Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Mit tegyünk a közelgő világvége előtt?

Ahogy közeledik december 21-e, a maják által körlevélben megjövendölt világvége időpontja, úgy szaporodnak el az ezzel kapcsolatos cikkek, riportok és természetesen reklámok is. Ezúttal egy angol söröző és sörfőzde, a Church End Brewery (kb. a Templomvégi söröző) rukkolt elő egy megoldási javaslattal, amivel ha megelőzni nem is tudjuk a bajt, legalább nyugodtabb szívvel készülhetünk a világégésre. A sajtóhirdetéseken nagyon kemény arcokat fotóztak le templomra emlékeztető környezetben, sörrel a kezükben, de mindezt olyan kompozícióban (a felülről érkező, éteri fény zseniális), hogy első pillantásra úgy tűnjön, mintha ők mindannyian papok lennének.

Pedig Phil lelkész, Gary atya és Lee tisztletes legfeljebb sörbarátok, és egytől egyig arra buzdítanak bennünket, hogy mossuk le magunkról a bűneinket. Ez a felszólítás azonban egész más színezetet kap, ha leesik a reklám valódi üzenete. Én mindenesetre megfogadom a tanácsukat, mert ők az elsők, akik valamiféle iránymutatást adtak arra vonatkozólag, hogy mit tegyünk a kritikus dátum közeledtével. Mostantól minden este leöblítem a bűneimet egy korsó sörrel, aztán ha mégse hiába vettem ki a két ünnep közötti szabadnapokat, legfeljebb volt egy jó hónapom!

vicar-phil.preview.jpg

father-gary.preview.jpg

reverend-lee.preview.jpg

via:adsoftheworld.com

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr264921031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PPJ · http://greenr.blog.hu 2012.11.23. 13:31:39

Mit tegyen az ember, mielõtt eljõ a világvége?

[részlet Su La Ce Reggeli beszélgetések Lin Csi Apát kolostorában című művéből]

Lin-csi apát kolostorában egy reggel így fordultak a szerzetesek a Mesterhez.

- Mondd, apát! Mit tegyen az ember, mielõtt eljõ a világvége? Van-e erre nézve szabály?

- Van - felelte Lin-csi, s már idézte is a tanítást. Mielõtt a világvége eljõ, legjobb, ha az ember befejezi reggelijét - szólt a Mester, s már sarkon is fordult volna, amikor az egyik szerzetes megkérdezte.

- Mondd, Mester! A világvégével minden véget ér?

- Minden. De ez a minden azon nyomban létre is jön ismét. A végtelen idõben végtelen számú csodálatos pusztulás és keletkezés követi egymást - mondta Lin-csi, s hogy a szerzetesek tudják, mi dolguk a végtelen idõben, elmesélt egy történetet. - Nem is olyan rég kezdte az apát -, itt a Lüliang-hegyek közt, egy szerzetes beköltözött egy nagy fa odvába. Úgy hívták ezt a szerzetest, hogy Taj-po. Üldögélt a fa odvában, teltek az évek számolatlanul, amikor megjelent az odú elõtt egy vándorszerzetes. Így szólt a vándor Taj-póhoz. - Írva vagyon, hogy ez a mostani, kerek milliárd esztendõt számláló világkorszak, melyben élünk, hamarosan véget ér. Fellángol majd a nagy tûz, és mind az ezer világ elpusztul. Tudni akarom, csakugyan elpusztul-e, vagy nem pusztul el. Felelj, Taj-po! - És Taj-po felelt. - Elpusztul - mondta. - És akkor mi lesz? Következik a másik milliárd éves világkorszak? - kérdezte a vándor. Következik a másik. - Akkor jó - vágta rá a szerzetes, és megnyugodva õ is beült Taj-po mellé az odúba. Nem mintha addig attól tartott volna, hogy unatkozni fog, ha nem következik újabb milliárd év és nem lesznek majd benne újabb világok, hanem azért nyugodott meg a vándor, mert megértette, miért ül a fában Taj-po. Taj-po pedig azért ült a fában, mert tudta, semmi emberi tevékenység nem fogható ahhoz, hogy jönnek-mennek a világkorszakok. Semmi emberi tevékenység nem fogható ahhoz, hogy elpusztul mind az ezer világ, s aztán következik a másik ezer. És semmilyen emberi tevékenység nem mérhetõ ahhoz, hogy õ mindebben részt vehet, ülhet a fa odvában, és szemlélheti a világok változásait. Taj-po tudta, hogy a világok változásain töprengeni a legméltóbb emberi munka, s míg valamit meg nem ért az egészbõl, nincs hová sietnie. Ezt értette meg Taj-po válaszából a vándor is, s ezért ült be hozzá az odúba - fejezte be a történetet Lin-csi apát, s szégyenkezve vallotta be, hogy nem tudja, mi történt ezután. Talán Taj-po és a vándor azóta is együtt ámulnak a világok változásain. Bámulják a végtelen idõ játékait. Ti is ezt tegyétek, szerzetesek, ha eljõ a világvége, s már megettétek a reggelit! - szólt Lin-csi apát, s magukra hagyta szerzeteseit, kolostorában, a Huo-to folyó partján.

Forrás: hu.scribd.com/doc/71146196/Su-La-Ce-Reggeli-beszelgetesek-Lin-csi-apat-kolostoraban

Roy 2012.11.23. 15:55:42

Aki hisz ebben a baromságban, az vegyen magához egy ásót, és induljon el a legközelebbi temető felé. Így még a világvége előtt megáshatja a sírját.

Mindfield 2012.11.23. 16:02:59

@Roy: Most mér' kell még a világvégét is széttrollkodni?

Roy 2012.11.23. 16:14:56

@Mindfield: Azért, mert az egész egy baromság. Semmi másra nem jó, mint az emberek rémisztgetésére.
hu.wikipedia.org/wiki/Maja_naptár

index.hu/tudomany/2012/10/25/a_majak_utodai_szerint_nem_lesz_vilagvege/

www.femina.hu/terasz/tenyleg_eljon_a_vilagvege_2012_ben_a_nasa_valaszol

www.mcse.hu/egyesuleti_hirek_2012/20121115-a-vilagvege-elmarad.html

Remélem ennyi elég lesz az állítólagos világvégéről.

Qrvkmny 2012.11.23. 16:35:34

Gyerekek !

Világvége lesz, és punktum !!!

Másnap megbeszéljük...

[Gábor] 2012.11.23. 17:20:26

Hamarosan jövök! :)

msnick 2012.11.29. 01:01:52

Az utolsó mikor volt?

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása