Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Így veszünk cipőt a jövőben

Megtetszik a kirakatban egy cipő. Bemész, megkérdezed, hogy van-e a méretedben. Ha nincs, mérgelődsz és keresel egy másik boltot. Ha van, akkor felpróbálod, hogy megnézd, hogy mutat rajtad a kiválasztott lábbeli. Eddig legalábbis így működött a cipővásárlás. A német Görtz cég azonban egy lépéssel tovább ment, és elképzelte, hogy fogunk cipőt venni a jövőben. Ha pedig már elképzelte, meg is valósította az ötletet, ami egészen új távlatokat nyit vagy legalábbis vetít előre a vásárlásban.

Egy egyszerű, de nagyon átgondolt és okos kis rendszert hoztak létre, amelyet forgalmas helyeken állítottak fel. Az eszköz néhány érzékelőből, kamerából és egy nagy, city light poszter méretű LCD kijelzőből áll, és már ránézésre is kíváncsivá teszi az embereket. A potenciális vásárlóknak nincs más dolguk, mint a kijelölt helyre állni a kijelzővel szemben, és hagyni, hogy a rendszer bekalibrálja magát. Ezután már csak választaniuk kell a Görtz által forgalmazott cipők közül, és máris megcsodálhatják magukat benne, ami akijelzőn már a saját lábukon, a régi cipőjük helyén jelent meg.

Gombnyomással változtathatnak a virtuálisan felpróbált modell színvariációi közül, és körbeforogva ellenőrizhetik, hogy jól áll-e nekik. Ha tetszik nekik az eredmény, ott helyben egy képet is posztolhattak magukról a facebookra. Kényelmes, gyors, látványos megoldás, ami ha nem is szorítja ki a cipőboltokat most azonnal, elgondolkoztatja a vásárlókat, és jó benyomást tesz rájuk. Ezerszer hatékonyabban javítja a Görtz megítélését egy ilyen megoldás, mintha egy melldöngető sajtó kampányt csináltak volna ebből a pénzből, amiben leírják, mennyire modern és innovatív is a márka. Megnéznék egy ilyet itthon is.

Címkék: divat ambient köztér

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr284564904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Guild 2012.06.04. 16:20:36

Én se vennék cipőt felpróbálás nélkül.
Az lesz majd a valódi előrelépés, ha a gép méretet vesz a lábamról, elküldi a gyárba, ahol legyártják a pontosan rám illő cipőt. :)

baliquez 2012.06.04. 17:31:45

Gyenge mutatvány még ez.. az igazi az lesz amikor ráállsz a neked tetsző cipőtalpakra, és az általad összeválogatott elemekből ráépíti a masina a lábadra a cipőket.

Taurusz 2012.06.04. 19:07:49

Csatlakozom a kényelmi vonalhoz... Egy cipőt felpróbálás nélkül is el lehet képzelni a lábon, de a próba a kényelemhez kell. Még ha olyan lenne, hogy megadom a hossz-magasság-szélesség adatokat, és ajánl egy típust. Aztán jöhet a szín.

oszintenmondom 2012.06.05. 09:52:58

www.youtube.com/watch?v=dKzmhxFRaJI 2 éves (!) ötlet-technológia. Ja, és Magyarországon is megcsinálták már... www.youtube.com/watch?v=U9Lie39KnK0

Bobby Newmark 2012.06.05. 10:41:06

Eh, én is azt hittem, hogy arról szól a kütyü, hogy beleállok, leveszi a lábam méreteit, kiválasztom a típust, modellt, aztán már küldi is a lábamra tökéletesen passzoló cipőt postán.

Ez így parasztvakítás, nem innováció.

Attila1234 2012.06.05. 11:33:23

Hát ez tényleg nagyon egyszerű! Hisz alig kell hozzá bármi. :D Istenem. Hogy mennyi hülyeséget le lehet nyomni az emberek torkán.

ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz! · http://kigondoltam.blog.hu/ 2012.06.05. 12:11:27

Cickány vakítás. A csajom lapos talpúban hogy vesz magassarkùt? Sehogy.

Ebből nem derül ki, hogy bütyök kompatibilis-e.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.06.05. 12:42:39

fantasztikus találmány. vajon flipflopot is lehet így próbálni? mer akkor kéne.

hun-1017 2012.06.05. 13:07:55

Nagyon tetszik a dolog. Csak az a kérdés hogy honnan fogom tudni, hogy szorít-e, esetleg nyom-e valahol? Addig is én ajánlom a www.blueshoes.hu oldalt mind a két üzletükben hozzáértő és nagyon kedves eladók vannak. Itt még sose vettem rossz cipőt!

mangalor 2012.06.05. 21:56:03

nekem tetszik, és simán vennék is így cipőt. Az utóbbi években csak online vettem cipőt, csizmát, papucsot, mind jó volt, nem nyomott, nem volt kényelmetlen (és talán 2 volt, amit visszaküldtem, mert nem tetszett). Mondjuk se bütyköm, se egyéb rizikófaktor nincs a lábamon, ami nehezítené a dolgom.

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása