Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Reklámóda a biciklistákhoz

Bár egy időben rengeteget jártam biciklivel, mostanra eléggé elkémyelmesedtem, és a munkahelyem is távolabb került az otthonomtól, így inkább csak irigykedve nézem azokat, akikben van elég elszántság ahhoz, hogy biciklivel járják az utcákat. Nem cseréltem még gumit menet közben, nem volt rajtam spandex ruha tekerés közben, és nem borultam még akkorát, hogy maradandó sérülést szerezzek tőle. Így, kívülállóként nem tudom megmondani, hogy ez a reklám, amiben igazából nincs semmilyen nagy durranás vagy csillivilli ötlet, csak egy hangulat, nekik is annyira bejön-e mint nekem. A biciklizés szebb jövőjén munkálkodó People for bikes szervezet filmje akár sziruposnak is tűnhet (hangulatos képek, andalító zene, tündéri narrátorhang), de ha az ember engedi hatni, szerintem kellemes darab. De majd az illetékes kétkerekűek megmondják.

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr132156913

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Amikor a bullshit-generátor önellentmondásba keveredik 2010.07.17. 20:30:43

Az alábbi plakát bicajozás közben jött szembe velem. A plakátot egy kreatív team feszített agymunkával kitalálta, egy rakás fejes + a megrendelő meg jóváhagyta. És senki nem vette észre (vagy észrevette, de le se szarta), hogy a szlogennek szánt két kö...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GaZe 2010.07.17. 13:13:48

hát ez ilyen amerikai vonal, mindnekin bukósisak, spandex, mert a bicikli az veszélyes, mert a bicikli az sporteszköz, stb.

ennél már jóval meggyőzőbbek - emócionálisan - az olyanok, mint ez:
Copenhagen City of Cyclist
www.youtube.com/watch?v=xsDxOx7PUP0

Vagy ez a reklámfilm:
www.youtube.com/watch?v=oZ1Zc-zmwI4

Vagy a bécsi brothák bólogatós bringhimnusza :)
Skero - Fuß vom gas
www.youtube.com/watch?v=V9ZHLAQzZ_4

meg persze még ezernyi szajré, a bicaj jól eladható életérzés :)

Mária néni 2010.07.17. 17:14:32

A biciklistákat ki kellene tiltani Budapestről. Az egoista biciklisták autók százait tartják fől azért, hogy ők hódolhassanak a hóbortjuknak.

T1GRIS 2010.07.17. 17:24:55

Köszönjük az egoizmus definíciójának egészen forradalmian újszerű megközelítését, Emese! :)))))))

karc77 2010.07.18. 11:37:16

Hát azért valóban van abban valami egészen abszurd, ahogyan a Föld megmentéséért kerékpározó urak és hölgyek autók tömegeit tartják rettegésben a kaotikus mozgásukkal, majd abban a pillanatban, hogy a lámpa pirosara vált, hirtelen a gyalogos forgalom részévé alakulnak, és vadul átvágnak keresztbe a zebrán. Be kéne látni, hogy ez nem az a jóléti társadalom, ahol már minden fontosabbra (rákos gyerekek, you name it) volt pénz, és már csak a bicikliút építés van hátra. Amíg ez el nem jön, addig pedig sokkal több aklázattal kéne útra kelni. Mert jelen pillanatban a biciklizéshez köthető élménye hozzám hasonlók tömegeinek a paraszt bringásookhoz kötődik akik lecsilingelik őket a járdán (néha annak ellenére, hogy a híd másik oldala bicikliút - ld. Árpád-híd).

Mária néni 2010.07.18. 11:57:52

@karc77: Tökéetesen egyetértek! Nem az a legsúlyosabb gazdasági-társadalmi probléma, hogy az amúgy is állandósult forgalmi dugókkal küzdő Budapesten újabb forgalmi sávokat szüntessenek meg a kerékpározók javára. A Múzeum krt. átalakítása jó példa a liberális kerékpáros lobby egoizmusának és kirekesztő erőszakosságának. Egy teljes forgalmi sávot és tucatszám parkolóhelyeket szüntettek meg azért, hogy pár szakállas, egoista kerékpározhasson.

Mária néni 2010.07.18. 11:59:42

Jó példa a kerékpárosok kirekesztő egoizmusára a Múzeum krt. Egy forgalmi sáv esett áldozatul! mennyivel lesz tisztább a levegő az ezzel okozott dugók miatt?

myronman 2010.07.18. 12:39:49

@Mária néni: Mennyire kar hogy ott nem azert van dugo mert ket biciklis sav van ket oldalt hanem azert mert metrot epitenek es az astorianal atalakitasokat vegeznek ...

karc77 2010.07.18. 12:46:49

Nem azzal van a baj, hogy épülnek bicikliutak, az kifejezetten jó, inkább azzal, hogy ahol nincs, ott úgy csinálnak mintha a járda és az úttest is bicikliút lenne.

myronman 2010.07.18. 15:33:01

@karc77: Hadd vedjem megy picit magunkat
Egyreszt vannak idiotak koztunk es vannak ertelmesek is... masreszt ez mashol is igaz...
Masreszt pedig a bicikli is jarmu, ezert az uttestet is ugyanugy hasznalhatjuk mint az autosok kiveve ott, ahol ez ki van tiltva...

Kerlek ne altalanosits annyira hogy minden biciklis idiota es hulye, mert te is tudod hogy nem igy van ez...

Ha pedig a bicikliutakrol beszelunk, azok egy resze eletveszelyes, pl az andrasi uton vezeton sosem hajtanek (inkabb buntessenek meg, mint hogy anyosulesrol figyelmetlenul ramnyissak az ajtot vagy jobb kanyarnal az autoktol nem latva ne adjanak nekem elsobbseget) mert katasztrofa, de ha a balaton korulire gondolok, akkor ott szivesen hasznalom mert van is ertelme....

Egyebkent altalaban a bringasav sokkal jobb mint a bringaut..

szciklon 2010.07.18. 15:49:58

Szerintem meg Mária nénit kellene kitltani Budapestről. Mindjárt jobb lenne a levegő :-D

Mária néni 2010.07.18. 15:52:15

@szciklon:
Így nyilatkoznak a kirekesztő, passzí-agresszív liberális biciklisták, mint te. bemutatkoztál.

myronman 2010.07.18. 15:57:20

@Mária néni: Így nyilatkoznak a kirekesztő, passzí-agresszív liberális autosok, mint te. bemutatkoztál.

:-)

Mária néni 2010.07.18. 16:20:53

A biciklistáknak miért kell angol szavakat használniuk? Attól talán kozmopolitább lesz a dolog?
Nem árt tudni, hogy sokkal több magyar paraszt teker vidéken, mint amennyi rasztahajú libsi Pesten.

myronman 2010.07.18. 16:36:08

@Mária néni: lemaradtam, mi a bajod ? kerlek legyel kicsit pontosabb

Vegaaa 2010.07.18. 20:38:45

@Kockandur: az a problémája, hogy miközben ő áll a dugóban a múzeum körúton, addig a kerékpárosok elhajtanak mellette. ők persze nem mennek sehonnan sehova, egyedülálló munkanélküliek és csak unatkoznak. aztán persze azt is érdemes tudni, hogy ha majd nem csal senki sem adót és minden kórházban lesz elég lélegeztetőgép, akkor őnagysága is kiszáll a kocsiból hogy egy alternatív közlekedési eszközön szintén unatkozhasson úgy, ahogyan most ezrek teszik ezt.
te nem tudtad hogy egy várost így kell élhetővé varázsolni?

oszintenmondom 2010.07.19. 11:25:04

Életveszélyes eleve az a koncepció, hogy a 20-30-cal tekerő biciklistákat az 50-70-nel haladó autósok közé engedik. Ezzel az erővel a gyalogosok is sétáljanak az úttesten. Egyébként az emberek többsége iszonyat bunkó, és a tapasztalat alapján kb. egyenlő arányban oszlanak el tirpákok e 3 közlekedési forma művelői között.

A.W. 2010.07.19. 12:34:29

"Az egoista biciklisták autók százait tartják fől azért, hogy ők hódolhassanak a hóbortjuknak."

Legyen inkább ezer, sőt, tízezer szegény, szerencsétlen autós.. könny szökik a szemembe, ahogy nap mint nap látom őket rohadni a dugóban, amit a bicajosok okoznak. Semmiképp sem a tötymörgő, vezetni nem tudó, "ezen a piroson még átférek", de a kereszteződés közepén megrekedő, vészvillogóval kanyarban megálló, trolit el nem engedő, csak 5 percre megálló áruszállítók okoznak.

Be kéne látni, hogy ez nem az a jóléti társadalom, ahol már minden fontosabbra (rákos gyerekek, you name it) volt pénz, és már csak a bicikliút építés van hátra.

Ilyen alapon majd ha mindenki egészséges lesz, sehol nem lesz szárazság, mindenkinek lesz mit ennie, nem lesznek hajléktalanok, majd akkor költsünk ilyen úri huncutságokra. Valóban.

Életveszélyes eleve az a koncepció, hogy a 20-30-cal tekerő biciklistákat az 50-70-nel haladó autósok közé engedik.

Jah, szoktam is félni, hogy el ne sodorjanak, mert egy olyan vékonyka sávban végigegyensúlyozni egy négy kerekű géppel, nem kis feladat... főleg egy kicsit beljebb húzódni, ezek ilyen megoldhatatlan mutatványok, na ja.

oszintenmondom 2010.07.19. 14:12:25

@A.W.: Én őszinte örömmel és némi irigykedéssel nyugtázom, hogy a Te bolygódon egy sávban szokott lenni annyi hely az autósoknak, hogy a szorosan a járdához húzódó biciklista :D:D:D veszélyeztetése nélkül elhaladjanak mellette úgy, hogy a szomszéd sávban közlekedő autóhoz se kerüljenek túl közel.

polyak.zsuzsa 2010.07.19. 14:31:14

szerintem ez a spot tökjó, és igen, szerintem sincs benne semmi extra, de a hangulata + hogy mennyire evidens dolgokat mond ki, az úgy egyben ott van.

a normális utak mellett már csak ilyesmi burzsuj-tárolók kellenének Bp-re és akkor jól vagyunk

greenpolis.wordpress.com/2010/07/14/igy-orzik-mas-varosok-a-bringakat-bevetel-nekik-biztonsag-a-tulajnak/

Mostly Harmless 2010.07.20. 09:58:39

@Mária néni: javasolnék egy tanulmányi kirándulást Párizsba, vagy csak ide Bécsbe...

polyak.zsuzsa 2010.07.20. 10:43:53

és akkor hogy tovább kéküljünk az irigységtől, tegnap Boris Johnson átadta London első bringás sztrádáját... és mint mondta, ez csak a forradalom kezdete... nem vagy irigy, nem :(

greenpolis.wordpress.com/2010/07/20/atadtak-london-elso-bringa-sztradajat/

Mária néni 2010.07.20. 12:29:08

@Mostly Harmless: Több országban jártam, mint amennyi küllő van a kerekeidben, de annyi egoista, idióta, nagypofájú biciklistát nem láttam, mint itthon.
Akinek csak biciklire van pénze, az húzza meg magát és örüljön annak, ami jut.

Mostly Harmless 2010.07.20. 18:47:57

@Mária néni: akkor miért beszélsz hülyeséget?
aki biciklivel jár, nem feltétlenül azért teszi, mert nem futja másra. ezt csak azok az ostoba autósok hiszik, akik még a merkur-érában szocializálódtak, amikor éveket kellett várni egy autóra, és ezért azt hiszik, attól számít valaki, hogy autó van a segge alatt.
egyébként a biciklim árából (is) vehettem volna (még egy) autót.

Mária néni 2010.07.20. 18:56:39

@Mostly Harmless:
Biciklizni nem érdem, nem forradalmi cselekedet. Ha csak arra tudsz büszke lenni, hogy biciklizel, akkor elég szánalmas vagy.

Mostly Harmless 2010.07.20. 21:19:13

@Mária néni: forradalminak éppen nem forradalmi, viszont igenis érdem, ha azzal állítom szembe, hogy egy egytonnás bádogesernyővel füstölöm tele a várost.
azt meg ki mondta, hogy csak erre tudok büszke lenni? a légbőlkapott ostobaságaidat tartsd meg magadnak...

Perillustris 2010.07.21. 20:47:48

@Mostly Harmless: Ezt a trollt már az elején ignorálni kellett volna.

vmaast 2010.07.25. 23:09:58

@Mária néni: Olyan sok országban van jegyellenőr konferencia?

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása