Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Védekezz az üvöltő reklámok ellen!

Idegesít, hogy a tévékben úgy állítják be a hangsávokat, hogy a reklámok hangerejét a normál adásnál jóval hangosabbra tekerik fel? Kaptál már frászt, amikor egy csendesen csordogáló filmen elbóbiskolva egyszer csak arra riadtál, hogy egy reklámban éppen azt demonstálják, ahogy az egyik szereplőnek megfájdult a feje az óvodások trombitálásától? Ha gyűlölöd ezt a sunyi kis trükköt, most a kezedben a megoldás, ugyanis az SRS Labs kifejlesztett egy olyan készüléket, ami érzékeli a jel különbségét, és automatikusan kiiktatja a hangerőbeli változást. Kishírek a nagyvilágból rovatunkat hallottátok. via: adlab

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr471423939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gtarajos 2009.10.06. 10:56:31

Nálunk egyébként tilos ilyen galád módon játszani a hangerővel, de azzal a rossz hírrel tudok szolgálni, hogy erre is megvan a reklámszakma trükkje. A reklámokban általában drasztikusan lecsökkentik a hang dinamikáját, amitől úgy nő meg a hangosságérzetünk, hogy a maximális jelszint valójában nem lépi át a megengedettet. Úgyhogy ez a kütyü inkább csak arra jó, hogy kapcsolgatáskor kiegyenlítse a különböző csatornák eltérő hangszintjét.

Joco74 2009.10.06. 11:01:48

@gtarajos:

Ezt viszont már sok éve minden TV tudja...

Androidus · http://d-ketto.blog.hu 2009.10.06. 11:31:50

Enyhén szólva kétkedek a működőképességében. Ugyan miből tudná a készülék, hogy a reklám üvölteni fog? Az alapzajból? Csak mert annak nem szükséges különböznie. Félő, hogy hasonló lesz az eredmény, mint évtizedekkel ezelőtt, amikor táskamagnóval próbáltam fölvenni a rádióadást, és annak a jelszint beállító elektronikája minden csöndes résznél fölerősítette az alapzajt, majd amikor felüvöltött valami zene, gyorsan visszavette :)

zsírfeka (törölt) 2009.10.06. 11:34:43

compressor/limiter....

spanyolviasz....

de jó, azoknak, akik a teleshop-ból vásárolnak..:S:D

thing 2009.10.06. 21:07:50

off:

Emese újra támad!

zsírfeka (törölt) 2009.10.07. 12:59:16

@thing: sütőhitel?!
(nem) kicsit erőltetett, de nem rossz újralátni,,,,

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása