Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Disznó-wellness a buszmegállóban

Egy társadalom fejlettsége kétségkívül mérhető azon keresztül is, hogy hogyan bánik az elesettekkel, a gyerekekkel, szegényekkel, állatokkal. A kiszolgáltatottsággal való visszaélés gyakori, ámde elég khm, primer dolog, nyilván emberségesebb némi empátiával viszonyulni a nálunk kevésbé szerencsésekhez. Persze fontos, hogy mértéket tartsunk, hiszen könnyen visszaüthet, ha nagy elánnal küzdünk az állati jogokért, miközben hajléktalanok ezrei éjszakáznak az utcákon, és az sem mindig megnyerő, ha tüntetünk a bálnák vadászata ellen, miközben széles körű gyakorlat az internetes gyerekpornó nézegetése.

Néhány nappal ezelőtt már szerepelt posztban egy provokatív állatvédő akció, ami heves érzelmeket váltott ki, és nem csak pozitívakat. Ezért itt egy másik példa, hogy lehet ezt jól is csinálni.

Az ausztrál kampányban egy szűk helyen összetekeredett, szimpatikus fiatalember kézírásos üzenetét olvashatjuk a farmon, ketrecekben tartott disznók sanyarú sorsáról. A szöveg szikár, a kreatív kivitelezés puritán, de ötletes, és még a kihelyezés jól eltalált, hiszen a buszmegállóban unatkozva szívesen elolvassuk, és pont azért, mert nem offenzív, nem provokál, nem vág gyomron kora reggel, nagyon is  hatásos. Kifelé a disznókkal!

Címkék: nonprofit köztér

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr68367907

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kelemen 2008.03.06. 13:52:42

Nem rossz ez a reklám, csak egy kicsit időigényes felfejteni. Bár igaz, hogy egy buszmegállóban jut erre idő.

reklámbuzi · http://addict.blog.hu/ 2008.03.06. 17:36:57

Szerintem egy kicsit sok a szöveg. A lényeg benne van a második bekezdésben, a többit nem érzem szükségesnek. De az ötlet jó, és tényleg elég éles kontraszt a múltkori didergős-kiamamás PETA akcióhoz képest.

W Joe 2008.03.06. 18:16:46

Hát igen, ez sokkal szimpatikusabb, mint a múltkori, és szerintem hatásosabb is.

SueSue · http://www.hellorepublic.com/category/sue/ 2008.03.06. 21:29:55

Hangyasav! kézírásos? hol? :o)))

bolomba (törölt) 2008.03.07. 06:03:42

Igen nagyon jo ez is, es kell ilyen is, meg szerintem olyan is… Ami javitasra szorul a kovetkezo: "…kézírásos üzenetét olvashatjuk a farmon, ketrecekben tartott disznók…" A 'farm' helyett inkabb szerintem a 'nagyipari sertestelep' lenne a megfelelo. Pont a farm/haztaji tartas mellett agital. Bocs, nem kotozkodes vegett.

Hangyasav 2008.03.07. 10:56:17

Szia SueSue,

tudom, h nem kézírás, hanem ez egy betűtípus (úgynevezett font) :o), de úgy néz ki, mintha a középiskolában-katonaságnál-művészeti iskolákban divatos, mívesen kézzel írt betűtípus lenne, még a színe is olyan, mintha filctollal lenne satírozva. Ez nyilván az üzenet személyes-spontán jellegét hivatott kiemelni. Csak ezt nem fejtettem ki, mert nem akartam szaporítani a szót.

SueSue 2008.03.07. 11:37:59

kvázi kézírás :o)) tipográfiai pontosítás 10 pont... de tényleg nem kötekedés

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása