Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Himnuszt használni egy reklámban???

El tudjátok képzelni, hogy valaki a magyar himnuszt egy reklámban használja, hogy egy teljesen hétköznapi terméket adjon el? Hogy egy ilyen fajsúlyú nemzeti jelképet kommercionális eszközzé alacsonyítson? Micsoda szentségtörés! Meglepődnék, ha nálunk erre sor kerülne, nagyot kellene ahhoz fordulni a világnak. Pedig az ötlet nem ördögtől való, amit ki más bizonyított volna be, mint a Volvo bevállalós reklámügynöksége, akik a legújabb, a XC70-es modellhez készített, nálunk is futó reklámfilmjüket a svéd himnusz szövegére építették fel. 

A kampány arca az isteni Zlatan, aki egyszerre testesíti meg a játékintelligenciát (leszámítva, amikor dühöngő őrültként viselkedik a pályán) és a nyers erőt, csakúgy mint maga az autó. A filmben a svéd himnusz sorait halljuk Ibra előadásában, egy hihetetlenül jó és hangulatos aláfestő zenével kísérve, a képeken pedig a svéd táj elevenedik meg a szemünk előtt Ibrahimovic kalandjain keresztül. Őt láthatjuk, ahogy szarvasra vadászik, a jeges vízben fürdik, vagy a családjával tölti az időt. Bármit csinál, valahogy heroikussá, himnikussá és jelentőségteljessé magasztosul a reklámban, és úgy adja át a svéd büszkeséget, hogy nem válik sem erőltetetté, sem kínossá. Szerintem fantasztikus ötlet volt a himnusz reklámban való felhasználása, és az egész koncepció iszonyatos erővel hat. Lassan a Svédországban készülő jó dolgokat felsoroló listára az Ikea, Volvo és az Abba mellé felvehetik a  jó reklámokat is. Ti el tudnátok képzelni hasonlót itthon?

Címkék: celeb autó látvány reklámzene

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr526500129

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rüsselsheim 2014.07.11. 16:07:27

A reklámban egy XC60-as Volvo van,nem pedig XC70.A két autó elég sokban eltér egymástól.

XXL 2014.07.11. 18:59:20

Zseniális, na meg, hogy közben a film alatt a himnusz megy, na az az igazi beszarás. Nálunk ha valaki ilyet követne el, a sok konzerv rögtön meglincselné.

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása