Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Jamie és a csodadallam

Neeeeem! Nem hiszem el, hogy akkor, amikor már éppen megnyugodtam volna, mint a bumeráng, úgy tér vissza és vág fejbe Hrutka Robi és Jamie Winchester. Évekig téptem a hajam, amikor az egymást követő Pannonos reklámok alatt újra és újra felcsendült ugyanaz a dal. Persze annyit azért változtatott rajta a szerzőpáros, hogy a megbízó kicsengesse értük az újabb milliókat, de amúgy szinte megkülönböztethetetlenek voltak ezek a fülbemászni akaró, negédes, szirupos dallamok. Már épp azt gondoltam, hogy az imidzsváltás után, amikor a Pannon seggberúgta Jamiet a csodalámpájával együtt, egyszer és mindenkorra megszabadult a reklámvilág ettől a opálszínű híg fos collage rock zenétől, amikor onnan tért vissza, ahonnét a legkevésbé sem vártam. Egy nemzetközi nagybank, az Unicredit gondolta úgy, hogy nekik a magyar piacra pont jó lesz ez a muzsika. Még az is lehet, hogy igazuk lesz, mert a magyar zenei ízlésbe bőven belefér ez a fajta moslék. Ettől azonban én a romjaimban heverek, és epedve várom a reklám végét, és csak akkor nyugszom meg, amikor felcsendül egy üdítő CBA vagy Tesco jingle. Az legalább felvállaltan szar, nem akar többnek, mondjuk művészi szarnak látszani.

Címkék: reklámzene magyarmocsár

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr58152899

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.08.30. 20:46:18

hol vannak azok a jó kis lewi's reklám zenék??!! még cd-én is megvettem annak idején.

reklámbuzi · http://addict.blog.hu/ 2007.08.30. 20:53:24

Hja kérem, ez itten Magyarország. Kis pénz, kis zene. Vagy megszereted Robiékat, vagy kivándorolsz.

2007.08.31. 14:08:33

az nagyon durva, ha én jamiet a gitárjának húrjával szeretném bántalmazni...?

reklámbuzi · http://addict.blog.hu/ 2007.08.31. 14:36:05

Attól függ, hogyan. Ha csak játszol neki valamit, az nem elég, de ha a nyaka köré tegered, az már bíztatóbb.

2007.09.02. 19:12:45

a tekerést választanám rövid vívódás után... :))

outsider 2007.09.06. 17:32:00

Bocs, hogy így belepofázok, de attól, hogy Jamiet bántalmazod vagy a halálát kívánod, ugyanazok a reklámzenék lesznek. Ugyanis ezekhez semmi köze nincs. Összesen talán 3 reklámban énekelt (és azokhoz írt szöveget, a zenét egyik esetben sem ő írta), és ennyi. Szóval miatta nem kell kivándorolni ;) Pl. az Unicredithez sincs semmi köze. Úgyhogy, ha már tárgyilagos akarsz lenni, akkor légy szíves Robit szidni Jamie helyett :) Köszönöm.
Ja és egy kérdés, melyik volt az a marha sok hasonló pannonos reklámdal, amit Jamie énekelt?? Összesen kettőről tudok az It\'s your life-ról meg a Prime time-ról, de azok azért annyira nem hasonlítanak. Szerintem. Mondjuk én alapból elkapcsolok, ha reklámblokk van, lehet azért nem tudok többről... ;)

reklámbuzi · http://addict.blog.hu/ 2007.09.06. 18:23:41

outsider
Most megfogtál, címeket ha agyonütsz se tudok mondani, de az tény, hogy hosszú ideig ha a Pannon reklámot csinált, azalatt az ő zenéjük ment legyen szó esőben csókolózó fiatalokról, vagy virágsziromesőben sétáló nagypocakos kismamról. Az meg, hogy a Robi írja a zenét? Ők a Hrutka Robi és Jamie Winchester páros, mindenki így ismeri őket, együtt zenélnek és lépnek fel évek óta. Jamiet felmenteni olyan volna, mintha azt mondanán, ne Madonnát szidjam a zenéje miatt, hanem azt, aki írja neki. Mindenkinek olyan zenét írnak, amilyet kér. Zene mellesleg ízlés dolga, nem kell mindenkinek kiugrania az ablakon, ha megszólal Wincsi, de tény, hogy nekem feláll a hátamon a szőr tőlük, és szerintem baromira egyformák. Ugyanaz a dallamvezetés, kis eltérésekkel, ugyanaz a hangzás.
Köszi a hozzászólást:-)

outsider 2007.09.06. 19:54:25

Éppen arról beszélek, hogy legtöbbször nem az ő zenéjük ment a reklám alatt, hanem a Robié. Ezek nincsenek rajta a lemezeiken, nem is együtt csinálták és nem játszák koncerten stb. Csak azért mert van egy közös zenekaruk, azért ők már egy és ugyanaz az ember? Robi már jóval azelőtt is reklámzenéket írt, hogy Jamie-vel megcsinálták volna a zenekart. Szerintem baromi sok olyan reklám van, aminek a zenéjét ő írta, és fogalmad sincs róla.
És nem mondtam, hogy ne utáld Jamie-t az It's your life-ért, de az unicredit, a nagypocakos kismama meg a többi száz ne legyen már az ő sara.
A Madonnás hasonlat meg ott sántít, hogy amit te írtál, az olyan mintha Madonnát hibáztatnád minden olyan zenéért is, amit a zeneszerzője másnak vagy esetleg magának írt ;)
Ja azt is akartam kérdezni, hogy lemezt is hallottál tőlük, vagy csak a reklámzenéket? Mert mondjuk olyan dal, ami valaha reklámban is előfordult 2 vagy 3 van összesen az eddig megjelent 3 és fél lemezen. Mondjuk van aki szerint a többi dal is ugyanolyan. Szóval valószínű azokat se szeretnéd :)
Azért egy One way to heaven vagy Gone for days érdekes lenne egy reklámban ;)
Na ez megint legenda lett, úgyhogy befogom.

reklámbuzi · http://addict.blog.hu/ 2007.09.06. 21:36:30

Csak balladázz nyugodtan:-)
Egyébként nem hallottam tőlük a reklámzenéken kívül mást, illetve hazudok, mert egyszer belefutottam egy unplugged koncertfelvételbe a Viván. Baromira nem az én világom. De nem is ez a baj, hanem, hogy iszonyúan egyfajta, nagyon könnyen beazonosítható zenei világ és hang, ami reklámban legalább annyira ciki, mint egy másik kampányban lehasznált arcot szerepeltetni. Egy magára valamit is adó bank nem csinál ilyet, mindt ahogy mondjuk nem kezdi el használni a Pannon által legatyásított arcokat sem. De hát ez hungari.

outsider 2007.09.07. 14:12:51

Szerintem az egyáltalán nem baj, ha egy zenekarnak beazonosítható stílusa vagy hangja van. Az más kérdés, hogy én is azt gondolom, nem jó ötlet ugyanazt 50 ezerszer felhasználni reklámokban. De azt hiszem nem is dicsértem ezeket a reklámkampányokat :)
Lehet, hogy a One of us-t hallottad? Az egyrészt feldolgozás, másrészt attól én is lassan kiugrom az ablakon. ;) Azért az is érdekes, hogy a Viván azt a számot játszották messze a legtöbbször tőlük :(
Pl én ezt szeretem, főleg koncerten király, ha van kedved hallgasd meg (persze az eddigiek alapján nyilván ez se fog bejönni, de mindegy ;)), ezt úgy hajnali négykor lehetett a viván elkapni anno:
www.youtube.com/watch?v=218prZxbqV0

Simon Bolivar 2007.09.07. 14:25:58

Szerintem sem annyira gáz, főleg magyar szinten, de tény, hogy egy időben a csapból is ők folytak. Attól meg mindig fejreállsz, akármilyen jó is legyen egy együttes.

Zsófyccca 2007.10.09. 17:28:26

Sziasztok! ha már ennyi mindent tudtok a reklámokrl, akkor valamelyikőtök nem tudná megmondani, hogy mi a címe annak a zenének ami az unicredit bank reklámja alatt megy?

Adam 2008.06.24. 18:52:24

Nem tudom milyen alapon húzod le Hrutka Robit???! Mér beszélsz úgy róla, mint hogyha Magyarországnak csak ez a silány zenész maradt, aki csak sablonos irritáló számokat tud írni? Nem azzal van bajom hogy nem tetszik a zenéjük, mert termjészetesen nem jöhet be mindenkinek, hanem ahogy a lap tetején nyilatkozol. Olvasd el ezt: www.songo.hu/StarPage.aspx?view=8 Gyanítom nem azért kérik meg hogy írjon zenét mer csak erre van pénz, hanem mert valamit lett már az asztalra. Csak ennyit akartam. További szép napot. Üdv

Adam 2008.06.24. 18:56:33

Zsófyccca!! Úgy tudom, hogy ez nem lelhető fel semilyen cd-n. Csak a reklámban hallhatod:( :)

RSP 2009.01.16. 19:33:32

Az új Unicredit Bank reklámja igen hasonlít az Ocean Twelve nevű film eggyik fő részéhez. Itt nézzétek meg: www.youtube.com/watch?v=yLjvnTY4huk&feature=related

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása