotosoppolni.

]{udarauszkasz 2013.08.27. 11:38:06

Nekem a reklam szlogen tetszett a legjobban: "Erkennt Gefahren..." felismeri a veszelyt. Sztem, tuti, a Mercinek ez egy jo reklam, es a Merci keze is benne van, meg akkor is, ha tagadjak.
Masfelol, ha nincs a hitlerfigura, a sztalin elment volna cirka Parizsig. Itt amig az emberek nem tudjak kontrollalni a masok feletti kontroll irant erzett beteges keszteteseiket, addig lesznek ilyenek. Ma is errefele halad a vilag mellesleg.

Megyko · http://www.szinkronrendezo.blog.hu 2013.08.27. 11:43:44

oké hitler, de akkoris pfjjj de ízléstelen. fekete humornak is gyenge.

Elijah_Baley 2013.08.27. 11:53:15

@S=klogW: ez így nem teljesen igaz, a cári oroszországban is már évszázados hagyománya volt az internáló táboroknak, a komcsik csak közismertté tették, de messze nem ez volt az egyedüli módszerük a nekik nem tetsző szocilis réteg eliminálására, sokakat simán lelőttek, másokat hajóra/vonatra téve deportálták kínába, olaszországba, az usába.
viszont a náci németek a háború elött végig együttműködtek az internáci szovjetekkel, közös katonai fejlesztések voltak, a gestapot kezdetben a cseka képezte ki, stb. a haborút is együtt kezdték, az utóbbi pár évben nyilvánossá tett (vagy moszkvai levéltárakból pofátlanul ellopott) dokumentumok tanulsága szerint a háború elött a két ország felettébb baráti viszonyt ápolt hivatalosan is.

Elijah_Baley 2013.08.27. 12:01:42

tul.képp egyes történészek szerint nincs szignifikáns különbség a két rezsim közt, az ideológia azonos, a különbség leginkább módszertani, a németek faji, az oroszok pedig szociális alapon próbálták kiirtani a poluláció azon részét, ami az áhított új ember kialakulásának útjába áll.
joszif viszárionovics mellé még kimondottan antiszemita is volt, dehátugye, minden nagy embernek megvannak a maga hóbortjai.

Elijah_Baley 2013.08.27. 12:03:59

@Schindler Pistája: elég lett volna bécsben adni neki egy almát vagy egy zsömlét mikor éhesen bandukolt a suliba, akkor talán nem jut ilyen egzisztenciális válságba :)

Nagykevély 2013.08.27. 12:37:35

Azért ismerve a Führer és a DB-konszern meghitt kapcsolatát ez a reklám egy kicsit fals.

smartdrive 2013.08.27. 12:58:41

elképesztően prosztó. megbuktatnám mindet, aki ebben közreműködött

Romkocsmák félhomályában merengő, félázsiai BPBP 2013.08.27. 13:03:57

Hahahhahahahahaahahahahha!

Mindenki vegyen mergát! Lol!

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.08.27. 13:23:28

Hát ez ölég durvára sikeredett... Még akkor is, ha a végén megjelenő szlogent a morbid sztori jól adja vissza.

Többekkel ellentétben én nem hanyagolnám el a személyiség fontosságát. Egyáltalán nem biztos, hogy pl. Hitler nélkül ugyanígy alakult volna a történelem. Valószínűleg lett volna II. világháború, mert a revans bele volt kódolva az I. lezárásába, és az antiszemitizmus se volt újdonság már akkor sem bizonyos szintig, de hogy lett volna endlösung Hitler paranoiája nélkül, abban pl. egyáltalán nem vagyok biztos. És ezt a gondolatsort végig lehetne vinni a legtöbb nagy hatású személyiséggel ,akár pozitív az illető, akár negatív. Lett volna -e Szent Pál nélkül egy kicsiny zsidó szektából világvallás? Hogyan alakult volna a XIX. század történelme, ha nem lett volna Napóleon hódításfüggő, és nem kényszerültek volna ellenében létrehozni a Szent Szövetséget? Sorolhatnám a példákat.

Persze ettől még a gyerekgyilkosság elfogadhatatlan, sem mint megoldás (senki sem születik zsarnoknak, ahhoz körülmények is kellenek, lásd pl. a Brazíliai fiúk c. filmet), sem mint szójátékon alapuló reklám.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.08.27. 13:27:01

@]{udarauszkasz: "Masfelol, ha nincs a hitlerfigura, a sztalin elment volna cirka Parizsig."

Ha nincs a hitlerfigura, aki megtámadta a ruszkikat a paktumuk ellenére, akkor Sztálin el se indult volna, mert adott neki elég feladatot otthon a saját paranoiája meg az országa katasztrofális állapota. Ne keverjük már az okot az okozattal...

pudliho 2013.08.27. 13:28:23

amikor valaki elhiszi azt, hogy egy gyermek is lehet velejéig rossz akkor ott nagy bajok vannak ráadásul azt sugalni, hogy inkább öld meg ne is próbálj segíteni neki vagy megváltoztatni... beteg

afazekas 2013.08.27. 13:48:45

Hitler helyett lett volna más.
Mellesleg Sztálin is épp készült megtámadni Európát...

afazekas 2013.08.27. 13:49:53

@Fedor:
Ennek az mond ellen h Sztálin orosz hadserege is támadó hadműveletekre volt berendezve!

Épp azért tudtak a németek kezdetben nagy sikereket elérni.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.08.27. 14:02:07

@afazekas: Egy a szándék, és egy a képesség. A szovjet hadsereg alkalmatlan lett volna egy ilyen támadásra, pláne arra, hogy meg se álljon Párizsig, pont Sztálin eszement intézkedései tették alkalmatlanná. Ne akarjunk már szerecsent mosdatni.

smartdrive 2013.08.27. 14:05:32

gyerekek balesetével, szülői aggodalommal pont ugyanannyira viccelődünk, mint gázkamrával, jól gondolom?

esetleg csinálhattak volna egy olyan reklámot, hogy a Merci kipufogógázával próbálnak megölni embereket, és nem sikerül, mert annyira környezetbarát

mikorkakalman 2013.08.27. 14:07:24

Semmi értelme ilyeneken fantáziálni addig, amíg a ma lehetetlen időutazás valósággá nem válik (nincs rá sok esély, főleg erre a "visszamegyek 60 évet egy mercivel és legyilkolom XY-t" típusúnak) és a ma még megválaszolatlan paradoxonokra választ nem kapunk. Pl. hogy vannak-e párhuzamos idősíkok, illetve hogy a jövő megváltoztatható-e. Mert lehet, hogy Adolfka a gázolásba nem hal bele, hanem éppen az ennek hatására keletkezett agysérülése miatt kattan át neki, és válik tömeggyilkossá.
Szóval addig ez csak egy sima gyerekgyilkosságot pozitívumként bemutató, szenzációhajhász, beteg torzszülemény, aminek mellesleg az ötlete sem eredeti (Terminator)...

Elijah_Baley 2013.08.27. 14:24:51

amúgy, még szerencse h hitler nem valami szar mercivel járt.
hülyén venné ki magát a spot :)

Elijah_Baley 2013.08.27. 14:43:37

@Brett Georege: ja, nem vettem észre, h már korábban elsütötted a w150-el kapcsolatos felettébb zsenáns, de a cég történetét nem túl jól ismerő marketingosztály számára simán kimagyarázható apróságot :)
gondolom, a daimler benz repülőgépmotorgyártó részleget felemlegetni végképp csúnyaság lenne a reklám kapcsán...

ethan blow 2013.08.27. 16:02:40

Adolf Hitler ikonikus gonosz figura, van még ezer, de ő az egyik olyan, akit 0,0001 mp alatt felismer az ember agya, annyira az.
Én elmosolyodtam a végén, mert annyira lütyő a lezárás, hogy nem lehet komolyan venni a "gyerekgyilkosságot". De hogy mennyi ember veszítette el a minimális humorérzékét is mára, az elég elképesztő...

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2013.08.27. 16:06:05

@sparklie: Odáig van igazad, hogy senkit nem szabad megölni. Viszont úgy lenne korrekt, hogy aki ezt az apró és egyszerű szabályt megszegi, onnantól ő is kivétel lesz a szabály alól. És teljesen mindegy, melyik oldalon áll.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.08.27. 16:47:05

@// Gery Greyhound: Csak hogy a kis Dolfi MÉG nem ölt meg senkit, volna más módszer is megelőzésre...

Petyat 2013.08.28. 16:17:32

@G. A. úr NERben:

Hitler és több magas beosztású náci Mercedes-Benz 770-el járt. Ferdinand Porsche pedig a Daimler-Benz-nél dolgozott, mielőtt Adolf felkérte a bogár megtervezésére. Nem ilyen egyszerű a sztori, azt meg különösen utálom, amikor rászállnak Ferdinánd mesterre, azért mert pár évig Hitlernek dolgozott. Ő mindig is mérnök volt, nem politizált, aztán a háború után még jól ki is basztak vele és nácibarátnak bélyegezték.

A mérnökzseni utolsó évei így néztek ki: Ferdinánd Porschét a háború után lecsukták. 1947-ben szabadon engedték, de csak 50-ben térhetett vissza Németországba, amikor meglátogatta a Wolfsburgi WV gyárat, Nordhoff vezette végig, bemutatván az új széria beindítását.
"- Én is így képzeltem, Nordhoff úr – mondta a már igencsak idős Ferdinand Porsche."

Útban visszafele Stuttgartba, az öreg elsírta magát, amikor látta, hogy tele vannak az utak az általa tervezett autókkal. Egy éven belül meghalt. Ideológiai okokból meghurcoltak egy 75 éves embert, akinek inkább kitüntetés kellett volna kapnia tudományos munkásságáért.

Óvatosabban kellene ezekbe a szartócsákba belenyúlkálni.

Elijah_Baley 2013.08.28. 22:07:50

@Petyat: a kűbelvágent meg a vécésnéni rajzolta, nem az öreg, ugye?
ráadásul én a szovjet-német szocializmus ideológia azonosságát pedzegettem, nem a polgári ipari termelés szerepét a haditechnikában.

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása