Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Visszataszító pedofília-ellenes kampány

Thaiföld hallatán sokaknak már eleve a szexturizmus jut az eszébe, és az, hogy ott mindenfajta perverzió kiélhető, ha az embernek elég pénze van. Nem véletlen, hogy néhány hónapja éppen itt kapta el az Interpol a világszerte körözött pedofil angoltanárt, miután egyik áldozata feljelentette. Ez a jelenség olyannyira elharapózott az országban, hogy a megváltoztatásához nem elég szép szóval győzködni az embereket. Az egyik helyi gyermekvédő szervezet ezért olyan sokkoló kampányt készített a pedofíilia visszaszorítására és megelőzésére, hogy egy jobb érzésű embernek kifordul tőle a gyomra. A kampány alapgondolata, hogy a szexuálisan kihasznált gyerekek egy életre magukon viselik  megaláztatásuk bélyegét. Erre épülnek a print hirdetések, amelyeken a szó szoros értelmében megbilogozzák a gyerekeket, mondván mindezt könnyebb megelőzni, mint eltüntetni. A képek megrázóak, és sokakat talán fel is háborítanak, de ne felejtsük el, hogy nem nekünk készültek, hanem a helyieket akarták felrázni az apátiából, közönyből, nemtörődömségből, amivel a gyerekek sorsa iránt viseltetnek. A hirdetéseket direkt csak a tovább után illesztettem be, csak az nézze meg őket, aki akarja.

forrás: commercial-archive

Címkék: botrány nonprofit

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr54456230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hemo 2008.05.06. 16:11:48

A pedofília ellen nem lehet elég durva eszközökkel küzdeni. Ha ez hat, akkor legyen.

kinot 2008.05.06. 16:12:01

ez photoshop, nem tudom mi benne a megrázó...
...és még látszik is, hogy photoshop, direkt úgy van megcsinálva.
nem egy kellemes dolog, de azért a "csak az nézze meg őket, akinek kőből van a gyromra" nekem inkább azt jelenti, hogy "húú, gyerekeek, olyan zaftos szörnyűségem van a blogomon, hogy húú de kattintsatok, hadd szaladjon a nézettség!"...

szarajevo 2008.05.06. 16:14:51

én sem értem, hogy mi ezen az annyira nagyon dúrva, ez nem a valóság ez egy jól megcsinált kép. De lehet, hogy csak engem nem ráznak meg már az ilyen dolgok

Voyager 2008.05.06. 16:15:27

Én speciel egy pedofil kibelezett holttestét tenném közszemlére elrémítésként... az elég durva?

reklámbuzi · http://addict.blog.hu/ 2008.05.06. 16:15:33

kinot
Te jó ég! Már csak az kellene, hogy ne photoshop legyen!

TH 2008.05.06. 16:19:12

Mindenesetre szerintem egyáltalán nem annyira durva. Most mivel hívják fel erre a figyelmet?

Hadrian VII. · HTTP://KONZERVATORIUM.BLOG.HU 2008.05.06. 16:19:48

Hát nem valami ízléses, az biztos... De ha van bármi hatása, és beszélnek legalább róla, az már jó.

Drömögödömötör 2008.05.06. 16:22:45

vazze valószinuleg velem van a gond de semmi hatás

W Joe 2008.05.06. 16:25:26

Durva.
Ezt nem értem, ha valami photoshop, akkor nem lehet megrázó?

Szurkapiszka 2008.05.06. 16:25:44

Majd ha egyszer (neadjisten) a ti gyereketek fog így sírni, amikor már tőletek is fél, ha már a simogatástól is megijed...
Nos akkor jöttök majd rá, mennyire fontosak ezek a reklámok. :(

Hangyasav 2008.05.06. 16:28:17

Az eddigi kommentek egy része miatt úgy gondolom, Magyarisztánban is helye lenne egy hasonló mélyütésekkel operáló kampánynak...

phaidros · http://egyiketsem.blog.hu 2008.05.06. 16:39:48

Ugyanazzal operál, mint a közlekedési balesetes kampány. Kérdés, mint ott is, hogy ér-e többet mint a cigin a felirat...

Kampfer 2008.05.06. 16:41:47

Üdv Mindenkinek!

S most őszintén! Mit vártok egy ilyen reklámtól??? Mi fog ott megváltozni? A nagy büdös semmi! Társadalmi és gazdasági változásoknak kellene együttjárnia szemléletbeli változásokkal! Ez a "valami" talán ez utóbbira tud hatni (bár szerintem qrvára nem, de mindegy), a másik kettő ettől még marad a régiben! Ergo ez a probléma is maradni fog... Legföljebb nagyobb lesz a publicitása!
Üdv!
Kampfer

Hadrian VII. · HTTP://KONZERVATORIUM.BLOG.HU 2008.05.06. 16:43:22

Hangyasav: konkrétan mire gondolsz a kommentekkel kapcsolatban?

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.05.06. 16:45:04

Ez egy szar, értelmetlen fostaliga.
Aki pedofil, leszarja, pontosabban negligálja a dolgot, hiszen ő nem ilyen, "ő szereti a gyerekeket".
Akit meg megérint a reklám, az úgyse pedofil, mi a frászt érhet el nála ez az egész? A pedofilok titokban csinálják, amit csinálnak, az egészben részt vevő felnőttek számára ez az egész érdektelen.
Erről beszélni? Senki se fog, hümmögünk, hogy de szörnyű, virtuálisan felkoncolunk pár elképzelt pedofilt és hősnek érezzük magunkat. Közben pedig a dolog folyik tovább.
"Catch a predator", na az valami! Igaz, nem ezt a korosztályt érinti...

Hangyasav 2008.05.06. 16:45:07

„ne felejtsük el, hogy nem nekünk készültek, hanem a helyieket akarták felrázni az apátiából, közönyből, nemtörődömségből, amivel a gyerekek sorsa iránt viseltetnek."

Kik azok, akik piacot jelentenek az ilyesminek? Nem elsősorban a helyiek, hanem a turisták. Nem csak európaiak és amerikaiak, biztos vannak jómódú kínaiak is, de igenis (a fejlett világ polgárainak) magunkba kell néznünk. Nem sokkal jobb az sem, ha félrenézünk, amikor ilyesmi történik, vagy ha verik a szomszéd gyereket vagy ha koldulásra kényszerített gyerekekkel találkozunk.

Persze, azok, akik 50 dollárért eladják a gyerekeiket a „közvetítőknek", ők sem jobbak: nekik érdemes lenne örökjátszó videót szerelni az 1x1 méteres cellájukba, amin nézhetik a saját gyerekeiket...

Mike36 2008.05.06. 16:48:32

most nem azért
rengeteg gyerek hal éhen, hal meg háborúbanm, minap olyan képet láttam, hogy a kiskölöknek egy rongya/ágyékkötője nem volt, de kalasnyikov ott volt a kezében (ami nagyobb volt mint ő)
vagy ott vannak a gyermekmunkások
soxor a szülők hajtják a gyerket koldulni, testét árulni, vagy csak simán eladják rabszolgának
gyerek van dögivel, pénz nincs, a gyerek ott nem érték
100-200 éve itt európában sem volt az
nem védem a pedokat, csak az egészet egyzserüen leszarom ezt a egészet, jaj szegény gyerekek, így is túlnépesedés van, jaj szegény mgyar gyerekek, majd ha valaki arról ír, hogy az itteni cigány intézetis gyerekeknek miylen sanyarú a sorsuk, és tegyünk értük valamit
vagy nem csak cigány, bármelyik szegény itthoni gyermekért, aki mondjuk nem eszik leget, éhezik
vagy itthon nincsenek problémák, és ezért azon rágódunk mi van ázsiában vagy akarhol?

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2008.05.06. 16:48:48

Nem tudom, volt-e már az addictblogon, én tavaly nyáron és ősszel láttam hasonlóan megdöbbentő aborstuszellenes plakátokat Szlovákiában (érzékeny gyomrúak ne olvassanak tovább), abortált magzatokat mutattak úgy, ahogy épp kitépték őket a nőkből, szétszakítva véresen stb, a kis végtagok, fej már láthatóak voltak, egyiknek a feje volt beszakítva... borzalmas volt és szó szerint minden utcasarkon ilyen plakátok figyeltek. Nem beszélek szlovákul, tehát nem értettem a szlogeneket, de borzalmas volt a látvány. Azt sem tudom, tényleg így néz-e ki egy abortált magzat vagy van kíméletesebb módja is, de elgondolkodtató képek voltak és egyhamar senki nem felejti el őket, az is tuti.

Cigiző · http://cigi.blog.hu/ 2008.05.06. 16:52:40

Hol a 'tovább' gomb?
A kommentekből látszik, hogy milyen már az ingerküszöb, akár gyilkosság mellett is falatozna tovább a jónép, legfeljebb előveszi a kamerás mobilt, és csinál pár képet...
A képek durvák, ötletesek - de elérik céljukat? Jó lenne!

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2008.05.06. 16:53:26

Mike36
azért rágódunk rajta, mert a gyerek nem tudja megvédeni magát, hanem ki van szolgáltatva a felnőtteknek. Az ázsiaigyerekeken pedig azért rágódunk kiemelten, mert az ő nyomorúságukat részben a nyugatról érkezett szexturisták igényei idézik elő.

TH 2008.05.06. 16:54:24

Hangyasav 2008.05.06. 16:45:07
Bocs, de az ismeretségi körömben senkiről nem tudom, hogy ilyen jellegű turistautakra indulnának. Ja, és magam sem érdeklődöm a téma iránt. Ezért miért kellene magamba néznem? Azért csak nem kell a világ minden problémájáért személyes felelősséget éreznem, ugye?
De lenne még egy kérdésem is: Te magadba nézel ezek szerint. És ez milyen következményekkel jár? Teszel valamit? Vagy rájössz, hogy Te nem vagy pedofil? Vagy mi? Vagy csak nézel magadba, és nem csinálsz semmit? Akkor viszont mit jelent ez a "magamba nézés"?

AI 2008.05.06. 16:56:42

Gyerek pacával a mellkasán. Ez nem sokkoló, sem gyomorforgató, ez egy vacak. 5letnek is gyér. Jóhogy nem rögtön horror...

TH 2008.05.06. 17:00:10

Meg nekem már kialakult véleményem van a pedofíliáról, sőt az abortuszról is. Ez ráadásul egybeesik a plakát által sugallt üzenettel is. Akkor most milyen hatása legyen rám?

judge dredd (törölt) 2008.05.06. 17:02:30

Kampfer! Legtöbbször egyet értek veled, de most nem. Tudom , hogy a társadalmi-gazdasági-szemléletbeli változást úgy érted, hogy ez szükséges ahhoz, hogy kevesebb gyermeket adjanak el ilyen aberrált mocsok állatoknak, de hidd el ez nem fog segíteni. Midig lesz annyi pénz amiért más mocskok elrabolják majd a gyereket. A változáshoz semmi köze az általad felsorolt faktoroknak. Ez valami olyan alapvetően nem emberi, hogy aki bármilyen viszonylatban erre vetemedik (legyen az a gyerekét eladó "szülő", vagy az a perverz szarevő geci), arra bármilyen társ.-i, gazd.-i változás hatás nélküli lesz. De igen is kellenek ilyen kampányok hogy ébren tartsák a jobb érzésű emberek figyelmét, mert sok esetben csak így lehet elkapni az ilyen... nem tudom miket.
Aki meg letudja azzal hogy ez csak fotosopp, és nem megdöbbentő az meg tartson aranyhörcsögöt és bassza szájba. Nem a plakát a lényeg, gyökerek, hanem a jelenség amire felhívja a figyelmet. Ha annyi empátia nincs bennetek hogy továbbgondoljátok a dolgot a plakátnál, hát akkor kötél és irány száradni.

juanhu 2008.05.06. 17:04:55

Arról meg ne is beszéljünk, hogy Afrikában vannak olyan régiók, ahol a szülök zavarják a gyereket keresni egy turistát, hogy legalább a napi fehérjeadag legyen a gyomrában, ha már mást nem birnak neki enni adni.

Mi a rosszabb: a pedofilia vagy az éhenhalás (a gyerek számára-szemszögéböl)?

Kampfer 2008.05.06. 17:11:42

Dredd! :)

Tiszteletem! Rékucnak meg kézcsók! Nos, azt hiszem, most sincs távol egymástól az álláspontunk! Csak én az eszközöket tartom kicsit hatástalannak. Ezek az eszközök talán itt hatásosabbak Európában. A távol-keletnek abban a szegletében (sajnos) ennél sokkal rosszabb dolgokhoz voltak kénytelenek hozzászokni az emberek! Társadalmi változásokon pedig azt értem, hogy oda jussanak el az emberek legalább tudatilag, hogy meg sem fordul a hülye fejükben, mi az, hogy egy gyereket eladni! Valaki itt fenntebb azt írta, mindig lesz olyan pénz, amiért megvehetsz egy 12 éves thai kiscsajt. Én meg azt mondom, ha egy társadalom kellően érett és kellő erkölcsi tartása van, akkor az ilyen balfaszok megqrhatják a pénzüket, akkor sem lesz nekik 12 éves thai kiscsaj. Én csak ezekben a kampányszerű "mentsükmegabálnákat, -gyerekeket, -fókákat) dolgokban nem hiszek! Sajnos ettől még úgyanúgy qrják majd a 12 éves thai kiscsajokat, kilövik a japók a bálnákat és a kanadai köztörvényesek ugyanúgy agyonütik a fókabébiket! A magam véleménye szerint sokkal drasztikusabb eszközökkel lehetne eredményt elérni, legalábbis addig, amíg a társadalom kellően meg nem érik ahhoz, hogy ezeket kezelje. Vietnamban ilyesmiért tudomásom szerint tarkólövés jár. Kínában szintén. S Iránban akasztás. Persze vannak még köztes lépcsők is...
Üdv!
Kampfer

Archenemy 2008.05.06. 17:13:06

"Ha annyi empátia nincs bennetek hogy továbbgondoljátok a dolgot a plakátnál, hát akkor kötél és irány száradni. "

De jó bazze hogy van aki kioktat empátiából :p

"Mi a rosszabb: a pedofilia vagy az éhenhalás (a gyerek számára-szemszögéböl)? "

A sivatagban egymillió forintért adni a víz literjét a szomjazónak még mindig jobb, mint hagyni szomjanhalni... de ha adhatnád költségár + valamennyi profiton, akkor etikátlan kihasználni a másik helyzetét.

AI 2008.05.06. 17:13:08

judge dredd: figyelj gyökér, a plakát a lényeg, ok? Hogy kiben mennyi empátia van, és mit gondol tovább a plakátnál, az más tál tészta.
A post viszont visszataszító pedofília-ellenes kampányról szól. Ha már a továbblátásnál tartunk: mi lehet visszataszító egy pedofília-ellenes kampányban? Mi visszatasyítóbb magánál a pedofíliánál?
Cimkék: gyomorforgató. Eeeez? Egy oszló hulla szemgödréből kimászó nyüvek, az igen. De ezek a képek? Nemá.
A fika a postnak/plakátoknak szól szvsz, ha ennyit sem bírsz felfogni akkor fogd a köteledet oszt möhöcc száradni.

judge dredd (törölt) 2008.05.06. 17:21:44

Kampfer! Akkor hát mégis egyetértünk. Persze hogy konkrétan egy kampánytól az ég világon semmi nem változik, de annyira nem tartok naivnak senkit a készítők közül hogy ez lett volna a céljuk. Az elkényelmesedett emberek elkényelmesedett gondolkodásának kell időnként a "wakeup-call". Én remélem hogy van olyan társadalmi fejlettségi szint, amely gátat szab az egésznek, bárhol a világon. De nem bízom benne. Lehet a megoldás a vadászat...
AI! Jól magadra vetted a többes számot, ezek szerint talált is? "Gyerek pacával a mellkasán. Ez nem sokkoló, sem gyomorforgató, ez egy vacak. 5letnek is gyér. Jóhogy nem rögtön horror..." Hogy én mekkora egy parasztarcú balfasz vagyok, ebből érzéketlenségre következtetni. És bocs hogy a téma kapcsán volt képem a plakát mögé tekinteni,és nem nekiálltam fikázni a plakátot, szigorúan szakmai szemmel. Sajna nem értek a lovakhoz. És most felkötöm magam.

juan 2008.05.06. 17:22:44

Archenemy,

Persze, igazad van, azonban a pedofilok etikai milyenségével kapcsolatban azt hiszem eddig se voltak kételyek. Én a többiek szemszögéböl próbáltam megvilágitani (szülök+gyerekek) a helyzetet.

Azaz a kétségbeesett szülö nem fogja tudni a pedofil ellenes plakátot enni adni a gyereknek. Ha azt akarja, hogy legyen étel (a gyerekeknek), akkor továbbra is kénytelen lesz az utcára küldeni/eladni.

Mint amikor a kinaiaknál volt a kommunista "nagy ugrás", és több mint 30 millió ember halt éhen. Olyannyira elterjedt az a szokás, hogy egyik család elcseréli az egyik gyerekét a másik család egyik gyerekével, majd kölcsönösen megették a szomszéd gyereket, hogy erre a szokásra külön szó alakult ki. A 6 gyerekböl egy meghalt, de a többi tovább élhetett. Gondoljátok, hogy hatott volna rájuk egy "kannibalizmus-elleni plakát" ?

AI 2008.05.06. 17:25:46

judge dredd: "És most felkötöm magam." Nyilvánosan, plíííz, szeretném nézni az utolsó rángatózásaidat. :P

judge dredd (törölt) 2008.05.06. 17:31:47

AI! Bakker leszakadt a kötél!! Hallod-é, elolvastad-é amit írtam-é? Erre is reagálj, plííííz, mert egy: nem (csak) téged személyesen bíráltalak; kettő: még az is lehet hogy megkövetlek. Bizonyos témák kapcsán nem mérlegelek. Ez ilyen. Konkrétabb leszek: ha a post szigorúan a plakátról szólt is, én a téma miatt elragadtattam magam. Pont.

reklámbuzi · http://addict.blog.hu/ 2008.05.06. 17:32:44

Cigiző szavaival élve meglepő látni, hogy sokaknál mennyire magas az ingerküszöb. Nekem a pedofília képi ábrázolása egy gyermek mellkasára égetett bilog képében bőven meghaladja azt a szintet, hogy csak úgy simán elsétáljak mellette.

A relativizálásnak nincs semmi értelme egy probléma kapcsán. Azzal nem lehet igazolni egy szörnyűséget, hogy másokkal máshol még nagyobb szörnyűségek történnek. A reklám célja, hogy sokkoljon, igen, akár meg is botránkoztasson. Biztosan lesznek, akiket ez nem érint meg, de sokan lesznek olyanok is, akik ennek kapcsán gondolkodnak el az adott problémáról. Megoldani semmit nem fog, nem is ez a célja. Csak elgondolkoztatni akar, és áttörni a csendet, ami körülveszi a problémát.

emma 2008.05.06. 17:34:19

Valaki azt írta, hogy az ázsiai szexipar, benne a gyerekszexipar a turistákból él - hát ez így ebben a formában nem igaz. A nyugati turisták csak a jéghegy csúcsa, legalábbis Louise Brown: Sey Slaves c. könyve ezt állítja.

Akár így van, akár nem, mi innen a szélessávú internetre kötött számítógépünk mögül nem igazán tudjuk elképzelni, milyen lehet olyan szegénynek lenni, hogy eladja valaki a gyerekét. De ha csak egy családra hat ez a reklám, és más megoldást keres az anyagi gondok orvoslására, akkor megérte szerintem.

emma 2008.05.06. 17:35:14

Sex Slaves persze

emma 2008.05.06. 17:38:26

Ami meg a plakátot illeti, azt gondolom, hogy ha gyerekeket abuzáló felnőttek lennének a képen, az nem határolódna el eléggé, mégse az a cél, hogy valaki a pedofíliaellenes plakátra verje ki, már elnézést. Nekem az első asszociációm a gyerekek arcára nézve a szenvedés volt, ami persze lehet a billogozástól, de a bántalmazástól is, nem kell hozzá nagy képzelőerő. Szerintem igenis van ebben a reklámban kraft épp ezért.

judge dredd (törölt) 2008.05.06. 17:39:12

reklámbuzi · addict.blog.hu/ 2008.05.06. 17:32:44 Némmá'! Csak nem vagyok akkora segg hogy továbbgondoltam?!?! Egyébként kedves buzi ;DDD! Teljesen igazad van, marhára utálom ha egy adott témában az emberek elkezdenek összehasonlítgatni.

aTony 2008.05.06. 18:00:40

Amire igény van azt kielégitik.

reklámbuzi · http://addict.blog.hu/ 2008.05.06. 19:25:12

bulgakov
Van abban sok igazság, amit mondasz, de reflexből minden TCR-kampányra rámondani, hogy kizárólag érdekből és nem segítő szándékból született cinikus dolog.

A kommenteket pedig csak addig függesztettem fel, amíg nem voltam gépközleben. Kezdtek elszabadulni az indulatok. A vitának mindig is helye lesz itt a blogon, de a személyeskedést mellőzzük.

Pipas 2008.05.06. 19:28:09

Aki meg kibelezett pedofilokat akar látni, az vagy hazudik, vagy legalább olyab perverz mint a pedofilok.

Pipas 2008.05.06. 19:29:17

Ja, a photosopos szarok meg körülbelül annyira megrázóak, mint bármelyik 'Alien' film, azokról is tudja az ember, hogy kamu az egész.

Pipas 2008.05.06. 19:31:49

Ja meg egyébként könnyű azt a néhány tucat pedofilt hibáztatni és közben lazán faszán megfeledkezni azokról a tízezrekről, akik nap mint nap megverik, megalázzák a saját gyereküket mert részegek, elmebetegek, csalódottak, idegesek.

Shiraz 2008.05.06. 19:42:04

RB
Asszem mégis jobb lett volna hagyni a bant.:))
Amúgy a reklám engem lesokkolt, aki amiatt, hogy photoshop nem undorodik ilyen emberi aljasság láttán (megnézted az anális és orális fajtalankodásra kényszerített gyerekeket ábrázoló sebet?), azzal nincs miről beszélgetni.

VV 2008.05.06. 21:04:26

Amit erre a kampányra költöttek, nyugodtan el is küldhették volna bármilyen támogatás formájában a rászoruló thai gyerekeknek, családjaiknak.
Thaiföld ebből a szempontból soha sem fog megváltozni, merthogy ugye miért és mitől változna meg... (kereslet-kínálat-haszon)
Szóval sok értelme nincs ezeknek a plakátoknak.
Ennyi erővel cigányfalvakban is lehetne "dolgozni jó dolog!" kampányokat folytatni...

Johndo 2008.05.06. 21:34:11

Sziasztok!

Első kommentem, pont ilyen témában...:D

Azon gondolkoztam, hogy a kampány céljaiból mit ért el, illetve volt-e más eszköze is a plakátokon kívül...

A képek szvsz megrázó és "polgárpukkasztó" hatásúak, bár nyílván -részben- másként hat a különböző kultúrákra, így másként a helyiekre, másként a nyugatiakra.. Itt is kérdés, hogy kik az elsőszámú célcsoport tagjai (regionálisan, korosztályban, nemben stb).

Önmagában nemsokat ér, ha csak ennyiből áll a kampány. Nem vagyok biztos benne, hogy eléri megfelelően a célját, vagyis a megelőzés kézzelfogható eredményét...

Előttem szólók közül többen is kifelytették, hogy ezen az apró civil kezdeményezésen túl egy átfogóbb, akár kormány ált. támogatott intézkedésre is szükség lenne..
Lehet, hogy ebben "konzervatív" a gondolkodásom, de a drasztikus büntetés, illetve komolyabb nemzetközi és nemzeti rendőrségi munka + átlagemberek empátiájénak változása lenne a megoldás egyrészt a pedofíliára, másrészt sok más szörnyűségre..

Kampányra visszatérve: kár, hogy nem találok több adatot, pl. tervezett kontaktusszám, kiegészítő elemek, eddigi hasonló kampányok stb

Reklámbuzi! ha nincs több infó, akkor nem kell csodálkozni, hogy sok az értelmetlen és indulattól túlfűtött, objektivitást nélkülöző komment! (remélem az enyém nem esik ebbe a kategóriába:D)

Hangyasav 2008.05.06. 22:09:18

Nemrég olvastam egy cikket valahol. Egy belga pedofil-hálózat tagjai hosszú időn keresztül és sokszor fajtalankodtak több kislánnyal. Az egyikük, egy 12 éves gyereklány olyan súlyos állapotba került, h a fogsága után évekig nem beszélt szemtől-szembe felnőtekkel és képtelen volt felnőttek jelenlétében enni: egyszerűen nem volt képes kinyitni a száját...

A pedofília rosszabb, mint az emberölés, mert azon legalább hamar túlvagy, ha szerencséd van. És ugyanolyan megbocsáthatatlan.

Egy reklámkampányon nem lehet és nem kell számon kérni a teljes társadalmi reform felelősségét. Ebben az esetben az a fontos, ami itt is sokszor elhangzik közhelyszerűen, h beszéljenek róla, gondolkodjanak róla, lássák más megvilágításban a dolgokat.

Bery · http://www.hellorepublic.com/author/bery/ 2008.05.06. 23:08:27

Reklámbuzi,

Egy mostani írásomból citálnék:

Ez a kampány is azt bizonyítja, hogy az össztársadalom szempontjából közérdeklődésre számot tartó ügyek kommunikálása esetében nem beszélhetünk középszerű tapintatosságról, hanem azt a bizonyos absztrakt előnyt demonstráló üzenetet (esetünkben a pdofília) csak nagyon erősen dramatizált, és vizualizált élményanyag tudja célba juttatni. Itt sem agyonmagyarázva, hanem ritkán látott kreatív tömörséggel vizualizálva hozzák tudtunkra a pedofília issuet.
:))

ethan blow 2008.05.07. 17:48:18

reklámbuzi,

itt jobban kifejtettem kicsit, higgadtabban, csak az ment a kukába a bann miatt, de a lényeg nem a cinizmuson van, hanem azon, hogy

1. tegnap "véletlenül" a darfuri nőkről volt szó a friderikussban, ezt meg egy Amnesty kampány előzte meg a témakörben, és most láthattuk, mennyire szar nekik. ez már valami, talán odafigyel a világ, és tesz valamit az erőszakos gerillaállatok ellen, és megvédi a nőket, akik mehetnek fát gyűjteni, és klassz életük lesz a menekülttáborban, de legalábbis az adott probléma megoldódik (álmainkban, nyilván)

2. a szexturisták eltűntetésével viszont nemhogy nem oldódik meg pl. a thaiok helyzete, hanem - kizárólag és csakis megélhetési szempontból - még nagyobb szarban lesznek. ugyanis nincs alternatívája a dolognak. nem az van, hogy a gyerek iskolakerülő, mert link, és helyette jól megdugatja magát az öreg Günterekkel, hanem egyszerűen pl. nem akar lopni, helyi viszonyok között a kettő közül ugyanis a tolvaj durván megy a sittre, a szexuálisan zaklatott gyerekek meg áldozatok, akik nem is tudják, milyen lenne enélkül élni, mert ezük van.

a megoldás pedig nem abban van, hogy hűdekreatív kampányt csinálunk a pedofilizmus hátrányairól, hanem abban lenne, hogy arról csinálunk kapmpányt, hogy ezeknek NINCS MÁS LEHETŐSÉGÜK!!! mindenki tudja, hogy szar dolog, ha egy pedofilt kell szórakoztatni a megélhetésért, ebben semmi új nincs, akárhogy is van tálalva. hiszen olyat is láttunk már, hogy emberek egymást ették meg, sőt, a saját húgukat ("Életben maradtak", megtörtént eset) hogy túléljenek. az ember mindent megtesz, ha NINCS MÁS LEHETŐSÉGE. nekik meg nincs, talán erről az oldalról kellene közelíteni, nem onnan, hogy milyen geciség pedofilnak lenni, mert azt szerintem mindenki vágja. öncélú, l'art pour l'art akció. erről beszéltem, csak eltűnt a végére az egész.

ha igazán meg akarsz döbbeni pedofilokon, nézz valódi képeket, és akkor tényleg okádni és sírni fogsz. jobban, mint ezen, az kurvaélet. de mi a megoldás, azt tudja esetleg valaki? mert az a kulcs, nem az, hogy Budapest belvárosában kicsit szarul érzem magam egy kép miatt, ami egy 9 ezer kilométerre élő gyermekről szól.

egyik kedvenc idézetem: "ne halat adj nekik, tanítsd meg őket horgászni." nem pont ideillik, de kicsit mégis.

gg 2008.05.08. 14:36:40

szerintem ezekre a fontos dolgokra fel kéne hívni a figyelmet, nem pedig tovább gomb után tenni a képeket.
Sokko valakit? Akkor éppen elérte a hatását.

freemail.hu28kukacfreemail.hu 2008.05.17. 02:46:56

Látjátok? Rég nem a témáról vitáztok, elsiklotok azon ami a legfontosabb. Nagyban is épp ez megy, a lényeg a gyerek RÁJUK FOKUSZÁLJATOK! Nekik mi a jo?
Valaki megkérdezi öket? Valaki rájuk is figyel? vagy csak lenyomja öket válogatás nélkül áldozatszerepbe, hogy igy tünjön fontosnak vagy törődő "felnöttnek".
Szánalmas, hogy nem fogjátok fel mi folyik itt.
Ez a társadalom a félelemre épűl.
Összemostok mindent: Gyerekrablás, eröszak, pedofilia, gyerekszeretet. Itt most mégis mi ellen lázadtok? Kiváncsi lennék hány érintett van köztetek, aki személyes tapasztalatbol beszél.

smaszi · http://www.q-dance.nl 2008.06.05. 20:49:20

"freemail.hu28kukacfreemail.hu: Kiváncsi lennék hány érintett van köztetek, aki személyes tapasztalatbol beszél."

Ahogy mondod...:(

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása